fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Nintendo Switch lanseres 3. mars!

Nintendo Switch lanseres 3. mars!

Nintendo har annonsert at deres nye konsoll, Nintendo Switch, vil lanseres verden over fredag den 3. mars. Du kan se hele presentasjonen under.


(Selve presentasjonen begynner rundt 34 minutter ut i videoen.)

Konsollpakken vil inneholde selve konsollen, de to håndkontrollene Joy-Con (L) og Joy-Con (R), Joy-Con Grip (kobler de to Joy-Con-kontrollerne sammen til én håndkontroll), et par Joy-Con-håndleddsstropper, en Nintendo Switch Dock (plasser konsollen i denne for å koble den til en tv), en HDMI-kabel og en strømadapter. To stilistiske versjoner av konsollen vil bli lansert, en med et par grå Joy-Con og en versjon med en neonblå og en neonrød Joy-Con.

“Nintendo Switch er en helt ny hjemmekonsoll som tilbyr en rekke spillmoduser,” sier Nintendos president Tatsumi Kimishima. “Vi vil introdusere verden for nye opplevelser som kun er mulig med de unike karakteristikkene til Nintendo Switch og Joy-Con.”

Nintendo Switch er en banebrytende hjemmekonsoll. Den kobles ikke bare til en tv, men forvandles også til en håndholdt konsoll med en 6,2-tommers skjerm på et øyeblikk. For første gang kan spillere nyte hjemmekonsollopplevelsen når og hvor som helst. Kompatible spill vil støtte skjermens kapasitive flerberøringsfunksjon. Batteritiden kan strekkes over seks timer, men vil variere avhengig av spill og bruk. For eksempel kan The Legend of Zelda: Breath of the Wild spilles i omtrent tre timer på én ladning. Når du er på farten kan Nintendo Switch lades ved å plugge strømadapteren inn i konsollens USB Type-C-port.

De allsidige Joy-Con-kontrollerne tilbyr flere overraskende nye måter å ha det moro. To Joy-Con kan brukes uavhengig i hver hånd eller sammen som én håndkontroll når de er koblet til Joy-Con Grip. De kan også kobles direkte til konsollen i håndholdt modus eller deles med venner i kompatible flerspillertitler. Hver Joy-Con er fullt utrustet med knapper og kan alene fungere som kontrollere, og hver av dem inkluderer akselerometer og gyroskopisk bevegelseskontroll, noe som gjør det mulig med uavhengig bevegelseskontroll for hver hånd.

Nintendo Switch har også en rekke innebygde funksjoner som gjør den mer interaktiv; Capture-knappen på venstre Joy-Con lar deg ta bilder du kan dele via sosiale medier, den høyre Joy-Con har NFC-kontaktpunkt for amiibo-figurer, mens et IR Motion Camera kan i kompatible spill måle avstand, form og bevegelsen til objekter i nærheten. For eksempel kan det måle hvor langt unna spillerens hånd er, samt om den former stein, saks eller papir. Begge Joy-Con inkluderer en avansert HD-vibreringsfunksjon som kan berike kompatible spill med diskret vibrering som er mye mer realistisk enn tidligere. Effekten er så detaljert at en spiller for eksempel kan føle vibrasjonen til individuelle isbiter i et glass når de rister en Joy-Con. Med HD-vibrering kan du oppleve et realismenivå som ikke er mulig med bare syn og lyd alene.

Nintendo Switch gjør det enklere å spille sammen, ettersom opptil 8 konsoller kan kobles sammen lokalt. Spillere kan enkelt plassere konsollen på et bord med den innebygde standen og dele Joy-Con for flerspillermoro borte fra tv-en. Konsollen vil støtte online flerspiller via Wi-Fi, og Nintendo annonserte samtidig en ny online abonneringstjeneste som vil være gratis å prøve ved lansering. Tjenesten inkluderer en applikasjon til smart-apparater (tilgjengelig sommer 2017) som lar brukere invitere venner til å spille online, sette opp avtaler og chatte med hverandre mens de spiller. Denne betalingstjenesten vil lanseres for fullt i høst.

Nintendo Switch vil bli støttet av verdens ledende tredjepartsutgivere som Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment og store japanske utviklere. Noen utviklere, som Bethesda Softworks, blir med Nintendo for første gang. Spillere kan glede seg til store spillserier på Nintendo Switch slik som EA Sports FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft og flere. I tillegg vil Nintendo Switch ikke være bundet av regionsperre.

De unike funksjonene til konsollen og dens Joy-Con gjør Nintendo Switch til Nintendos mest fleksible og funksjonsrike videospillkonsoll noensinne. Dette ble demonstrert med det store utvalget av unike spill som ble annonsert til lanseringsdagen, senere i sommer og mot slutten av året fra både Nintendo og deres tredjepartspartnere. Fra den spennende og åpne verdenen i The Legend of Zelda: Breath of the Wild til partymoro i 1-2-Switch vil Nintendo Switch tilby noe for alle og enhver.

Utvalgte førstepartstitler

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

0113 breath of the wild

Gjør deg klar til det største The Legend of Zelda-eventyret hittil med en åpen verden som bryter grensene samtidig som det hedrer opprinnelsene til den kritikerroste serien. Utforsk en fantastisk stor verden og oppdag over 100 gåtefylte templer, samt et stort utvalg våpen, klær og utstyr. Spillere vil ikke klare å legge det fra seg, og det trenger de ikke heller siden Nintendo Switch lar dem fortsette eventyret hvor og når som helst.

Spillet er kompatibelt med amiibo-figurene i The Legend of Zelda 30th Anniversary-serien, Wolf Link amiibo og de nye The Legend of Zelda: Breath of the Wild-amiibo. I tillegg til de tidligere annonserte Link (Rider), Link (Archer) og Guardian vil denne nye serien også inkludere amiibo-figurer av Zelda og Bokoblin. Figurene i denne serien er større og mer detaljerte, spesielt Guardian med sine lange armer.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild vil gi spillere en opplevelse som setter standarden for Nintendo Switch på konsollens lanseringsdag den 3. mars, og vil være tilgjengelig både alene og i en begrenset Limited Edition som inkluderer spillet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection CD og en Master Sword of Resurrection-figur.

1-2-Switch

0113 1 2 Switch

Dette er det første videospillet fra Nintendo hvor spillere konkurrerer i artige aktiviteter mens de ser hverandre i øynene istedenfor å se på tv-skjermen. Fra westerndueller til å kopiere dansebevegelser, i 1-2-Switch vil spillere bruke Nintendo Switch sine funksjoner på kreative måter for å livne opp fester med hvem som helst, hvor som helst og når som helst. 1-2-Switch vil lanseres samtidig som Nintendo Switch den 3. mars.

ARMS

0113 arms

ARMS er en unik flerspillerfighter som lar deg slåss med forlengbare armer. Spillet inkluderer elementer fra både boksing og skytespill, og har et helt nytt utvalg av karakterer. Etter å ha tilpasset karakteren med en rekke armtyper holder spillere en Joy-Con i hver hånd og slår så mot motstanderen. Karakterer kan hoppe og løpe, og spillere kan vri slagene ved å vende på hendene mens de slår. Gjennom spillets gang vil spillere bli flinkere og oppdage dypere og mer avanserte taktikker. Ikke bare kan spillere slåss mot datamaskinen, men også mot en venn via delt skjerm med et annet par Joy-Cons (selges separat), online mot rivaler verden over eller lokalt med to Nintendo Switch-konsoller. ARMS vil lanseres til våren.

Mario Kart 8 Deluxe

0113 mk8deluxe

Med Nintendo Switch kan fans nyte den ultimate versjonen av Mario Kart 8 hvor som helst og når som helst, også med opptil 8 venner via lokal flerspiller. Alle favorittbanene og karakterene fra Wii U-versjonen vender tilbake, inkludert alt nedlastbart innhold. Nye karakterer som Inkling Boy og Inkling Girl fra Splatoon, King Boo, Dry Bones og Bowser Jr. blir med på moroa! I tillegg har Battle Mode blitt gjenskapt og inkluderer Balloon Battle og Bob-omb Blast med helt nye baner som Urchin Underpass og Battle Stadium, samt tilbakevendende klassikere som (GCN) Luigi’s Mansion og (SNES) Battle Course 1. Spillere kan nå holde to gjenstander samtidig, inkludert nye saker som vender tilbake fra tidligere spill som Boo, som stjeler gjenstander, og Feather, som gir deg et høyt hopp i Battle Mode. Spillere kan også velge å bruke den nye Smart Steering-funksjonen som gjør det lettere for nybegynnere og barn å holde seg på banen, selv i 200cc. I TV Mode kan du spille i opptil 1080p. Mario Kart 8 Deluxe lanseres den 28. april.

Splatoon 2

0113 splatoon2

De tradisjonelle 4 mot 4-kampene vender tilbake i denne oppfølgeren til den originale hit'en sammen med nye baner, nye moter og nye våpen som Splat Dualies for to hender. Spillere kan konkurrere på tv-en eller på farten, og de kan sikte med gyrokontroll uansett om de bruker Nintendo Switch Pro Controller (selges separat) eller Joy-Con. Splatoon 2 støtter både lokal og online flerspillerkamper. Spillet vil også støtte chat via den kommende applikasjonen til smart-apparater (en begrenset gratisversjon vil bli tilgjengelig i sommer), samt introdusere nye baner, motestiler og våpen etter lanseringen - på samme måte som originalspillet. Splatoon 2 har planlagt lansering i sommer.

Super Mario Odyssey

0113 super mario odyssey

Dette er det første sandkassespillet som lar Mario fritt utforske verdenen sin siden Super Mario 64 på Nintendo 64 og Super Mario Sunshine på Nintendo GameCube. Mario hopper ut av Mushroom Kingdom og setter ut på en reise gjennom mystiske nye steder. Forvent deg nye opplevelser som å seile mellom verdener på et luftskip og muligheten til å kaste Marios lue. Super Mario Odyssey har planlagt lansering i slutten av 2017.

Snipperclips – Cut it out, together!

Dette er en ny og kreativ type actionpuslespill hvor spillere må kommunisere, samarbeide og bruke fantasien til å løse grunnleggende og avanserte puslespill ved å klippe papirkarakterer til nye former. Spill alene eller med en venn i hovedspillet før du bringer inn en større gruppe for å løse dynamiske puslespill for opptil fire spillere eller konkurrerer i andre aktiviteter. Snipperclips – Cut it out, together! vil bli lansert i mars via Nintendo eShop.

Vi kommer fortløpende til å legge ut informasjonssider om konsollen og de annonserte spillene hvor du kan finne mer informasjon samt se bilder og videoer.