fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Support
  • Nintendo Switch - Vanlige spørsmål om Nintendo Labo

Nintendo Switch - Vanlige spørsmål om Nintendo Labo

Har du spørsmål om Nintendo Labo? Vi har svarene!

Grunnleggende informasjon

Hvor mye plass krever Nintendo Labo?

Her er målene til de ulike Nintendo Labo-pakkene før de settes sammen.

  • Nintendo Labo Toy-Con 01: Variety Kit: 450 mm x 345 mm x 65 mm.
  • Nintendo Labo Toy-Com 02: Robot Kit: 450 mm x 345 mm x 74 mm.

Bildene under viser målene til de sammensatte Toy-Con-prosjektene.

general size 01

general size 02

general size 03

Slik kan du oppbevare ekstradelene som inngår i noen Toy-Con, blant annet knottene til pianoet og skruene til roboten.

general storage 01
general storage 02
general storage 03
general storage 04

Dette bildet viser et eksempel på hvordan du kan få plass til alle Toy-Con fra Variety Kit på minst mulig plass. Roboten har et feste slik at du lett kan henge den opp på veggen.

general storage 05

Hvor kan jeg kjøpe Nintendo Labo?

De ulike Nintendo Labo-pakkene lanseres den 27. april 2018, og kan kjøpes i de fleste butikker som vanligvis selger videospill. Kontakt din lokale Nintendo-forhandler og forhør deg om de fører Nintendo Labo.

Skap

Kan hvem som helst bygge en Toy-Con?

Det er lett å bygge en Toy-Con! Bare følg de interaktive steg-for-steg-instruksjonene som vises på Nintendo Switch-konsollen og bygg i ditt eget tempo. Du kan til og med zoome inn, rotere kameraet og spole tilbake i instruksjonene.

Du kan også bruke en praktisk teknikk som kalles for "avansert bretting".

Avansert bretting innebærer at du bretter før du setter sammen de mindre delene med hverandre. Denne teknikken gjør foldene veldig stabile, og dine ferdige Toy-Con kommer til å se stilige ut.

Du kommer til å lære deg alle mulige slags triks når du følger de interaktive instruksjonene.

Trenger jeg noe annet for å bygge mine Toy-Con?

Alt du trenger er inkludert i esken. Du trenger ikke noen verktøy for å trykke ut de ulike delene...

make anythingelse 01

... og sette dem sammen!

Du trenger verken lim eller saks for å bygge Toy-Con. Dette innebærer at barn kan sette dem sammen på en sikker måte. Vi anbefaler at du holder byggeområdet rent og ryddig slik at du ikke mister noen av delene. En forelder bør være med dersom barnet er under ti år.

Hva skjer om jeg gjør noe feil?

Om du gjør noe feil mens du bygger en Toy-Con kan du alltid gå tilbake i de interaktive instruksjonene for å se hvordan du kan rette opp feilsteget. Du kan også rotere og zoome inn for å se hvor det gikk galt.

Om pappen går i stykker...

...kan du enkelt fikse dette med litt teip. Om du bruker dekorasjonsteip kan du benytte sjansen til å gjøre din Toy-Con helt unik.

Om små deler bøyer seg som denne...

...kan du forsterke dem med teip og en liten ekstra pappbit.

Nintendo Labo er designet slik at feil og skader enkelt kan repareres. Ta en titt på de nyttige tipsene i programvaren for å se hvordan du på beste måte kan reparere dine Toy-Con.

Hvor gammel bør man være for å bygge Toy-Con? Hvor lang tid tar det?

Vi anbefaler at barn under ti år har en forelder tilstede under byggingen. Barn som er over ti år kan klare å bygge selv, men det er alltid artigere å gjøre det sammen!

Her er en praktisk guide for gjennomsnittlig byggetid for de ulike Toy-Con-prosjektene. Mindre Toy-Con slik som RC-bilen kan bygges på rundt ti minutter, mens større Toy-Con kan ta 3-4 timer å sette sammen. For disse Toy-Con anbefaler vi at man tar en liten pause med jevne mellomrom under byggingen.

make howold 01
make howold 02

Spill

Hvilke typer spill kan spilles med Nintendo Labo? Hvor lange er disse spillopplevelsene?

Hver Nintendo Labo-pakke kommer med programvare inkludert i esken. Denne programvaren kommer til å gi deg mange ulike måter å spille og leke med dine Toy-Con-kreasjoner.

Jo mer du spiller med dine Toy-Con, desto flere saker kommer du til å oppdage! Et eksempel på dette er at du i motorsykkelspillets Grand Prix-modus kan lage dine egne baner til å kjøre rundt på.

Med robot-pakken kan du ta en pause fra å ødelegge byen og ta på deg ulike utfordringer som vil låse opp nye ferdigheter til roboten din.

Utover de ulike spillene i spilldelen av Nintendo Labo finnes det også muligheter til å selv oppdage hvordan de ulike kreasjonene fungerer i oppdagelsesmodusen. Hver pakke inneholder også en modus som kalles "Toy-Con Garage" hvor spillere har friheten til å finne på nye Toy-Con-prosjekter og eksperimenter med allerede eksisterende Toy-Con.

Hva skjer om jeg mister smådelene?

Vi anbefaler at du bygger og spiller med Nintendo Labo på en ryddig plass. Små deler kan oppbevares i en liten pose slik at du ikke mister dem.

play lose 01

Du kan til og med sette sammen smådelene med litt hyssing slik som vi har gjort med delene på bildene under.

play lose 02

Noen Toy-Con har plass til å kunne oppbevare smådeler inni selve byggverket.

play lose 03

Kan jeg ta på meg robotdrakten selv?

Om du ikke har noen som kan hjelpe deg med å sette på robotdrakten, så kan du se på denne videoen som viser deg hvordan du kan gjøre dette alene.

Kan Nintendo Labo spilles med to spillere?

De fleste spillene som inngår i Variety Kit og Robot Kit er designet for å spilles av én person av gangen.

Om du har et par ekstra Joy-Con-kontrollere (selges separat) kan du nyte tospillerrace og kamper med de to RC-bilene som inngår i Variety Kit. Du kan også kjempe mot en annen robot dersom dere har to Robot Kit og et ekstra oppsett med Joy-Con-kontrollere (selges separat).

Utover dette kan du selv finne opp dine egne flerspilleropplevelser med Toy-Con Garage.

Hvor holdbar er pappen?

Under utviklingen av Nintendo Labo gjorde Nintendo tusenvis av tester for å se hvordan pappen håndterte omfattende spilling.

Toy-Con er lagd av papp, så av naturlige årsaker er det en risiko for at de kan gå i stykker. Om det skjer kan du som oftest reparere den ødelagte delen og fortsette spillingen. Ta en titt på de nyttige tipsene som er inkludert i programvaren for å se hvordan du kan reparere dine Toy-Con på best mulig måte.

Oppdag

Kan jeg dekorere mine Toy-Con? Hvilke materialer kan jeg bruke?

Selvsagt kan du det! Ettersom de er lagd av papp, så kan du dekorere dine Toy-Con-skapelser med en rekke ulike materialer slik som fargepenner, akrylmaling, klistremerker og dekorasjonsteip.

Vi anbefaler at du unngår flytende lim og farger som inneholder mye vann, siden slike materialer kan forårsake at kartongen bølger og dermed gjøre det vanskeligere å sette de ulike delene sammen.

discover customise

Vær nøye på at du tar bort Nintendo Switch-konsollen og Joy-Con-kontrollerne før du begynner å dekorere.

Hvorfor er det en ekstra papplate med i esken? Hva kan man bruke denne til?

En ekstra papplate inngår i hver Nintendo Labo-pakke slik at du har muligheten til å kunne tilpasse dine Toy-Con og finne opp nye måter å spille på med Toy-Con Garage.

discover extrasheet 01

For eksempel kan du bruke den ekstra platen til å lage Toy-Con som ser slik ut...

discover extrasheet 02

Denne ekstraplaten inneholder en menneskeformet pappbit og en bit som dekker skjermen. Du kan også bruke disse ekstrabitene til å finne opp nye måter å spille på med Toy-Con Garage.

Kan barn benytte Toy-Con Garage?

Nintendo Labo er designet for å kunne brukes av alle. Når barnet ditt har gått gjennom skap-, spill- og oppdag-fasene i Nintendo Labo er han eller hun klare til å forstå det grunnleggende i Toy-Con Garage. Men det er alltid artigere å gjøre det sammen, og noen barn kan i blant trenge hjelp fra en forelder.