fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Resident Evil Revelations

 • Et helt nytt Resident Evil-spill i hovedserien! Opplev samme skrekk og krypende spenning som i de første Resident Evil-spillene!

  En skikkelig del i hovedserien

  Du tror kanskje at dette her kun er en sidetittel ettersom spillet ikke heter Resident Evil 6. Feil! Resident Evil Revelations er en skikkelig del i hovedserien, akkurat som Resident Evil Code: Veronica var. Handlingen finner sted i 2005 mellom hendelsene i Resident Evil 4 og Resident Evil 5. Vi fokuserer oss på BSAA-medlemmet (Bioterrorism Security Assessment Alliance) Jill Valentine og blir introdusert for hennes nye partner, Parker Luciani. Historien utspiller seg hovedsakelig ombord et antatt forlatt cruiseskip i Middelhavet hvor Jill og Parker har blitt sendt for å lete etter Chris Redfield og hans partner Jessica Sherawat basert på deres seneste koordinater. Men skipet er langt ifra så forlatt som først antatt, her skjuler det seg farer rundt hvert hjørne. Jill og Parker må utforske de trange gangene til skipet og stå imot en fryktinngytende ny skrekk som velter ut av mørket.

  Jill og Parker er ute på dypt vann på det ødelagte cruiseskipet, mens Chris og Jessica forsøker å ta seg over snødekte fjell. I klassisk Resident Evil-stil kommer du til å lure på hvem du egentlig kan stole på...

  Nytt spillmodus

  Det helt nye Raid Mode tilbyr en annerledes Resident Evil-spillopplevelse som skiller seg ut fra hovedhistorien og kan spilles enten alene eller i samarbeid med en annen spiller. Konkurrer som Jill Valentine og Chris Redfield gjennom en rekke forskjellige oppdrag for å beseire fiender. Tjen poeng for fiendene du angriper og velg blant en rekke oppgraderinger som vil forbedre dine våpen så vel som karakteren din. Både Campaign Mode med hovedhistorien og Raid Mode vil gi deg en rik og dyp opplevelse som gjør at du stadig vil leve deg inn i spillet.

  Større enn Resident Evil 4 - ingen kompromisser tross håndholdt format

  Du tror kanskje at Capcom har blitt tvunget til å kutte ned på grafikk, historie og filmsekvenser for å tilpasse Resident Evil Revelations til håndholdt format? Glem det! Selvsagt kan man naturligvis ikke spille det på en 50" TV, men på den andre siden får du ekte 3D-grafikk uten spesielle briller som gir deg en uslåelig innlevelse i de skrekkfylte korridorene. Ta på deg et par høretelefoner, så kan vi garantere at du kommer til å kunne leve deg inn i spillet på en måte som tidligere har vært helt ukjent for håndholdte spillkonsoller.

  Resident Evil Revelations er 4GB stort (Resident Evil 4 var på 3GB) og leverer samme størrelse, samme grafikk og samme historie som du kan forvente deg av et Resident Evil-spill til en stasjonær konsoll. Kontrollen etterlater ingenting til ønskene da det finnes flere ulike konfigurasjoner å velge mellom, og pekeskjermen erstatter flere knapper. Savner du fremdeles en skikkelig håndkontroll er tilbehøret Nintendo 3DS Circle Pad Pro noe for deg. Dette tilbehøret gir deg en ekstra analog styreplate samt et bedre grep og to ekstra skulderknapper. Du behøver ikke Nintendo 3DS Circle Pad Pro for å spille Resident Evil Revelations, men det er et alternativ for deg som vil.

  Limited Edition-bundle

  Resident Evil Revelations er et av de første spillene som støtter det nye Nintendo 3DS-tilbehøret, Circle Pad Pro. Det ble derfor også lansert en spesiell bundle i begrenset opplag som inkluderer både spillet og det nye tilbehøret.

  Tilbake til Survival Horror

  Den største forskjellen mellom Resident Evil Revelations og Resident Evil 5 er at Nintendo 3DS-spillet leder deg tilbake til seriens røtter. Det innebærer at det finnes færre fiender og mindre ammunisjon, samt at miljøene er fulle av trange korridorer uten mulighet til å flykte eller trekke deg tilbake. Det er helt enkelt mindre action og mer eventyr.

  I Resident Evil Revelations innebærer hver nye fiende en kamp på liv og død. Det er ikke som i fireren og femmeren hvor du kunne plukke fram haglen og skyte til du fikk krampe i fingrene! Her gjelder det å planlegge hvor man går, hvilke korridorer som er sikre og hvilke fiender det er verdt å knerte. Ammunisjonen er sparsomt utplassert, og sløser du kan du regne med skikkelige problemer lenger framme i spillet.

  Miljøene

  Større deler av Resident Evil Revelations utspiller seg på et enormt fartøy som i begynnelsen virker å være helt forlatt. Etter en stund med utforskning i rollen som Jill finner du ganske snart ut at farer og en ond, brå død lurer bak hvert hjørne på hele skipet. Jill får hjelp i form av sin partner Parker (som for øvrig ser ut som "oppfølgeren" til Barry) og sammen leter de etter overlevere, og ikke minst sannheten. Til forskjell fra fireren og femmeren er ikke miljøene åpne, men minner mer om de i eneren. Vi snakker altså om trange, smale korridorer og saler som lyses opp av svakt flakkende stearinlys. Resident Evil™ Revelations er ikke noe spill for deg som er lettskremt, og skulle du allikevel våge å stappe spillkortet i Nintendo 3DS-konsollen din, så anbefaler vi at du har et ekstra par underbukser i nærheten... bare for sikkerhets skyld altså!

  For første gang noensinne i et Resident Evil-spill kan du dykke under vann. Den begrensede bevegelsesfriheten gjør selvsagt at du føler deg enda mer utsatt, og fiendene under overflaten er ikke det spor triveligere enn de over - tvert om! Ettersom skipet Jill befinner seg på har sett sine bedre dager kan du regne med et ganske bløtt eventyr!

  Velg mellom første- og tredjepersonsperspektiv

  Når du først ser spillet minner det på overflaten veldig mye om Resident Evil 5. Det kommer ikke bare av at Resident Evil Revelations er det stiligste Nintendo 3DS-spillet hittil, men at du ser hendelsesforløpet fra samme "over skulderen"-perspektiv som i femmeren. Når du tar fram våpenet og skal skyte får du velge om du vil gjøre det i førsteperson- eller tredjepersonsperspektiv.

  Den separate pekeskjermen

  Det som er så flott med Nintendo 3DS er at 3D-skjermen er helt fri fra fingrene dine og pekepennen, disse plasserer du heller noen centimeter sør på den separate pekeskjermen. Det betyr at 3D-skjermen er så godt som helt fri fra knapper og ikoner og fokuserer bare på å vise spillet så imponerende som mulig. Pekeskjermen på sin side gir plass til utstyret ditt slik som våpen og redskaper som du kjapt kan velge med et enkelt klikk uten å måtte oppsøke en pausemeny som ødelegger flyten i spillet.

  Genesis Skanner

  Med dette redskapet kan du skanne fiendene for å finne ut svakhetene deres, men det brukes også til å lete etter skjulte gjenstander. Den er senere veldig brukbar i mørke rom hvor sikten er dårlig. Foruten skanning er selvsagt også puslespill en viktig del av spillet. Disse løses ofte med hjelp av pekeskjermen og gir spillet et bra tempo da det blander snikende skrekk og action med avslappende puslespilløsing.

  StreetPass-kompatibelt

  Resident Evil Revelations utnytter også StreetPass-funksjonen til Nintendo 3DS. Via StreetPass kan du få nye redskaper og gjenstander i Campaign Mode samt nye fiender og oppdrag i RAID Mode. Du vil se et fallskjermikon på den nederste skjermen når du har mottatt nye saker via StreetPass, så alt du trenger å gjøre er å klikke på dette ikonet.

  Spillet kan kommunisere med andre spillere via StreetPass.

  I dette spillet kan du bruke Play Coins.

  Det er mulig å spille to spillere online. (OBS! Krever at Nintendo 3DS er tilkoblet Internett!)


Resident Evil Revelations

Lanseringsdato: 28. mars 2013
Konsoll: Nintendo 3DS
Sjanger: Action
Antall spillere: 1-2 (lokalt)
Flerspillermodus: Samtidig
Utgiver: Capcom
Utvikler: Capcom
Distributør: Bergsala
Språk:
Spesifikasjoner: Internett, Demo tilgjengelig, StreetPass

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.