fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Spill
 • Xenoblade Chronicles 3D

Xenoblade Chronicles 3D

 • Gjenopplev det episke rollespillet i full 3D i Xenoblade Chronicles 3D, eksklusivt til New Nintendo 3DS!

  Kun til New Nintendo 3DS

  Xenoblade Chronicles 3D er en gjenskapelse av det gigantiske rollespillet som ble lansert til Wii. Dette er mulig takket være den ekstra maskinkraften til New Nintendo 3DS, så dette spillet vil bare kunne spilles på New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL, ikke på noen av de andre konsollene i Nintendo 3DS-familien. Spillet vil blant annet utnytte den nye analogstikken til kamerakontroll, og et nytt gallerimodus er innlemmet som lar deg nyte spillets musikk og se på 3D-modellene i nøyere detaljer.

  Oppdag en gigantisk verden på to guder

  For tusener av år siden, i en verden dekket av et vidstrakt hav og en uendelig himmel, kjempet to gigantiske guder mot hverandre. Den ene guden var av kjøtt og blod, den andre av metall og tannhjul. I kampens siste øyeblikk ga de hverandre nådestøtet, og kolossene står fremdeles den dag i dag frosset i dette øyeblikket. I løpet av årene har to vidt forskjellige verdener vokst fram på de to gudene; Bionis, en verden som minner om vår verden med frodige skoger, vidstrakte gressletter, blått hav samt dyr og annet liv, og Mechonis, en verden med øde sletter fylt med fabrikker, kraftanlegg og roboter.

  Sivilisasjoner utviklet seg etter hvert i disse to verdenene, mennesker på Bionis (Homs) og maskiner på Mechonis (Mechon), og disse to sivilisasjonene er nå i krig mot hverandre etter at Mechonis invaderte Bionis. Et mystisk sverd, kalt Monado, ble skapt for å beseire de onde maskinene og redde den frodige verdenen. Og det er her historien til Xenoblade Chronicles begynner...

  Hele spillet foregår på disse to gigantiske gudene, og hvert område i spillet korresponderer til en av gudenes kroppsdeler. Områdene har forskjellige økosystemer, med planter, dyr og monstre som vandrer fritt rundt. Noen områder er frodige skoger, andre er store sletter, det finnes hulesystemer og hav man kan svømme i, og klatrer man helt opp til hodet vil man til og med se nordlyset.

  Daglige Tokens

  Shulk sin amiibo kan brukes til å låse opp Tokens i spillet. Tokens benyttes til å låse opp musikk og karaktermodeller i galleriet.

  Fokus på utforsking og sideoppgaver

  Spillet har selvsagt en hovedhistorie, men regissøren til Xenoblade Chronicles, Tetsuya Takahashi (som har arbeidet med titler som Final Fantasy IV-VII, Chrono Trigger og Xenosaga), har lagt mest fokus på utforsking og sideoppdrag mens man beveger seg gjennom spillets hovedhistorie, noe som vil si at du lett kommer til å bruke over 100 timer på eventyret om du vil oppleve og gjøre alt. For eksempel finnes det godt skjulte områder med fiender som er alt for sterke første gang du kommer dit, noe som oppfordrer deg til å vende tilbake senere når du har trent opp karakterene dine.

  Kampsystemet

  Kampsystemet blander action og rollespillelementer hvor du sømløst angriper monstre og fiender du støter på i områdene. Men pass på, andre fiender i nærheten vil kanskje komme til unnsetning, så det holder ikke bare å hogge løs på alt som beveger seg. Hovedkarakteren Shulk har med seg to datastyrte karakterer (hvem vil variere gjennom spillets gang), og alle karakterene angriper mer eller mindre automatisk i kamp mens du som spiller må bevege hovedkarakteren, følge nøye med og bruke spesielle evner og angrep på taktiske tidspunkt. Forskjellige målere fylles opp under kampens hete og gir deg tilgang til kjedeangrep og andre godsaker. Shulk har også en spesiell evne som lar ham se noen sekunder inn i fremtiden og på den måten gi deg anledningen til å parere kommende angrep eller planlegge kraftige angrep.

  Sterke bånd

  Men utforsking og slåssing er ikke alt i Xenoblade Chronicles. Det er også viktig å knytte bånd med karakterene du møter i spillet, spesielt med de som kan bli med deg ut på eventyr. Du kan selv tilpasse hver enkelt karakter som å utstyre dem med rustning og våpen, noe som i de fleste tilfeller endrer utseendet til karakteren, velge hvilke evner og angrep de kan bruke samt oppgradere disse, og stille inn personligheten til karakterene som vil påvirke hvilke evner de lærer seg. En god måte å knytte sterkere bånd på er å utføre sideoppdrag som karakterer du møter vil gi deg. Jo sterkere bånd, desto flere fordeler får du gjennom eventyret.

  Du vil til og med ha muligheten til å bygge opp en by som har blitt knust. Dette koster deg selvsagt både penger og gjenstander, men du kan selv velge hvilke områder du vil utvikle, slik som hus, butikker og lignende. Det finnes også masse å samle på for den samlegale, blant annet 'Achievements' og sjeldne gjenstander som bare fås ved å beseire unike og ganske kraftige monstre.

  Spillet kan kommunisere med andre spillere via StreetPass.

  NB! Hvis du kjøper dette spillet i Nintendo eShop, så må du først kjøpe et større minnekort enn det mikroSD-kortet som følger med New Nintendo 3DS-konsollen. Spillet er helt enkelt for stort for å få plass på 4GB. Dette er selvfølgelig ikke noe problem om du kjøper et fysisk eksemplar av spillet i butikk.


 • Scenes


  Scenes

 • No. 25 Shulk
  Shulk er innehaveren av det mystiske sverdet Monado fra Xenoblade Chronicles. Via sverdet kan Shulk manipulere verdenen...

  Vennligst merk deg at listen over kompatible produkter ikke nødvendigvis er komplett og at den derfor kan bli oppdatert i fremtiden.


Xenoblade Chronicles 3D

Lanseringsdato: 02. april 2015
Konsoll: New Nintendo 3DS
Sjanger: Eventyr, Rollespill
Antall spillere: 1 (lokalt)
PEGI:
amiibo:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Monster Games Inc.
Distributør: Bergsala
Språk:
Spesifikasjoner: amiibo, StreetPass

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.