• INFORMASJON
 • Konsoll:
 • Nintendo 3DS
 • Nintendo 3DS XL
 • Kategori:
 • Hardware & konsoller

Nintendo 3DS - Spørsmål og svar

Her finner du de viktigste spørsmålene angående Nintendo 3DS-konsollen samt svarene på dem.

Er Nintendo 3DS en ny modell av Nintendo DS?

Nei, Nintendo 3DS er en helt ny, håndholdt spillkonsoll, og ikke den femte modellen av Nintendo DS.

Disse konsollene spiller alle Nintendo DS-spill:

 • Nintendo DS
 • Nintendo DS Lite
 • Nintendo DSi
 • Nintendo DSi XL

Denne konsollen spiller alle* Nintendo DS-spill og alle Nintendo 3DS-spill:

 • Nintendo 3DS
 • Nintendo 3DS XL

* Kan jeg virkelig spille alle Nintendo DS-spillene mine på Nintendo 3DS?

Ja, så godt som alle. De få unntakene er de Nintendo DS-spillene som benytter seg av Game Boy Advance-inngangen ettersom Nintendo 3DS ikke har den. Du kan for eksempel spille Pokémon Platinum Version uten problem, men du kan ikke føre over Pokémon fra Game Boy Advance-spillene slik som du kan på en Nintendo DS eller en Nintendo DS Lite.

For utenom disse unntakene er alle andre Nintendo DS-spill fullt kompatible med Nintendo 3DS, både når det gjelder flerspiller- og onlinespill (men husk at de aller fleste Nintendo DS-spill kun støtter WEP-sikrede nettverk). Du kan til og med spille Nintendo DS-spill i flerspiller-modus mot andre spillere som har en Nintendo DS-konsoll, selv om du har en Nintendo 3DS!

Kan jeg spille de nye Nintendo 3DS-spillene på min gamle Nintendo DS?

Nei. Nintendo 3DS er som sagt ikke en ny modell av Nintendo DS, men en helt ny konsoll. Ingen Nintendo 3DS-spill fungerer på noen av de fire Nintendo DS-modellene. Faktum er at spillkortene til Nintendo 3DS har en annen form, så man kan ikke engang sette de i noen av de fire DS-modellene.

Er ikke Nintendo 3DS bare en Nintendo DS med 3D-skjem?

Nei. Selv om navnet er forvirrende likt og konsollene ser ganske like ut, er det mye mer enn bare 3D-skjermen som skiller dem.

Følgende funksjoner og egenskaper finnes ikke i noen av de andre Nintendo DS-modellene, men er eksklusive for Nintendo 3DS:

StreetPass: Sender ulike data (avhengig av spill) til andre Nintendo 3DS-eiere mens konsollen er sammenslått i lommen. Prosessen skjer automatisk, uten at du trenger å gjøre noe som helst, og spillene trenger ikke engang å sitte i konsollene for at det skal fungere! Eksempler på StreetPass-data er brev fra Nintendo Letter Box, spøkelsestider i Mario Kart 7 og puslespillbiter til Puzzle Swap (StreetPass Mii Plaza).

SpotPass: Sender og tar imot data via Internett. Fungerer omtrent som StreetPass, men globalt istedenfor lokalt. Det eneste som kreves er at din Nintendo 3DS befinner seg i nærheten av et trådløst nettverk som den er registrert til. Eksempler på SpotPass-data er brev fra Nintendo Letter Box, oppdateringer i Nintendo eShop og nye kostymer i slåssespill.

Kraftig grafikk: Grafikken på Nintendo 3DS er mist like bra som den er på Wii, og dessuten i ekte 3D. Med andre ord mye, mye bedre grafikk enn Nintendo DS.

Film og ta bilder i 3D: Med 3D-kameraene på Nintendo 3DS kan du filme opp til 10 minutter lange klipp og ta bilder i både 3D og 2D.

SD-kort medfølger: Det følger med et 2GB stort SD-kort som brukes til å lagre bilder, spilldata, Nintendo eShop-spill, Virtual Console-spill og DSiWare. Er ikke det nok, så støtter Nintendo 3DS alle SD-kort opp til 32GB (SD eller SDHC). Et 4GB stort SD-kort følger med Nintendo 3DS XL.

Multitasking: Med Nintendo 3DS kan du bruke Internett, sjekke vennelisten din eller skive ned tips i notatblokken mens spillet er i gang!

Nintendo eShop:En digital nettbutikk hvor du kan se trailere av kommende og aktuelle Nintendo 3DS-spill, kjøpe og laste ned en rekke spill som ikke finnes i butikk, prøve demoversjoner av ulike titler og mye mer.

Nintendo Video: Med SpotPass aktivert laster Nintendo 3DS-konsollen automatisk ned nye filmklipp som du kan kikke på. Blant annet kommer videoklipp fra EuroSport til å bli tilgjengelige i 3D! Det eneste som kreves er at din Nintendo 3DS befinner seg i nærheten av et trådløst nettverk som den er registrert til.

Nintendo Letter Box: Med dette kommunikasjonsprogrammet kan du sende digitale brev til alle venner du har registrert i din Friend List. Brevene skriver du med din egen personlige håndskrift (det finnes ikke noe tastatur) og du kan legge ved både bilder og lyd.

* Dersom noen av funksjonene ikke er tilgjengelig på konsollen din, så må du foreta en systemoppdatering. Noen programmer må også lastes ned fra Nintendo eShop.

Kan man spille i 2D på Nintendo 3DS?

Selvsagt. Konsollen har en analog bryter på den høyre siden som du når som helst, selv under pågående spill, kan justere styrken på 3D-effekten med eller slå den helt av. Alle Nintendo 3DS-spill kan spilles i 2D, selv om en del av innlevelsen selvsagt går tapt uten 3D. Valget mellom 3D og 2D er helt opp til deg!

Jeg har hørt at ekte 3D er farlig for yngre barn. Kan jeg kjøpe en Nintendo 3DS til mitt barn uten risiko for øyeskader?

Ja, selvsagt. Nintendo anbefaler at barn som er seks år eller yngre spiller i 2D, men det betyr ikke at konsollen er farlig for yngre barn!

Du som forelder kan nemlig stille inn foreldrekontrollen (Parental Controls) med en PIN-kode som umuliggjør visning av 3D-bilder på konsollen. Det spiller ingen rolle om barnet ditt forsøker å dra i den trinnløse bryteren eller rote i menyene, det kommer ikke til å vises noe 3D.

På denne måten slipper du som forelder å kontrollere spillvanene til barnet ditt hele tiden. Det viktige er at du, innen barnet begynner å spille på sin nye konsoll, gjør innstillingene for Parental Controls. Det står tydelig forklart i den medfølgende, norske manualen hvordan disse innstillingene gjøres!

Del |