fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Nintendo Switch Lite

Nintendo introduserer Nintendo Switch Lite, en lett og kompakt konsoll spesielt utformet for håndholdt spilling.

I dagens Nintendo Direct introduserte Nintendo den håndholdte konsollen Nintendo Switch Lite! Konsollen lanseres i tre ulike farger - gul, grå og turkis - den 20. september i år. Samtidig lanseres også en bæreveske og en skjermbeskytter.

Flaggskipversjonen av Nintendo Switch ble lansert i mars 2017 og tilbyr tre ulike spillmoduser: stasjonært i tv-modus ved å plassere konsollen i Nintendo Switch-dokken, spill med eller mot andre spillere i bordmodus ved å benytte hver sin Joy-Con, samt på farten i håndholdt modus. Denne versjonen av konsollen finnes med to grå eller en neonrød og en neonblå Joy-Con-kontroller.

Nintendo Switch Lite har innebygde håndkontrollerne og er noe mindre enn flaggskipversjonen av Nintendo Switch. Den har ingen bordstøtte på baksiden, og er en konsoll dedikert til håndholdt spilling. Konsollen har ingen støtte for å spille på tv, og det følger derfor ikke med en HDMI-kabel eller en Nintendo Switch-dokk.

Nintendo Switch Lite kan spille alle spill fra det kjempestore utvalget av spill til Nintendo Switch, som støtter håndholdt modus*, men det finnes noen begrensninger. På baksiden av hver spilleske finnes det informasjon om hvorvidt et spill støtter håndholdt modus eller ikke.

I tillegg til de tre fargene som blir tilgjengelige den 20. september, lanserer Nintendo også en Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition** i et begrenset opplag den 8. november. Denne versjonen har flotte illustrasjoner av de to nye, legendariske Pokémon-karakterene fra de kommende spillene, Pokémon Sword og Pokémon Shield, som lanseres den 15. november til alle Nintendo Switch-konsoller.

*Spill som støtter bordmodus kan fremdeles spilles, men det kreves ekstra Joy-Con-kontrollere (selges separat) til Nintendo Switch Lite. De ekstra håndkontrollerne må også lades separat, for eksempel med hjelp av et Joy-Con Charging Grip.

**Spillene Pokémon Sword / Pokémon Shield er ikke inkludert.