fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • De europeiske vinnerne av Nintendo Labo Creators Contest er kåret

De europeiske vinnerne av Nintendo Labo Creators Contest er kåret

Vinnerne i tre kategorier - Nye skapelser, Dekorasjon & design og Barn - ble valgt ut blant hundrevis av bidrag sendt inn fra hele Europa. Noen av utviklerne bak Nintendo Labo var med i juryen.

CI Labo NintendoLaboCreatorsContest Prize 03

Som vi skrev tidligere gikk tre nordiske vinnere videre i Nintendo Labo Creators Contest Europe for å konkurrere om storpremien, en spesialdesignet Nintendo Switch. Dessverre kom de seg ikke hele veien fram, og premien gikk i stedet til Spania og Frankrike som du kan se under.

Kategori: Nye skapelser

Labo Alien Game 1

Vinner: Labo Alien Game, Jose Julio (Spania)

Sjekk ut en video av Labo Alien Game på YouTube.

Uttalelse fra vinneren: “Ved å bruke vibreringsfunksjonen til Nintendo Switch Joy-Con-kontrollerne har vi skapt et spill som sender ut [bordtennis-] baller gjennom en trakt. Ballene skal forestille romvesener. Vi skyter dem ved å trykke på knappen mens de faller. IR Motion-kameraet oppdager ballen og vi får poeng. Døtrene mine har hjulpet til med å dekorere spillet, så hele familien har virkelig kost seg med prosjektet.”

Juryens kommentar: “Vi liker virkelig idéen om å bruke Joy-Con-kontrollerens HD Rumble for å få ballene til å falle. Å bruke IR Motion-kameraet til å fange ballenes bevegelser mens de faller var også inspirerende. Dette spillet ser også ut til å være veldig moro - vi skulle gjerne ha prøvd det!”

Kategori: Dekorasjon & design

Luigi s Little Mansion 3

Vinner: Luigi's Little Mansion, Jordi Lamarca de Sanz (Spania)

Sjekk ut en video av Luigi's Little Mansion på YouTube.

Uttalelse fra vinneren: “Jeg tenkte allerede på å tilpasse huset som et spøkelseshus før Nintendo Labo Creators Contest begynte. Straks jeg bestemte meg for å delta begynte noen referanser fra Super Mario-verdenene å bli mer og mer viktige, og til slutt endte hele prosjektet opp med å være nært relatert til de verdenene (spesielt Luigi's Mansion).

Jeg ønsket å ivareta en bestemt Nintendo Labo-ånd, og jeg utviklet herregården ved å brette og feste sammen papp, basert på prøving og feiling, med hjelp av en blyant, en linjal og en kniv, men uten lim. Jeg prøvde å bruke minst mulig materiale. Idéen var å gi huset mer volum og å ha et sted til å holde to av spillets mekanismer, siden jeg ønsket å kunne bruke dem på en mer fysisk måte straks herregården var ferdig. Min tre år gamle datter og jeg elsker å spille Luigi's Mansion. Vår Tomo heter 'Pepito'.”

Juryens kommentar: “Dette bidraget var vakkert tilpasset helt ned til de minste detaljene, og viser en stor grad av håndverk. Vi elsket alle idéene til dette verket, fra porten som åpnes når man vrir på bryteren til den selvlysende malingen som avslører en svevende Boo når det blir mørkt. Det at man kan åpne opp herregården, se innsiden av den og fremdeles bruke den som et Toy-Con House er virkelig imponerende!”

Kategori: Barn

Bowser s Castle 1

Vinner: Tilpasset Bowser's Castle-inspirert hus, Fabrice Doberva (Frankrike)

Uttalelse fra vinneren: “Et tilpasset Toy-Con House skapt til å se ut som Bowser's Castle.”

Juryens kommentar: “Vi likte virkelig hvor mange detaljer som er inkludert i dette bidraget, og vi beundrer at det generelle fargevalget er både fornøyelig og balansert. De fire tårnene ser tykke og solide ut, akkurat slik som man ville forventet av et slott. Veldig imponerende! Vi er sikre på at Bowser også ville vært fornøyd med det!”

 

Les mer om Nintendo Labo