fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Support
  • Kan jeg kopiere lagringsdataen min på Nintendo 3DS?

Kan jeg kopiere lagringsdataen min på Nintendo 3DS?

Fra og med systemversjon 6.0.0-0E og nyere kan du skape kopier av lagringsdata fra kompatible Nintendo 3DS-spill. Det er mulig å lage flere kopier som baseres på samme lagringsdata, men kopien og spillet må være lagret på samme SD-kort når du vil gjenopprette den kopierte lagringsdataen.

Kopi av lagringsdata kan IKKE skapes fra følgende spill eller applikasjoner:

  • Spill som er lagret på spillkort (altså fysiske spill du kjøper i butikk)
  • Innebygde spill som for eksempel Face Raiders
  • Nedlastbare spill som ikke støtter kopieringsfunksjonen

Ikke alle nedlastbare spill støtter kopieringsfunksjonen. Til tross for dette kan du fremdeles opprette en kopi av lagringsdataen når du sletter et spill via Software Management i System Settings (men kun da). Lagringsdata fra Game Boy Advance-spill kan ikke kopieres, selv når du sletter spillet.

Oppsummering

  • Ikke alle nedlastbare spill støtter kopieringsfunksjonen for lagringsdata (ved andre tilfeller enn sletting av spillet)
  • Du kan kopiere lagringsfilen for ALLE nedlastbare spill, men kun i den sammenheng at du sletter dem (gjelder ikke Game Boy Advance-spill)

Slik kopierer du lagringsfiler

  • Marker spillet eller applikasjonen hvis lagringsdata du ønsker å kopiere
  • Trykk på pilen nederst på pekeskjermen som befinner seg til venstre for "Manual" og "Open" (om du ikke finner noen pil er det ikke mulig å kopiere lagringsdataen)
  • Trykk på "Save Data Backup"
  • Dersom du har flere kopier av samme lagringsdata kan du nå velge om du vil overskrive noen av dem. Ellers trykker du bare på "Create" det er alt!

Slik gjenoppretter du lagringsdataen

  • Klikk på "System Settings" i HOME Menu og deretter på "Data Management"
  • Klikk på "Nintendo 3DS" og deretter på "Save Data Backup"
  • Klikk på "Restore" for å få opp en liste over all lagringsdata du har kopiert
  • Velg lagringsfil og klikk deretter på "OK"

OBS! Når du velger å gjenopprette lagringsdata herfra vil den daværende lagringsdataen i spillet bli overskrevet! Tenk deg altså nøye om før du gjør dette slik at du ikke sletter lagringsdata som du egentlig fremdeles vil ha. Når lagringsdata overskrives på denne måten er det umulig å gjenopprette den gamle!

Slik sletter du kopiert lagringsdata

  • Klikk på "System Settings" i HOME Menu og deretter på "Data Management"
  • Klikk på "Nintendo 3DS" og deretter på "Save Data Backup"
  • Klikk på "Delete" for å få opp en liste over all lagringsdata du har kopiert
  • Velg lagringsfil og klikk deretter på "OK"

OBS! Lagringsdataen du sletter herfra kan ikke gjenopprettes! Dette er dog ikke samme lagringsdata som befinner seg i spillet, så om du sletter lagringsdata herfra vil ikke spillet påvirkes på noen måte. Dataen her og lagringsdataen i spillet er to helt separate filer.