fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  2017 – Et suksessår for Nintendo

  Nintendo Switch ble lansert den 3. mars 2017 og har virkelig fått en kanonstart med alle de gode titlene som har blitt utgitt til konsollen siden den gang. Nylig passerte Nintendo Switch ti millioner solgte eksemplarer på verdensbasis etter bare ni måneder på markedet.

  Kåret til årets spillprodukt og årets spillkonsoll

  I høst ble Nintendo Switch kåret til årets spillprodukt av fagbladet Elektronikkbransjen og til årets spillprodukt av elektronikkmagasinet Lyd&Bilde.

  Toppkarakterer til flere spill
  zelda botw game of the year

  Det seneste tilskuddet i The Legend of Zelda-serien, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ble lansert samme dag som Nintendo Switch. Dette spillet ble utnevnt til årets spill under den prestisjefylte prisutdelingen The Game Awards i USA og har stort sett bare mottatt toppkarakterer både i Norge og resten av verden. På metacritic.com, som samler inn anmeldelseskarakterer, har spillet oppnådd hele 97 poeng av 100.

  I løpet av høsten fikk vi også stifte bekjentskap med Super Mario Odyssey til Nintendo Switch, hvor vi ble kjent med Marios nye kompanjong, Cappy. Sammen reiser de jorden rundt for å beseire Bowser og – naturligvis – redde prinsesse Peach. Dette spillet ble også rost opp i skyene og har oppnådd det samme flotte resultatet på metacritic.com som The Legend of Zelda: Breath of the Wild, nemlig 97/100.

  Sommeren bød på Splatoon 2, som kan sies å være det mest familievennlige skytespillet til dags dato, hvor du inntar et lag og skyter med blekk for å fargelegge mest mulig av et område i sterk konkurranse fra motstanderlaget. Et nytt fighting-konsept så også dagens lys med spillet ARMS, hvor du kjemper med lange teleskoparmer i bokseringen. Fans av japanske rollespill har også fått ekstra stor glede av Nintendo Switch med Xenoblade Chronicles 2, som ble lansert 1. desember. For å ikke snakke om Fire Emblem Warriors som kom i oktober!

  To populære titler til Wii U ble dessuten oppdatert med suksess til Nintendo Switch, nemlig Mario Kart 8 Deluxe og Pokkén Tournament DX.

  Tredjepartsutviklere har også bakket konsollen godt med flotte titler som Mario + Rabbids: Kingdom Battle (kåret til årets strategispill under The Game Awards), L.A. Noire, Rayman Legends: Definitive Edition, Minecraft: Nintendo Switch Edition, The Elder Scrolls V: Skyrim, Doom og FIFA 18, for å nevne noen titler.

  Et nytt medlem i Nintendo 3DS-familien

  I sommer ble New Nintendo 2DS XL lansert som det seneste medlemmet av Nintendo 3DS-familien. Konsollen har et helt nytt design, men kan selvsagt fortsatt spille og vise alle Nintendo 3DS-spill i 2D.

  Til konsollene i Nintendo 3DS-familien har det blitt utgitt mange gode titler i 2017, som for eksempel det populære Metroid: Samus Returns (som ble kåret til årets håndholdte spill under the Game Awards), puslespilleventyret Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires' Conspiracy, to nye Pokémon-spill i form av Pokémon Ultra Sun og Pokémon Ultra Moon, Hey! PIKMIN, Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions og Monster Hunter Stories.

  Et gjensyn med en tidløs klassiker

  I september fikk vi også et gjensyn med Nintendos klassiske 16-bitskonsoll, bedre kjent som Super Nintendo i Norge. Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System kommer med to håndkontrollere og 21 klassiske spill, inkludert det aldri tidligere utgitte Star Fox 2!

  Spillåret 2017 har definitivt vært Nintendos år og vi ser med glede frem til nye og spennende titler i 2018!