fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Paper Mario: Sticker Star

 • Mario samler på klistremerker i Paper Mario: Sticker Star.

  Som klippet ut til Nintendo 3DS

  Paper Mario: Sticker Star er ikke som andre Mario-spill, verken når det kommer til utseende eller innholdet. Miljøene ser ut til å være laget av brettet papir, og Mario og hans fiender minner om papirdukker! Dette gjør at 3D-effekten kommer til sin rett, da det er et tydelig skille mellom hvert "lag", noe som gir deg følelsen av å stirre inn i en verden skapt av skoeskedioramaer.

  Innholdsmessig skiller Paper Mario: Sticker Star seg betydelig fra andre Mario-spill som SUPER MARIO 3D LAND og New Super Mario Bros. 2. Riktig nok kan du fortsatt hoppe på fiender i dette spillet, men når du gjør det, blir du dratt inn i en bestemt kampscene. Her kan du ikke kontrollere Mario fritt, men bytter på å angripe med fienden. Dine angrep utføres ved hjelp av kommandoer (for eksempel hoppe eller slå med hammer), men i motsetning til i mange andre rollespill kreves det god timing og fingerferdigheter i disse kampene. Om du for eksempel velger å hoppe på en fiende skal du time hoppet ditt med et knappetrykk, og jo flere vellykkede hopp du utfører på rad, desto vanskeligere blir det å taime hoppene.

  Som du forstår er Paper Mario: Sticker Star ikke like actionfylt som vanlige Mario-spill. Her handler det mer om å utforske en stor verden, snakke med alle du ser (en rekke fargerike karakterer vil lokke fram latteren rundt hver sving) for å få ledetråder og samle klistremerker og andre gjenstander slik at du kommer deg videre i spillet. Det kan også nevnes at du må ha gode engelskkunnskaper for å spille Paper Mario: Sticker Star, da det finnes massevis av dialoger!

  Handlingen

  Bowser bestemmer seg for å gjøre en narrestrek på dagen for den årlige klistremerke-festivalen i Decalburg og får klistremerkekometen (som kan oppfylle ønsker) til å eksplodere! På grunn av eksplosjonen spres seks kongelige klistremerker rundt om i Mushroom Kingdom, og gjett hvem som må finne dem? For å gjenvinne disse mystiske, magiske klistremerkene - som nå er festet til Bowser og undersåttene hans - må Mario sette ut på eventyr med Kersti, en klistremerkefe, og besøke prærier, ørkener, skoger, snødekte fjell og vulkaner rundt om i verdenen. Kan Mario dessuten finne bitene til den ihjelsprengte kometen?

  I løpet av eventyret vil Mario gi venner en hjelpende hånd og bekjempe både små og store fiender mens han skraper av klistremerker for å øke potensialet sitt.

  Klistrete kamper

  Klistremerker et blandet inn i alle aspekter i spillet. De blir ditt arsenal av hjelpemidler og angrep i tradisjonelle, actionfylte Paper Mario-kamper og kan til og med brette opp miljøene for å avsløre nye områder og måter å komme seg gjennom spillet på.

  Uten klistremerker kan du ikke utføre noen angrep i kampene, en detalj som skiller det fra tidligere Paper Mario-spill. Dessuten finnes det ingen er erfaringspoeng i det hele tatt i spillet, noe som gjør at Paper Mario: Sticker Star ikke bare skiller seg fra forgjengerne sine, men også de fleste andre rollespill!

  Med Battle Stickers ("klistremerke" heter "sticker" på engelsk) kan du utføre alle mulige slags offensive og defensive angrep om hopp, hammer-angrep og såkalte "POW Block-hits". Mario kan også forvandle mystiske 3D-gjenstander han støter på til Thing Stickers som deretter kan tilkalles i en kamp for en kraftig - og ofte hysterisk morsom - effekt. Hva sier du for eksempel til et geite-klistremerke som dukker opp i kampene som et enormt geitehode og begynner å tygge i seg papirfiendene?

  Du kan også bruke mynter til å aktivere "Battle Spinner" og forsøke å stille opp tre ikoner riktig for å få en spesiell bonus samt muligheten til å bruke opptil tre klistremerker på en gang. Husk å bruke klistremerkene kreativt og i ulike kombinasjoner, det kan nemlig ha stor innvirkning på hvordan kampen utspiller seg.

  Med Kerstis hjelp er Mario også i stand til å "Papirifisere" verden rundt ham ved å flate ut 3D-miljøene og bruke klistremerker på utvalgte steder for en rekke nyttige effekter. Og bortsett fra Battle og Thing Stickers, så kan Mario også finne og plassere Scrap Stickers som permanent endrer miljøene ved å fylle opp et tomrom, noe som ofte gir deg tilgang til hemmelige områder.

  Samle klistremerker ved å skrape dem av miljøene, kjøpe dem i butikker og til og med lage dine egne og lagre dem i notatblokken din til senere bruk.

  Unngå å havne i klisteret

  Observasjon er nøkkelen til suksess i dette spillet! Mange av klistremerkene gjemmer seg nemlig åpenlyst i omgivelsene, og bare venter på at du skal skrape dem av og sette dem inn i klistremerkealbumet ditt, mens andre skjuler seg svært godt. Utforsk omgivelsene nøye og finn mektige gjenstander, skjulte døråpninger og alternative utganger!

  Paper Mario: Sticker Star vil glede spillere fra start til slutt med den herlige humoren som serien er kjent for, et stjernelag fra Marios fantastiske univers, livlig musikk og ikke minst en overraskelse på lur bak hvert hjørne!

  © 2011 Nintendo Program: © 2011 Nintendo/Intelligent Systems


Paper Mario: Sticker Star

Lanseringsdato: 07. desember 2012
Konsoll: Nintendo 3DS
Sjanger: Eventyr, Rollespill, Puslespill
Antall spillere: 1 (lokalt)
PEGI:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo
Distributør: Bergsala
Språk:

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.