fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Mario & Luigi: Dream Team Bros.

 • Luigis drømmer setter scenen for Mario & Luigi: Dream Team Bros.

   

  Drømmer blir til virkelighet...

  Mario & Luigi-serien og Paper Mario-serien er begge rollespill, men de skiller seg fra hverandre på et vesentlig punkt - Mario og Luigi arbeider sammen på en rekke ulike måter i Mario & Luigi-spillene. I de tre første delene (Dream Team Bros. er det fjerde spillet) samarbeidet de blant annet med yngre utgaver av seg selv og i Bowsers indre domener... bokstavelig talt! Nå er det drømmenes rike som setter scenen for det neste eventyret.

  ... men det gjelder også mareritt!

  Prinsesse Peach og Mario-brødrene har blitt invitert til den mystiske Pi'illo Island av den minst like mystiske Dr Snoozemore. I starten ser det ut til at alt bare er fryd og gammen, men det tar ikke lange tiden før prinsesse Peach blir kidnappet og fraktet til en drømmeverden av den spøkelsesaktige Antasma. For å redde Peach må Mario reise inn i Luigis drømmer, til et sted som kalles for Dream World. Det viser seg nemlig at Luigis hjerte befinner seg på samme bølgelengde som Pi'illo-folket. Høres det rimelig sært ut? Bra, da er alt som det skal være!

  Inne i Dream World har en rekke Pi'illo-folk blitt fanget av Antasma og sperret inne i fragmenter av en Dark Stone, og det er en viktig del av eventyret å redde så mange av disse karakterene som du klarer. Plottet blir dypere når Antasma slår seg sammen med ingen andre enn Bowser selv, og sammen former de en notorisk allianse hvis mål er å finne en mystisk stein kalt Dream Stone som har kraften til å herske over verden! For å stanse dem og redde dagen må Mario og Luigi reise mellom de varierte miljøene på Pi'illo Island og de dypeste delene av Luigis egne drømmer.

  Som du sikkert har forstått er ikke dette et vanlig Mario-spill. I den virkelige verden på Pi'illo Island samarbeider brødrene akkurat som i de tidligere spillene i Mario & Luigi-serien. I Dream World er derimot Mario på egen hånd... om vi ser bort ifra Luigis underbevissthet! Som vanlig når det gjelder Nintendo er handlingen og spilldesignet flettet sammen. I Dream World kan du blant annet nappe i Luigis bart eller kile ham på nesen (dette skjer ganske praktisk på pekeskjermen) for å sette igang forskjellige effekter i Dream World (en verden som er skapt av Luigis drømmer).

  Luiginary Works

  I Dream World fungerer naturligvis ikke angrepene på samme måte som på Pi'illo Island. I Luigis drøm finnes det noe som kalles for Luiginary-angrep (fra det engelske "imaginary" som betyr "forestille", som i å forestille seg noe) som for eksempel lar Mario balansere på en stor ball bestående av en mengde Luigier som styres med konsollens gyrosensor (og nåde den fienden som står i veien!). Utenfor kamp kan for eksempel Luigis ansikt dukke opp på 3D-skjermen, og da må du som spiller samhandle med den sovende Luigi på pekeskjermen for å få ansiktet på 3D-skjermen til å gjøre noe til Marios fordel.

  På Pi'illo Island ser du eventyret fra et fugleperspektiv, akkurat som tidligere deler i Mario & Luigi-serien, men i Dream World endres dette til sidescrollende 2D. Om du ble litt forvirret av alle de fantastiske fantasiene, så kan vi oppklare følgende:

  • Pi'illo Island = den virkelige verden som du ser ovenfra. Her kontrollerer du både Mario og Luigi samtidig.
  • Dream World = Luigis drømmeverden som du ser fra siden. Her kontrollerer du Mario, men får hjelp av en sovende Luigi på pekeskjermen.

  Velkjente erfaringspoeng

  Mario & Luigi: Dream Team Bros. er ikke bare nyheter og sære angrep. Når det er på tide å motta belønningene kommer du til å merke at spillet benytter et velbekjent system med erfaringspoeng hvor du blir sterkere for hver kamp du vinner, samt Bro Points som du trenger for å utføre spesialangrep. Har du ikke spilt noen av spillene i serien tidligere, så finnes det noe for deg også, nemlig tips, Easy Mode og Slow Attack Mode som hjelper nybegynneren i deg å forstå spillet.


Mario & Luigi: Dream Team Bros.

Lanseringsdato: 12. juli 2013
Konsoll: Nintendo 3DS
Sjanger: Eventyr, Rollespill
Antall spillere: 1 (lokalt)
PEGI:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Alpha Dream
Distributør: Bergsala
Språk:

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.