• INFORMASJON

Nintendo på E3 2010

Nintendos pressekonferanse er nå over. Under finner du en oversikt over hva som ble annonsert, og til høyre finner du linker til en rekke nye spillsider med bilder, video og informasjon. Vær oppmerksom på at all informasjon er rettet mot det amerikanske markedet, så det er mulig at noen av spillene aldri vil komme til Norge eller at informasjonen vil bli endret innen en europeisk lansering.


19:18 15.06.2010 - Ferdig

Nintendos pressekonferanse er nå ferdig. Følg med her på nintendo.no, for vi kommer til å komme med mer info, bilder og video utover kvelden og de neste par dagene. Tusen takk til Nintendo for en glimrende pressekonferanse, og en like stor takk til alle besøkende som fulgte oss her på nintendo.no.


19:12 15.06.2010 - Avslutning

Reggie entrer scenen igjen for å oppsummere og avslutte. Fortsett å følg med på e3.nintendo.com, for straks kommer det mer materiale som ikke vises noen andre steder. En ny Nintendo 3DS-trailer vises. Iwata og Miyamoto suges inn i konsollen og gjenstander fra Zelda, Donkey Kong, Kirby, Mario og Starfox spretter ut. Alle som deltar på pressekonferansen får avslutningsvis teste Nintendo 3DS.


19:07 15.06.2010 - Tredjepartsupport

Nintendo 3DS får god lanseringssupport. Miyamoto arbeider med nintendogs i 3D. Kingdom Hearts 3DS, DJ Hero 3DS, Resident Evil 3DS, Assassin's Creed 3DS, Metal Gear Solid 3DS.


18:52 15.06.2010 - Nintendo 3DS

Nintendo 3DS avsløres av Satoru Iwata. Konsollen minner mye om en Nintendo DS. Øverste skjerm er widescreen, nedre skjerm ser ut som en Nintendo DS-skjerm. Konsollen har analogstikke. En bryter lar deg velge hvor mye 3D du vil ha. Analogstikken kalles for en "Slide Pad". Konsollen har bevegelsessensor og gyrokontroll. Har to kameraer, så 3DS støtter også Nintendo DSi-spill. 3DS kan ta bilder i 3D! 3DS kan spille av 3D-filmer.

Project Sora, ledet av Sakurai: dette spillet er utviklet spesifikt til 3DS, spillet er ikke noe annet enn Kid Icarus! Tittelen vil bli Kid Icarus Uprising og kort sagt ser det helt fantastisk ut, lynkjapp, fargerik action.

Konsollen vil automatisk søke etter aksesspunkt og andre konsoller når den er i sleepmode. Tjenesten minner om WiiConnect24 som laster ned ting til deg når konsollen er "avslått".


18:49 15.06.2010 - Donkey Kong

Retro Studios arbeider med et Donkey Kong-spill til Wii. Traileren viser gameplay som minner om klassikeren Donkey Kong Country. Det var visst ikke så rart, spillet heter Donkey Kong Country Returns og lanseres til jul.


18:47 15.06.2010 - Metroid: Other M

Metroid: Other M promoteres med en ekstra lang gameplaytrailer som inneholder helt nye scener, blant annet en bosskamp.


18:45 15.06.2010 - Dragon Quest

Reggie sier at Dragon Quest IX har solgt over 4 millioner eksemplarer i Japan på ett år. Hovedfokuset ligger på flerspiller. Sjekk nintendo.no for mer info, spillet lanseres i Europa neste måned.


18:41 15.06.2010 - Kirby

Reggie snakker om Sakurai og titlene han har utviklet, blant annet Kirby. Annonserer Kirby til Wii med tittelen Kirby: Epic Yarn og traileren vises. Kan til en viss grad minne om spillene i Paper Mario-serien. Lanseres i høst.


18:33 15.06.2010 - Epic Mickey

Reggie snakker om Epic Mickey til Wii. Spillet er eksklusivt til Wii. Folk fra Disney entrer scenene for å snakke om spillet. Dette blir første titt på spillet som ble annonsert for en del måneder siden. Mellomsekvensene i spillet ser ut som en tegnefilm, selve spillet er i fargerik 3D. Spillmekanikken går ut på å tegne og å skape, dette gjøres med maling og malingsfortynner. Måten du løser oppgavene i spillet på er opp til deg, valgene du gjør vil ha konsekvenser i spillet. Man reiser gjennom klassiske Mikke-tegnefilmer for å komme fra sted til sted i spillet.


18:31 15.06.2010 - Goldeneye

Traileren til en Wii-remake av Nintendo 64-klassikeren Goldeneye vises. Ser ut til å være rimelig tro til originalen. Dog er Pierce Brosnan er byttet ut med Daniel Craig. Lanseres til jul.


18:29 15.06.2010 - Golden Sun DS

Golden Sun DS avsløres (igjen). Fortsetter til en viss grad historien fra der de to forrige spillene sluttet. Gameplaymessig vil fans kjenne seg igjen. Kampene er oppdatert, grafikken ser ganske god ut, puzzles basert på forskjellige psykiske krefter vender tilbake. Tittelen vil være Golden Sun: Dark Dawn og lanseres til jul.


18:24 15.06.2010 - Wii-salget

Reggie snakker om hvordan Wii selger bra og at flere folk spiller mer på Wii enn andre konsoller. Videre nevnes salgstall til noen av Nintendos mest populære spill. Nå annonseres Wii Party, et Mii-basert partyspill med 13 spillmodier med brettspill, balansespill og over 70 minispill. Lanseres til jul.

Videre annonserer Reggie en oppfølger til Just Dance fra Ubisoft som støtter opp til åtte spillere, lanseres en gang i høst.


18:25 15.06.2010 - Titler annonseres

Reggie snakker om titler hvor utviklerne kan velge om de vil satse på realisme eller moro innen sportsspill. En Wii-eksklusiv versjon av NBA Jam nevnes. Trailer fra et nytt Mariobasert sportsspill vises. Tittelen er Mario Sports Mix og vil tilsynelatende inneholde en rekke forskjellige sporter. Spillet lanseres neste år.


18:06 15.06.2010 - Zelda-gameplay

Wii Remote er sverdet, Nunchuk er skjoldet. Miyamoto entrer scenen og forklarer kontrollen. Forestill deg at du holder et sverd og et skjold, kontrollen bruker kun A- og B-knappen, resten er bevegelser. Deku Baba beseires ved å kutte i samme vinkel som kjeften dens. Man kan lade opp sverdet og skyte et prosjektil ved å holde sverdet opp i luften. Man åpner øye-dører ved å spinne sverdet slik at øyet blir forvirret, da angriper man. Andre fiender beseires ved å slå prosjektilene de skyter tilbake med sverdet. Andre fiender vil beskytte seg slik at man må sikte inn angrepet forbi forsvaret deres.

Utenfor kamp kan man løpe, samt hoppe opp avsatser ved å holde inne A-knappen. Menyen navigeres også via bevegelseskontroll. Man kan kaste bomber med Wii Remote, samt rulle dem som en bowlingball. Under demonstrasjonen av pil- og buen, så er det tydeligvis signalforstyrrelser, så demonstrasjonen går ikke helt som planlagt. Man skyter omtrent som i Wii Sports Resort.

Et nytt redskap, en bille, sendes ut og man styrer den rundt i luften for å finne gjenstander som den plukker med seg tilbake. Pisken bruker også bevegelseskontroll. Miyamoto beklager signalforstyrrelsene, men lover at kontrollen vil fungere helt utmerket på demostativene på E3. The Legend of Zelda: Skyward Sword lanseres neste år. Traileren vises en gang til og Reggie vender tilbake på scenen.


18:04 15.06.2010 - Zelda-trailer

Den første traileren fra det nye Zelda-spillet-vises, The Legend of Zelda: Skyward Sword. Ser ut som en slags blanding av The Wind Waker og Twilight Princess, realismen til TP og fargerikheten til WW. Shigeru Miyamoto snakker om spillet og kontrollen.


18:02 15.06.2010 - Reggie Fils-Aime

Nintendo of Americas president, Reggie Fils-Aime, har nettopp entret scenen. Teknologi er bare et verktøy, det er opplevelsen som teller.


17:58 15.06.2010 - Pressekonferansen starter nå

Live-streamen på e3.nintendo.com har nettopp startet med en presentasjon av Cammie Dunaway. Vi holder deg også oppdatert via vår twitter som du finner her: twitter.com/bergsalanorge.


17:38 15.06.2010 - Nok en side som streamer pressekonferansen live

Nettsiden N-europe.com vil også streame Nintendos pressekonferanse live. Link finner du HER (ekstern side, kun på engelsk).


13:50 15.06.2010 - Flere muligheter til å følge Nintendos pressekonferanse

Det er ikke umulig at Nintendos offisielle live-sending fra E3 raskt får stor pågang, noe som kanskje gjør det vanskelig å se hva som hender fra tid til annen. Men heldigvis er det flere nettsider som sender direkte fra konferansen.

http://www.gametrailers.com/e3/livefeed/nintendo

http://e3.gamespot.com/press-conference/nintendo-e3/

Vær oppmerksom på at begge disse sidene også kun er på engelsk, og at du havner på en ekstern side når du klikker på noen av linkene.


03:00 15.06.2010 - Ubisoft annonserer

Ubisofts pressekonferanse er igang, og de kan annonsere et nytt spill i Raving Rabbids-serien. Denne gangen reiser de helskrudde kaninene i tid; de har jo allerede vært på månen, så hvorfor ikke? Rabbids Travel in Time utvikles eksklusivt til Wii.


00:50 15.06.2010 - Electronic Arts annonserer

Pressekonferansen til Electronic Arts ble nylig avsluttet, og de kunne annonsere at en oppfølger til det populære fitness-spillet EA Sports: Active er underveis. Spillet vil ha over 70 øvelser, og kommer med en trådløs pulsmonitor. Resultatene dine kan også lastes opp online hvor du kan følge framgangen din, samt se resultatene til venner og familie som også spiller.


16:05 14.06.2010 - Se pressekonferansen online

Dersom du har lyst til å følge Nintendos pressekonferanse live på internett, så har Nintendo of America åpnet en egen side som vil streame denne. Pressekonferansen er kun på engelsk og starter kl. 18:00, tirsdag den 15. juni. Klikk her (ekstern side).

Del |