fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Super Mario Run

 • På Apples store event i San Francisco i USA den 7. september avslørte Nintendo at de vil lansere et Super Mario-spill i App Store i desember.

  Spillet heter Super Mario Run og kommer til både iPhone og iPad. Super Mario Run ser ut som et klassisk Super Mario-spill, men kontrolleres med en finger i stedet for knapper. Mario vil løpe fremover av seg selv, og du trykker på skjermen for å få Mario til å hoppe over hindre og fiender. Nå fram til flagget for å gå videre til neste nivå.

  På plass på Apples event var Marios skaper Shigeru Miyamoto for å fortelle mer om Super Mario Run.

  "Super Mario Run er skapt for å fungere perfekt på en iPhone," forteller Miyamoto, som skapte spillfiguren Mario for 35 år siden. "Super Mario har alltid utviklet seg på en eller annen måte så snart han dukker opp på en ny plattform, og det unike denne gangen er at det er et Super Mario-spill som kan spilles med bare én finger. Det gjør spillet enkelt å spille hvor du enn befinner deg. Til min egen store glede kan jeg spille det selv når jeg sitter og spiser en hamburger."

  Apples visedirektør, Tim Cook, utfyller:

  "App Store har gjort så mange ting enklere i livene våre. Måten vi kommuniserer på, hvordan vi arbeider og hvordan vi morer oss. Men for spillere i alle aldre er ingenting komplett uten Mario, så nå gleder vi oss til at Nintendo bringer ham til iOS i desember."

  Super Mario Run har en spillmodus hvor spilleren samler mynter på vei mot målet, men også et hvor Mario skal gjøre akrobatiske bevegelser på vei mot mål, hvor du også konkurrerer mot andre spillere. Utover dette finnes en tredje spillmodus hvor du skaper ditt eget Mushroom Kingdom.

  Bruker du iOS kommer du til å kunne laste ned en del av Super Mario Run uten kostnad. Prisen for hele spillet og ytterligere detaljer kommer til å bli avslørt senere. Spillet utvikles av Shigeru Miyamoto, og Nintendo samarbeider også med selskapet DeNA om lanseringen av Super Mario Run. Spillet lanseres via App Store i desember i over 100 ulike land.


Super Mario Run

Lanseringsdato: 15. desember 2016
Sjanger: Racing
Utgiver: Nintendo
Utvikler: DeNA
Språk: