fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Pokémon

I over 20 år har Pokémon underholdt millioner av fans i alle aldre verden over og blitt et av de aller mest fremgangsrike varemerkene i verden. Det har blitt solgt over 300 millioner Pokémon-spill siden lanseringen av de første spillene, Pokémon Red og Pokémon Green, som ble lansert til Game Boy i Japan i 1996.

pokeball small

Pokémon er vesener som finnes i alle mulige former og størrelser. Noen av dem lever i villmarken, mens andre bor sammen med mennesker. For det meste snakker ikke Pokémon, de sier heller sine egne navn når de lager lyd. Akkurat nå finnes det over 800 ulike vesener i Pokémon-universet.

Pokémon fostres ofte opp og trenes av mennesker, såkalte "trenere", som tar dem med ut på eventyr. Gjennom eventyrenes gang vokser Pokémon og blir mer erfarne. Av og til vil de også utvikle seg og bli enda sterkere.

Det finnes en rekke ulike Pokémon-typer, som Fire-type, Dark-type, Grass-type og så videre. Alle de ulike typene har sine fordeler og ulemper. Dette er spesielt fremhevet når de kjemper mot hverandre. For eksempel har ildbaserte Pokémon en stor fordel mot gressbaserte Pokémon, men de vil ha problemer mot vannbaserte Pokémon. Så om du leder en gjeng Pokémon i kamp er det viktig at du tenker strategisk for at laget ditt skal vinne.

Eksempler på ulike Pokémon

pikachu

Pikachu

Type: Electric

Bulbasaur

Bulbasaur

Type: Grass

charmander

Charmander

Type: Fire

squirtle

Squirtle

Type: Water

eevee

Eevee

Type: Normal

De første Pokémon-spillene i Europa ble lansert i 1999 til spillkonsollen Game Boy. Spillene ble kjempepopulære, og siden den gang har det blitt lansert Pokémon-spill til alle Nintendo-konsoller i en eller annen form. Du finner Pokémon-spill både til Nintendo 3DS, Wii U og Nintendo Switch.

Hvordan fungerer spillene?

I de fleste spillene inntar du rollen som en ung Pokémon-trener og reiser ut på eventyr hvor du leter etter, fanger og trener Pokémon for å vinne den storslåtte tittelen som Pokémon-mester. Et annet viktig mål er å samle og registrere så mange Pokémon som mulig. Kampene mellom Pokémon er viktige i spillene, men det er også viktig å understreke at Pokémon aldri dør i kampene, eller på noen andre måter i spillene, men heller bare besvimer. Ut over dette finnes det mange andre artige aktiviteter i spillene, slik som talent- og skjønnhetskonkurranser, turneringer, fisking og mye mer. Spillere kan også bytte Pokémon med hverandre, noe som er et av hovedseriens kjernekonsepter.

pokemon red blue

Pokémon Red Version og Pokémon Blue Version

Lansert: 5. oktober 1999
Plattform: Game Boy

De første spillene i Pokémon-serien. I Japan ble de lansert allerede i 1996, og i Europa ble de lansert i 1999.

pokemon yellow

Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition

Lansert: 16. juni 2000
Plattform: Game Boy Color

I dette spillet, som er en direkte inspirasjon til Pokémon: Let’s Go, Pikachu!/Let’s Go, Eevee!, følger Pikachu med spilleren gjennom hele eventyret.

Pokémon Gold Version, Pokemon Silver Version

Pokémon Gold Version og Pokémon Silver Version

Lansert: 6. mars 2001
Plattform: Game Boy Color

100 nye Pokémon ble introdusert. I disse spillene finnes det også en "dag og natt"-funksjon slik at du kan finne forskjellige Pokémon avhengig av om det er dag eller natt.

Pokémon Crystal Version

Pokémon Crystal Version

Lansert: 2. november 2001
Plattform: Game Boy Color

Det første Pokémon-spillet hvor spilleren kunne velge mellom å være gutt eller jente.

pokemon ruby sapphire

Pokémon Ruby Version og Pokémon Sapphire Version

Lansert: 25. juli 2003
Plattform: Game Boy Advance

I disse spillene gikk det an å ha kamper hvor to trenere kjempet mot to andre trenere.

pokemon firered leafgreen

Pokémon FireRed Version og Pokémon LeafGreen Version

Lansert: 1. oktober 2004
Plattform: Game Boy Advance

For første gang kunne spillere bytte og kjempe trådløst via tilbehøret Game Boy Advance Wireless Adapter.

pokemon emerald

Pokémon Emerald Version

Lansert: 21. oktober 2005
Plattform: Game Boy Advance

Dette er det tredje eventyret i Hoenn, regionen som ble introdusert i Pokémon Ruby Version og Pokémon Sapphire Version. Her finner du også en ny spillmodus kalt Battle Frontier hvor mektige trenere kan kjempe mot hverandre.

pokemon diamond pearl

Pokémon Diamond Version og Pokémon Pearl Version

Lansert: 27. juli 2007
Plattform: Nintendo DS

For første gang i et Pokémon-spill kunne spillere kjempe mot og bytte Pokémon med andre spillere verden via Internett.

pokemon platinum

Pokémon Platinum Version

Lansert: 22. mai 2009
Plattform: Nintendo DS

Dette er det tredje eventyret i Sinnoh, regionen som ble introdusert i Pokémon Diamond Version og Pokémon Pearl Version.

pokemon heartgold soulsilver

Pokémon HeartGold Version og Pokémon SoulSilver Version

Lansert: 26. mars 2010
Plattform: Nintendo DS

Disse spillene inkluderte tilbehøret Pokéwalker. Med det kunne spillere trene sine Pokémon ved å gå i den "virkelige" verden.

pokemon black white

Pokémon Black Version og Pokémon White Version

Lansert: 4. mars 2011
Plattform: Nintendo DS

Disse eventyrene utspiller seg i den nye Unova-regionen. Her kunne seks Pokémon, tre på hvert lag, kjempe mot hverandre samtidig.

pokemon black2 white2

Pokémon Black Version 2 og Pokémon White Version 2

Lansert: 12. oktober 2012
Plattform: Nintendo DS

Oppfølgerne til Pokémon Black Version og Pokémon White Version. Ny handling og enda flere Pokémon å oppdage.

pokemon x y

Pokémon X og Pokémon Y

Lansert: 12. oktober 2013 (global lansering)
Plattform: Nintendo 3DS

De første Pokémon-spillene som var i ekte 3D. Disse spillene introduserte også Mega-utviklinger som lar Pokémon innta enda mektigere former midlertidig. Siden lanseringen har disse spillene til sammen solgt over 3,5 millioner eksemplarer i Europa og mer enn 16,3 millioner på verdensbasis.

pokemon omega alpha

Pokémon Omega Ruby og Pokémon Alpha Sapphire

Lansert: 28. november 2014
Plattform: Nintendo 3DS

Nye, finpussede versjoner av Pokémon Ruby Version og Pokémon Sapphire Version, med nye Mega-utviklinger og en del hemmeligheter å utforske. Siden lanseringen har disse spillene til sammen solgt over 3 millioner eksemplarer i Europa og over 14,1 millioner på verdensbasis.

pokemon sun moon

Pokémon Sun og Pokémon Moon

Lansert: 23. november 2016
Plattform: Nintendo 3DS

Disse Pokémon-eventyrene utspiller seg i den Hawaii-inspirerte Alola-regionen, og her kunne spillere oppdage helt nye Pokémon og nye måter å spille på. Siden lanseringen har disse spillene til sammen solgt over 4 millioner eksemplarer i Europa og over 16,1 millioner på verdensbasis. 

Pokemon UltraSun UltraMoon

Pokémon Ultra Sun og Pokémon Ultra Moon

Lanseringsdato: 17. november 2017
Plattform: Nintendo 3DS

Innta rollen som Pokémon-trener, begi deg ut på et nytt eventyr i Alola-regionen og løs mysteriet bak nye former, som minner om legendariske Pokémon Solgaleo, Lunala og Necrozma som var med i Pokémon Sun og Pokémon Moon. I dette eventyret kan du utforske enda mer av Alola-regionen, fange flere fantastiske Pokémon og kjempe mot flere verdige motstandere. Siden lanseringen har disse spillene til sammen solgt over 1,8 millioner eksemplarer i Europa og over 7,7 millioner på verdensbasis. 

pokemon letsgo

Pokémon Let's Go, Pikachu! og Pokémon Let's Go, Eevee!

Lansering: 16. november 2018
Plattform: Nintendo Switch

Pokémon inviterer fans med på et nytt eventyr i kjente omgivelser. Disse spillene er nemlig inspirert av Pokémon Yellow, som ble lansert til Nintendos Game Boy i 1998 (Japan). Spillene byr på mange av de samme innovative funksjonene som Pokémon GO-spillere er vant til, og er først og fremst skapt for spillere som tar sine første steg inn i Pokémon-videospillenes verden.

Pokémon Sword || Pokémon Shield

Pokémon Sword og Pokémon Shield

Lansering: 15. november 2019
Plattform: Nintendo Switch

Pokémon Sword og Pokémon Shield utspiller seg i Galar-regionen, en vidstrakt region med varierte omgivelser som byr på alt fra idylliske landsbygder til moderne hovedsteder, dype skoger og snødekte fjell.

Vi håper at du setter pris på denne historikken. Til slutt vil vi også nevne det utrolig populære mobilspillet Pokémon GO som kan lastes ned til iPhone- og Android-enheter.

Du liker kanskje…