fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Wii U

Wii U er etterfølgeren til den populære Wii-konsollen og inneholder alt som gjorde forgjengeren fantastisk. Wii U byr dessuten på full HD-grafikk, helt nye kontrollmuligheter takket være den innovative Wii U GamePad-kontrolleren og fantastiske spill som stort sett er eksklusive til Wii U!

Analog styrespak

Analog styrespak med knappefunksjon.

Analog styrespak

Analog styrespak med knappefunksjon

Skulderknapper (venstre)

ZL og L

Skulderknapper (høyre)

ZR og R

Sensor bar

Fungerer på samme måte som en vanlig Sensor Bar og muliggjør pekefunksjonen hos Wii Remote Plus.

Kamera

Pekeskjerm

6,2" stor LCD-pekeskjerm til pekepenn og fingrer.

Fjernkontrollfunksjon til TV

Wii U GamePad kan brukes som fjernkontroll for å kontrollere de fleste TV-apparater.

Mikrofon

NFC

Near Field Communication brukes blant annet til å kommunisere med amiibo.

Infrarød transceiver

Infrarød kommunikasjonsport som blant annet benyttes når Wii U GamePad brukes som fjernkontroll for å styre tv-en.

3.5 mm lyduttak

Styrekors

Digitale knapper

Klassiske A-, B-, X- og Y-knapper

Flere funksjoner

Tilbehørstilkobling
Stereohøyttalere
Bevegelsessensor
Volumkontroll
Ristefunksjon
AV/PÅ-knapp
Oppladbart litiumbatteri
Pekepenn (stylus) og oppbevaringsrom til den
 • Analog styrespak

  Analog styrespak med knappefunksjon.
 • Analog styrespak

  Analog styrespak med knappefunksjon
 • Skulderknapper (venstre)

  ZL og L
 • Skulderknapper (høyre)

  ZR og R
 • Sensor bar

  Fungerer på samme måte som en vanlig Sensor Bar og muliggjør pekefunksjonen hos Wii Remote Plus.
 • Kamera

 • Pekeskjerm

  6,2" stor LCD-pekeskjerm til pekepenn og fingrer.
 • Fjernkontrollfunksjon til TV

  Wii U GamePad kan brukes som fjernkontroll for å kontrollere de fleste TV-apparater.
 • Mikrofon

 • NFC

  Near Field Communication brukes blant annet til å kommunisere med amiibo.
 • Infrarød transceiver

  Infrarød kommunikasjonsport som blant annet benyttes når Wii U GamePad brukes som fjernkontroll for å styre tv-en.
 • 3.5 mm lyduttak

 • Styrekors

 • Digitale knapper

  Klassiske A-, B-, X- og Y-knapper
 • Flere funksjoner

  Tilbehørstilkobling
  Stereohøyttalere
  Bevegelsessensor
  Volumkontroll
  Ristefunksjon
  AV/PÅ-knapp
  Oppladbart litiumbatteri
  Pekepenn (stylus) og oppbevaringsrom til den
   

  wii u see things

  Et nytt vindu inn i spillverdenen

  Wii U GamePad fjerner den tradisjonelle barrieren mellom spillene, spillerne og tv-en ved å skape et ekstra vindu inn i spillverdenen. Den er utstyrt med en LCD-pekeskjerm som er 6,2" stor samt tradisjonelle knappkontroller, to analoge styrespaker og mye mer! Det er kun spillutviklernes fantasi som kan gi svar på hvor mange bruksområder to helt separate, men samtidig integrerte skjermer har!

  Alle må ha en håndkontroller

  Alle må ha en håndkontroll, og ettersom ingen av konsollpakkene inkluderer en Wii Remote Plus-kontroll, så anbefaler vi at alle som kjøper en Wii U også kjøper Wii Remote Plus Additional Set. Denne tilbehørspakken inneholder en Wii Remote Plus-kontroll, en Nunchuk og en sensorbar. Wii U Pro Controller, Wii U GamePad Cradle and Stand og Wii U Console Stand kan også kjøpes separat for de som har kjøpt Wii U Basic Pack. Wii U støtter i skrivende stund en Wii U GamePad.

  Om du derimot eier en Wii-konsoll, kan du bruke det meste av tilbehøret til den istedenfor å kjøpe nytt.

  wii u do things

  To skjermer er bedre enn en

  Wii U GamePad har en pekeskjerm som sammen med TV-en tilbyr "asymmetrisk" spilling, altså at flere spillere kan erfare forskjellige opplevelser selv om de spiller samme spill sammen. Kontrollen inneholder også teknologi som lar deg programmere den til å styre enkle funksjoner på TV-en din, slik som kanalbytte og voluminnstilling, via en IR-sensor på toppen. Den har også et innebygd kamera som muliggjør videochat med andre Wii U-eiere. Som om ikke det var nok, så støtter Wii U GamePad en teknologi kalt Near Field Communication som lar deg bruke amiibo-figurer. Du kan også surfe på Internett eller se på Netflix fra sofakroken, og enkelte spill kan til og med spilles på selve Wii U GamePad-skjermen når TV-en er i bruk!

   Alle kan være med

  Wii U lar alle i familien ha sin egen brukerkonto og Mii-karakter, noe som gjør det enklere enn noensinne å spille sammen.

  Velg mellom Basic og Premium Pack

  Det finnes to ulike standardutgaver av Wii U, Basic og Premium. De to utgavene er like kraftige og kan spille de samme spillene. Det som skiller dem er den interne lagringsplassen og tilbehøret som følger med. Det har blitt lansert mange ulike konsollpakker av både Wii U Basic Pack og Wii U Premium Pack, men de fleste av dem er allerede utsolgt og dermed ekstremt vanskelige å få tak i.

  Wii U Basic Pack (På vei ut av sortimentet)

  basic pack packshot

  Premium Pack

  premium pack packshot
  Hvit Wii U-konsoll Svart Wii U-konsoll
  Hvit Wii U GamePad Svart Wii U GamePad
  8GB internminne (3 GB ledig) 32GB internminne (27 GB ledig)
  Hvit Wii U GamePad-pekepenn Svart Wii U GamePad-pekepenn
  Wii U-strømadapter Wii U GamePad-ladestasjon
  Wii U GamePad-strømadapter Wii U GamePad-stativ
  HDMI®-kabel (1,5m) Wii U-konsollstativ
  NB! Sensorbar er ikke inkludert i Basic Pack! Wii U-strømadapter
    Wii U GamePad-strømadapter
    HDMI®-kabel (1,5m), Sensor Bar

  Funksjoner

  Miiverse

  Miiverse samler spillere fra hele verden! Miiverse er et kommunikasjonssystem over nettverk som bruker Mii-karakterer til å føre spillere sammen. Del hverdagen din, interessene og spillopplevelsene dine med Wii U-eiere fra hele verden!

  Bli med i et verdensomspennende felleskap

  Med Miiverse er det enkelt å finne andre spillere som liker de samme spillene som deg. Hver Wii U-tittel har sitt eget unike felleskap hvor du kan dele tankene dine med likesinnede spillere eller lese kommentarer om titler du er interessert i.

  Utrykk deg!

  Du kan dele mer enn bare ord i Miiverse. Bruk pekeskjermen på Wii U GamePad til å sende håndskrevne meldinger og tegninger, samt bilder fra spill. Del det du har på hjertet!

  Si meningen din når som helst!

  Trykk på HOME-knappen for å få tilgang til Miiverse når du vil, selv mens du spiller, slik at du kan be om råd eller be om hjelp fra spillere med en gang. NB! Visse spill og spillsekvenser er ikke kompatible med denne funksjonen.

  Les innlegg direkte fra spillutviklere

  Om du ser en Mii-karakter med en grønn flik, så betyr det at det er en offisiell konto for en utvikler. Her kan du få ferske nyheter fra utvikleren!

  Også via pc og mobil

  Wii U-eiere kan også få tilgang til Miiverse via mobiltelefon og pc, og på den måten trenger du aldri å gå glipp av noe! Miiverse-versjonen du kan se i nettleseren er imidlertid en testversjon, og har derfor ikke alle funksjonene som Miiverse på Wii U har. Les mer på miiverse.nintendo.net

  Få nye venner

  Wii U bruker ikke såkalte Friend Codes.  For å legge til nye venner holder det at du peker på dem og velger «Friend Request», og siden vente på at personen du vil bli venn med godkjenner deg. Du kan også velge at ingen kan legge deg til. Husk at du ikke bør dele private opplysninger som navn, adresse og telefonnummer over Miiverse. Nettvenner er ikke alltid det samme som virkelige venner.

  Venneliste

  I vennelisten (Friend List) finner du venner som du har godkjent, og du kan se ha de gjør, når de var aktive sist og spillhistorikken du har sammen med dem. Du kan gå til vennelisten ved å trykke på HOME-knappen.

  Innstillinger

  Du kan velge om du vil la venner se om du er online eller ikke, hva du spiller eller om folk kan sende deg venneforespørsler.

  Flere muligheter i Miiverse

  • Søk etter brukernavn
  • Skriv en kommentar til profilen din (maks 400 tegn)
  • Angi ditt erfaringsnivå
  • Bestem hvem som kan se kommentarer på profilen din, erfaringsnivået ditt, fødselsdatoen og vennelisten din
  • Samle favorittgruppene dine
  • Blokker brukere du ikke liker
  • Velg hvem som kan kommentere dine innlegg
  • Velg hvilke språk som skal vises (kun engelsk eller alle språk)
  • Bestem hvilke spill som skal vises i WaraWara Plaza (kun barnevennlige eller alle typer spill)

  Activity Feed

  Om du vil kan du følge andre spillere for å se innleggene deres, og i Activity Feed har du en enkel oversikt over informasjonsflyten. Med denne funksjonen kan du med andre ord enkelt se hva vennene dine gjør i Miiverse!

  Notifications

  Hva har hent siden du sist var innlogget? Notifications samler alle oppdateringer som spørsmål fra venner og svar på foruminnlegg.

  Hold en god tone

  Nintendo modererer Miiverse veldig nøye for at det ikke skal oppstå konflikter blant brukerne. Om du ikke oppfører deg kan Nintendo i verste fall stenge deg ute fra Miiverse permanent! Dersom det bare er snakk om en liten forseelse slipper du unna med en advarsel.

  Tenk også på at det du tegner ikke skal kunne oppfattes som støtende på andre personer. Hold en vennlig og god tone i Miiverse, så kommer du til å trives!

  Bakoverkompabilitet

  Wii U er bakoverkompatibel med Wii. Dette betyr at du kan bruke håndkontrollere og tilbehør som Wii Remote Plus, Wii Remote, Nunchuck og Wii Balance Board til Wii U.

  Hold inn B-knappen på Wii U GamePad når du starter opp Wii-konsollen så kommer du direkte til Wii-menyen! (Om innstillingene dine er slik at du må velge en brukerkonto først, så må du gjøre det før du holder ned B-knappen).

  Spill nesten alle Wii-spill på Wii U

  For å gjøre overgangen fra Wii U til Wii U så smidig som mulig har Nintendo gjort Wii U bakoverkompatibel. Dette innebærer at du kan spille nesten alle Wii-spill på Wii U! «Nesten», tenker du kanskje. I skrivende stund finnes det ikke informasjon om hvilke titler som ikke fungerer, men du kan være sikker på at det gjelder veldig få!

  Det samme gjelder Wii-tilbehøret, du kan bruke nesten alt til Wii U. De vanligste kontrollene du kan bruke er Wii Remote Plus Nunchuk, Wii Balance Board og Classic Controller/Classic Controller Pro.

  Vær oppmerksom på at noen Wii U-spill vil utnytte MotionPlus-kontroll og derfor vil kreve enten Wii Remote Plus eller Wii Remote med MotionPlus-tilbehøret, og at noen spill kan i tillegg også kreve Nunchuk-tilbehøret.

  Det kan også være greit å vite at Memory Card 59, Memory Card 251 og Nintendo GameCube-håndkontroller ikke fungerer til Wii U.

  Overfør Virtual Console- og Wii Ware-spillene dine til Wii U

  Med et SD-kort kan du overføre alle Virtual Console- og WiiWare-spill som du har lastet ned på Wii til Wii U! Du kan til og med overføre lagringsdata, slik at ikke noe går tapt!

  NB! Vær oppmerksom på at det kan være spill, programmer og lagringsdata som ikke er mulig å overføre til Wii U.

  Flere funksjoner

  Off-TV Play

  Wii U lar deg spille spill mens tv-en er i bruk. Spill kun på GamePad-skjermen – perfekt når andre vil se på tv – eller nyt det best fra begge verdener ved å spille på GamePad-skjermen samtidig som du ser på TV.

  Netflix

  Se filmer og serier på TV-en eller direkte på Wii U GamePad (Obs! for å bruke denne funksjonen må du ha et aktivt Netflix-abonnement ).

  Nettleser

  Wii U har en innebygd nettleser som lar deg surfe på Internett fra sofakroken. Du kan åpne nettleseren uten å måtte slå av pågående spill, for eksempel for å søke opp noe du lurer på eller lete etter løsninger dersom du sitter fast.

  Wii U Chat

  Ettersom Wii U GamePad både har innebygget kamera og mikrofon, så kan spillere videochatte med hverandre i sanntid. Men hvordan fungerer det? Jo, person A "ringer" til person B. Om person B sitter midt i et spill, så kommer lampen rundt HOME-knappen på Wii U GamePad til å blinke slik at person B ser at noen ringer. Da kan person B helt enkelt trykke på HOME-knappen og starte videosamtalen! Vanskeligere er det ikke!

  Wii U GamePad har som kjent en pekeskjerm, og på den kan man tegne mens man videochatter! Person A og person B tegner på samme skjerm, men i ulike farger - perfekt om man vil dele en tegning eller noe annet i tekstformat.

  Det er også mulig å kun benytte Wii U GamePad til Wii U Chat. Det vil si at tv-skjermen frigjøres, og det vil si at to venner kan se på samme tv-program samtidig som de chatter med hverandre! Se for deg å for eksempel se på en fotballkamp eller et spørreprogram med en venn samtidig som dere både ser og hører hverandre via Wii U GamePad.

  Teknisk informasjon

  Størrelse og vekt

  Selve konsollen er omtrent 4,6 cm høy, 26,9 cm dyp, 17,1 cm bred og veier 1,6 kg. 
  Konsollen støtter en Wii U GamePad, opptil fire Wii Remote-, Wii Remote Plus- eller Wii U Pro-kontrollere samt Wii-tilbehør som Nunchuk, Classic Controller og Wii Balance Board.

  Prosessor og grafikk

  Prosessoren er en IBM Power®-basert prosessor med flere kjerner og grafikkprosessoren er en AMD Radeon™-basert High Definition GPU.

  Video ut-signaler og kompatible kabler

  Konsollen er i HD og støtter 1080p, 1080i, 720p, 480p, 480i og 576i.

  Kompatible kabler inkluderer HDMI (følger med både Basic Pack og Premium Pack), Wii-komponentkabel, Wii RGB-kabel og Wii komposittkabel. Av lyd leverer konsollen digital, sekskanalers PCM-utputt via HDMI®-kabel eller analog lyd via AV Multi Out-koblingen.

  Wii U har et innebygget trådløst nettverkskort (IEEE 802.11b/g/n), fire USB 2.0-koblinger - to foran og to bak - som støtter Wii LAN Adapter.

  Lagringsplass

  Wii U benytter seg av internt flashminne, men støtter også SD-minnekort og ekstern USB-lagring. Spillene vil komme på Wii U optiske disker, og konsollen er bakoverkompatibel med Wii og spiller dermed av Wii-spilldisker. Wii U-spilldiskene rommer 25GB data og leses av i opptil 22,5MB i sekundet.

  Basic-modellen har 8GB (3GB effektiv lagringsplass, denne modellen er nå på vei ut) mens Premium-modellen har 32GB (25GB effektiv lagringsplass). 

  SD-kort og USB-harddisker støttes

  Konsollen støtter også SD- og SDHC-minnekort til Wii-funksjoner (som å føre over Virtual Console-, WiiWare- og lagringsdata fra Wii) samt eksterne lagringsmedier via USB - om du vil kan du koble til en ekstern harddisk på 2TB! Tanken til Nintendo når de inkluderte relativt lite minne i konsollen var å ikke tvinge på konsumenter mer minne enn de behøver (og på den måten øke prisen til konsollen).

  Hva kommer du til å bruke minnet til?

  Minnet kan brukes til en rekke forskjellige ting. Du kan laste ned hele spill til minnet i stedet for å kjøpe en disk i butikken, og du kan laste ned ekstra spillinnhold, såkalt Add-On Content, til minnet. Avhengig av hva du vil gjøre trenger du en ulik mengde minne - tenker du for eksempel å kjøpe spillene i butikk, så sparer du mye plass (ettersom spilldataen ligger på diskene) og trenger derfor ikke like mye lagringsminne.

   

  Sorter etter

  Wii U Premium Pack + Mario Kart 8 & Splatoon
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne og svart Wii U GamePad-kontroller. Fanfavoritten Mario Kart 8 og den fargerike...
  Wii U Xenoblade Chronicles X Premium Pack
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller og rollespilleventyret Xenoblade Chronicles X.
  Wii U Mario Maker Premium Pack
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller og det kreative spillet Super Mario Maker.
  Wii U Basic Pack + Skylanders Trap Team
  Hvit Wii U-konsoll med 8GB internminne, hvit Wii U GamePad-kontroller og spillet Skylanders: Trap Team. Den perfekte...
  Wii U Mario Kart 8 Premium Pack
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller og fanfavoritten Mario Kart 8.
  Wii U Mario & Luigi Premium Pack
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller og spillene New Super Mario Bros. U og New...
  Wii U Basic White + Nintendo Land & Just Dance 2014
  Hvit Wii U-konsoll med 8GB internminne, hvit Wii U GamePad-kontroller og spillene Nintendo Land og Just Dance 2014. Den...
  Wii U Basic White + Nintendo Land & Wii Party U
  Hvit Wii U-konsoll med 8GB internminne, en hvit Wii U GamePad-kontroller og spillene Nintendo Land og Wii Party U. Den...
  Wii U Premium Pack Black + LEGO City: Undercover
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller og det kule actioneventyret LEGO City...
  Wii U The Legend of Zelda: The Wind Waker Premium Pack
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller med Zelda-motiv og det klassiske...
  Wii U Monster Hunter 3 Premium Pack
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller, svart Wii U Pro Controller og det japanske...
  Wii U ZombiU Premium Pack
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, svart Wii U GamePad-kontroller, svart Wii U Pro Controller og det...
  Wii U Premium Pack Black + Nintendo Land
  Svart Wii U-konsoll med 32GB internminne, en svart Wii U GamePad-kontroller og spillet Nintendo Land.
  Wii U Basic Pack White
  Hvit Wii U-konsoll med 8GB internminne og en hvit Wii U GamePad-kontroller. Den perfekte pakken for spillere som har en...