fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Intervju med Sendou fra Ämpäri Gang

Intervju med Sendou fra Ämpäri Gang

Vi har tatt en prat med Sendou, lagkapteinen for Ämpäri Gang som vant den første kvalifiseringsrunden i den nordiske delen av Splatoon 2 European Championship 2018 – 2019!

1127 ampari gang
Ämpäri Gang har allerede kvalifisert seg. Tar laget ditt den neste finaleplassen?

Kan du fortelle oss litt om Ämpäri Gang?

– Ämpäri Gang ble satt sammen spesielt for denne turneringen. Vi hadde også noen andre alternativer, men bestemte oss til slutt for å gå for et helt finsk lag. Jeg er Sendou og lagets kaptein. Laget jeg vanligvis spiller med heter Ghost Gaming, og jeg er mest kjent som en Blaster & Brella-spiller. Nikey er en spiller som jeg har spilt med lenge i ulike lag, inkludert ESL-turneringen i 2016 hvor vi ble nummer to av totalt hundre lag. Det tredje medlemmet vårt heter Plontro. Han er den yngste på laget, men enormt dyktig med en Slosher. Han spiller vanligvis på et lag som heter Kraken Paradise, et annet internasjonalt lag. Sist, men ikke minst, har vi Kaldemar som tar seg av frontlinjen. Han spiller vanligvis på et lag som heter Plumeria.

Trente dere hardt før kvalifiseringen?

– Ettersom dette er et nytt lag trente vi veldig mye før kvalifiseringen, til og med natten før, slik at vi kunne få til et godt samarbeid.

Spiller du noen andre Nintendo Switch-spill? Og i så fall, hva er favorittspillet ditt?

– Favorittspillet mitt er The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Jeg har alltid vært en Zelda-fan, og det spillet er som en barndomsdrøm. Jeg ser også frem til det nye Fire Emblem-spillet og Metroid Prime 4.

Hvorfor tror du at laget ditt vant den første kvalifiseringsrunden?

– Jeg synes at det var veldig enkelt å vinne. Vi har spilt dette spillet, og Splatoon på Wii U før det, på konkurransenivå i lang tid. Ämpäri Gang er et nytt lag, men alle på laget har spilt mye med sine internasjonale lag. Alt vi trengte å gjøre var å overføre tidligere erfaring til dette nye laget.

Hva er styrken i laget ditt?

– Som navnet antyder (Ämpäri betyr «bøtte» på finsk) har vi to veldig dyktige Slosher-spillere på laget, så den individuelle dyktighet er definitivt til stede. Lagets sammensetning er imidlertid ikke av den tradisjonelle sorten, men det ser vi på som en styrke. Du kan få en del motstandere ut av balanse bare ved at de forventer seg et mer tradisjonelt sammensatt lag.

Hvilke forhåpninger hadde du før kvalifiseringen?

– Ærlig talt trodde jeg at vi hadde en god sjanse, for vi har klart oss bra i andre turneringer. Så uten å være altfor selvgod, ettersom det aldri er lurt, forventet jeg at vi kunne vinne om vi hold oss på vårt nivå - noe vi gjorde!

Hva tror du om lagets sjanse til å vinne hele turneringen?

– Vi viste vår styrke i kvalifiseringen og er nå ett av lagene i den nordiske finalen. Vi har også, om vi skal være ærlige, mye erfaring fra turneringer… så jeg tror at vi kommer til å gjøre det veldig bra! Om vi klarer å ta oss til det europeiske mesterskapet, så skal det bli veldig interessant å se hvordan vi klarer oss mot andre land. Jeg kjenner forresten mange av de som allerede har kvalifisert seg, så det hadde vært en fornøyelse å få muligheten til å slå dem!

Hva synes du om at Norden endelig er en del av det europeiske mesterskapet i Splatoon 2?

– Jeg synes at det er kjempebra! Regionen har jo mange gode spillere, og jeg synes ikke engang at det kan regnes som et europeisk mesterskap om en så stor bit av kontinentet hadde blitt utelatt.

Hva vil du si til de som heier på dere?

– Jeg håper at vi kan regne med støtten deres, for historisk sett tror jeg at Finland har noen av de sterkeste spillerne i vesten, og jeg håper at vi kan være med å bevise dette med Ämpäri Gang! Det er jo kjempemoro å kunne representere Finland i en slik sammenheng.

Vi takker Sendou for at han tok seg tid til å besvare spørsmålene våre og ønsker Ämpäri Gang lykke til i den nordiske finalen!


Nedenfor ser du datoene for de gjenstående kvalifiseringsrundene. Disse vil foregå online, og du kan registrere lag her: Splatoon 2 European Championship – Nordics Qualifier. På denne siden vil du også finne turneringsreglene.

Følg gjerne vår nordiske Splatoon-konto på Twitter for oppdateringer: https://twitter.com/Splatoon_Nordic