fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Spill
 • Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

 • Spillet som startet den fantastiske Xenoblade Chronicles-serien gjenoppstår på Nintendo Switch. Opplev et fantastisk rollespilleventyr i et frodig univers bygget på to gigantiske guder!

  For tusener av år siden, i en verden dekket et vidstrakt hav og en uendelig himmel, kjempet to gigantiske guder mot hverandre. Den ene guden var av kjøtt og blod, den andre av metall og tannhjul. I kampens siste øyeblikk gav de hverandre nådestøtet, og kolossene står fremdeles den dag i dag frosset i dette øyeblikket. I løpet av årene har to vidt forskjellige verdener vokst fram på de to gudene; Bionis, en verden som minner om vår med frodige skoger, vidstrakte gressletter, blått hav samt dyr og annet liv, og Mechonis, en verden med øde sletter fylt med fabrikker, kraftanlegg og roboter.

  Sivilisasjon utviklet seg etter hvert i disse to verdenene, mennesker på Bionis (Homs) og maskiner på Mechonis (Mechon), og disse to sivilisasjonene er nå i krig mot hverandre etter at Mechonis invaderte Bionis. Et mystisk sverd kalt Monado ble skapt for å beseire de onde maskinene og redde den frodige verdenen. Og det er her historien til Xenoblade Chronicles begynner...

  Hele spillet foregår på disse to gigantiske gudene, og hvert område i spillet korresponderer til en av gudenes kroppsdeler. Områdene har forskjellige økosystemer, med planter, dyr og monstre som vandrer fritt rundt. Noen områder er frodige skoger, andre er store sletter, det finnes hulesystemer og hav man kan svømme i, og klatrer man helt opp til hodet vil man til og med se nordlyset.

  Spillet har selvsagt en hovedhistorie, men regissøren til Xenoblade Chronicles, Tetsuya Takahashi (som har arbeidet med titler som Final Fantasy IV-VII, Chrono Trigger og Xenosaga), har lagt mest fokus på utforsking og sideoppdrag mens man beveger seg gjennom spillets hovedhistorie, noe som vil si at du lett kommer til å bruke over 100 timer på eventyret om du vil oppleve og gjøre alt. For eksempel finnes det godt skjulte områder med fiender som er alt for sterke første gang du kommer dit, noe som oppfordrer deg til å vende tilbake senere når du har trent opp karakterene dine.

  Kampsystemet blander action og rollespillelementer hvor du sømløst angriper monstre og fiender du støter på i områdene. Men pass på, andre fiender i nærheten vil kanskje komme til unnsetning, så det holder ikke bare å hogge løs på alt som beveger seg. Hovedkarakteren Shulk har med seg to datastyrte karakterer (hvem vil variere gjennom spillets gang), og alle karakterene angriper mer eller mindre automatisk i kamp mens du som spiller må bevege hovedkarakteren, følge nøye med og bruke spesielle evner og angrep på taktiske tidspunkt. Forskjellige målere fylles opp under kampens hete og gir deg tilgang til kjedeangrep og andre godsaker. Shulk har også en spesiell evne som lar ham se noen sekunder inn i fremtiden og på den måten gi deg anledningen til å parere kommende angrep eller planlegge kraftige angrep.

  Men utforsking og slåssing er ikke alt i Xenoblade Chronicles. Det er også viktig å knytte bånd med karakterene du møter i spillet, spesielt med de som kan bli med deg ut på eventyr. Du kan selv tilpasse hver enkelt karakter som å utstyre dem med rustning og våpen, noe som i de fleste tilfeller endrer utseendet til karakteren, velge hvilke evner og angrep de kan bruke samt oppgradere disse, og stille inn personligheten til karakterene som vil påvirke hvilke evner de lærer seg. En god måte å knytte sterkere bånd på er å utføre sideoppdrag som karakterer du møter vil gi deg. Jo sterkere bånd, desto flere fordeler får du gjennom eventyret.

  Du vil til og med ha muligheten til å bygge opp en by som har blitt knust. Dette koster deg selvsagt både penger og gjenstander, men du kan selv velge hvilke områder du vil utvikle, slik som hus, butikker og lignende. Det finnes også masse å samle på for den samlegale, blant annet 'Achievements' og sjeldne gjenstander som bare fås ved å beseire unike og ganske kraftige monstre.

  NB! Denne informasjonen er basert på den originale versjonen av spillet til Wii U og kan derfor komme til å endre seg. 


Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Lanseringsdato: 2020
Konsoll: Nintendo Switch
Sjanger: Rollespill
Utgiver: Nintendo
Distributør: Bergsala
©2010-2020 Nintendo / MONOLITHSOFT