fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Support
  • Miiverse-tjenesten avsluttes

Miiverse-tjenesten avsluttes

Miiverse ble tilgjengelig i forbindelse med lanseringen av Wii U i 2012. Målet var å skape et sted for spillere der de kunne dele sine tanker og erfaringer om spill med andre.

Takket være brukernes støtte i løpet av disse årene, anser vi at vi har lykkes med formålet til tjenesten. Likevel har vi nå besluttet å avslutte tjenesten. En av grunnene til dette er at mange nå i større grad tyr til sosiale medier fremfor denne formen for kommunikasjon.

Brukere kan laste ned gamle Miiverse-innlegg (uten kommentarer eller meldinger fra andre) ved å besøke https://miiverse.nintendo.net og registrere seg før Miiverse stenges ned den 8. november 2017 kl. 07.00, norsk tid. Noen uker etter at registreringen er gjennomført kommer vi til å sende ut en e-post med en unik URL der brukere kan laste ned tidligere Miiverse-innlegg.

Når vil Miiverse-tjenesten avsluttes?

Den 8. november 2017 kl. 07.00. Etter at tjenesten er avsluttet vil det ikke være mulig å få tilgang til Miiverse på Wii U, noen av konsollene i Nintendo 3DS-familien eller via nettlesere på PC eller andre smart-enheter.

Vil Miiverse-ikonet fortsatt være synlig på HOME-skjermen på Wii U og Nintendo 3DS?

Miiverse-ikonet vil fortsatt være synlig, men en feilmelding vil vises når man trykker på ikonet.

Miiverse er et viktig element i mange spill, blant annet i Super Mario Maker til Wii U. Hva skjer med disse spillene når Miiverse stenges ned?

  • Super Mario Maker (Wii U): Det vil fortsatt være mulig å skape og dele baner, men det vil ikke være mulig å kommentere dem.
  • Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (Wii U, Nintendo 3DS): Det vil fortsatt være mulig å spille og fullføre 88 baner. Derimot kommer community-funksjonene til å stenges ned, noe som innebærer at det ikke lenger vil være mulig å dele baner eller få nye stjerner. I og med at det kommer til å finnes en grense for hvor mange stjerner man kan få, så vil spillere heller ikke kunne låse opp alle gjenstandene. 
  • Splatoon (Wii U): Miiverse-innlegg kommer ikke til å vises i Inkopolis Plaza.
  • Super Smash Bros. for Wii U og Super Smash Bros. for Nintendo 3DS: Miiverse-banen vil fortsatt kunne spilles, men Miiverse-innlegg kommer ikke til å vises i bakgrunnen slik som tidligere. Det kommer heller ikke til å være mulig å poste videoer til YouTube eller Miiverse eller å dele baner og skape turneringer.
  • Mario Kart 8 (Wii U): Det vil ikke være mulig å poste videoer på YouTube, siden disse videoene også postes i Miiverse. Turneringsfunksjonen kommer heller ikke til å fungere.
  • Super Mario 3D World (Wii U): Miiverse-meldinger som dukket opp på skjermen tidligere kommer ikke til å vises. Det vil fortsatt være mulig å skape stempel, men de kan ikke brukes i Miiverse.
  • Xenonblade Chronicles X (Wii U): ”BLADE report”-funksjonen vil ikke fungere.

For alle andre spørsmål rundt Wii U- og Nintendo 3DS-spill som påvirkes av at Miiverse-tjenesten avsluttes, vennligst besøk http://support.nintendo.com

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars vil miste en viktig funksjon. Vil dere fortsatt selge spillet?

Ja, spillet vil fortsatt bli solgt. Det vil fortsatt være mulig å spille alle de 88 banene som inngår i hoveddelen. Det vil også være mulig å skape og spille egne baner lokalt. 

Kommer Miiverse-innlegg fortsatt til å vises i Wara Wara Plaza på Wii U?

Innleggene som vises når Wii U er i offline-modus vil fortsatt vises i Wara Wara Plaza. 

Kommer Wii U Chat til å fungere?

Wii U Chat-tjenesten vil avsluttes i forbindelse med at Miiverse stenges den den 8. november kl. 07.00.

Vil det være mulig å se sine egne Miiverse-innlegg etter at tjenesten er avsluttet?

Brukere vil kunne se sine gamle Miiverse-innlegg (uten kommentarer eller meldinger fra andre) ved å besøke http://miiverse.nintendo.net og registrere seg innen tjenesten avsluttes den 8. november 2017, kl. 07.00. Noen uker etter at tjenesten er avsluttet vil brukeren få en e-post med en unik URL for å kunne laste ned tidligere Miiverse-historikk. 

Vil det komme en tjeneste som erstatter Miiverse til Nintendo Switch?

I skrivende stund har Nintendo ingen planer om å implementere en tjeneste som erstatter Miiverse, men Nintendo Switch har funksjoner for å koble seg opp til Facebook og andre sosiale tjenester.