fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Nyheter
 • Nye detaljer om Splatoon 2 avslørt

Nye detaljer om Splatoon 2 avslørt

Torsdags kveld den 6. juli sendte Nintendo en ny Direct-presentasjon med 100% fokus på Splatoon 2, et skikkelig fargesprakende spill som lanseres eksklusivt til Nintendo Switch den 21. juli. 

Noen av høydepunktene

 • Skreddersy din egen karakter – Bestem frisyre og endre farge på både øyne og hud når du skaper din egen karakter. Du vil også kunne velge mellom mengder av ulike klær, hatter og sko med mer.
 • Galleria – Ta en tur innom noen av de ulike butikkene i Inkopolis Galleria for å holde deg oppdatert over den seneste moten når det gjelder klær, utrustning og våpen.
 • Utrustning – Ulik utrustning i Splatoon 2 gir deg ulike ferdigheter. Blant annet finnes det en utrustning som senker blekkbruket ditt og en som gjør at du kan bevege deg kjappere. Det finnes også en utrustning som gjør at du respawner raskere enn normalt.
 • Friske funksjoner – Det finnes mange spesialfunksjoner som gjør at du for eksempel kan stille inn følsomheten til kontrollene avhengig om du spiller i håndholdt modus eller på tv-en. Dersom du leser inn en amiibo fra Splatoon-serien vil du kunne lagre innstillingene, utrustningen og kallenavn direkte i amiibo-figuren.
 • Turf War – Spillmodusen Turf War vender tilbake i Splatoon 2. To lag med fire personer konkurrerer om hvilket lag som kan dekke mest mulig areal med sitt lags farge. Mange nye baner med ulike temaer vil være med, som for eksempel en bybane, en sportsklubb og en BMX-bane.
 • Ranked Battles – I denne spillmodusen varieres det mellom tre ulike spilloppsett annenhver time: Splat Zones hvor de ulike lagene skal forsvare bestemte områder plassert rundt om på ulike steder på banene, Tower Control som er en kjapp og hektisk modus med tårn som beveger seg rundt om på banene, og den kaotiske spillmodusen Rainmaker. Du vil øke din rangering ved å vinne i noen av disse spillmodusene. Ranked Battles kan spilles online*, men de ulike modusene i Ranked Battles kan også spilles i lokal flerspiller** i såkalte Private Battles.
 • League Battles – Opprett et lag med vennene dine og kjemp dere til topps!
 • Salmon Run – I denne nye spillmodusen, som kan spilles både lokalt og online flerspiller, skal et lag på fire spillere samarbeide for å beseire bosser og samle på "Power Eggs" innen en tidsfrist. Hver kamp i Salmon Rush består av tre bølger hvor laget må samle et bestemt antall egg for å komme seg videre til neste bølge. Salmond Run kan spilles i lokal flerspiller med venner når som helst eller online på bestemte tider, akkurat som Splat Fests.
 • Hero Mode – En ny solomodus hvor du må finne ut hva som har skjedd med den forsvunnede Callie. Kom deg gjennom en rekke ulike hindre, svære bosser og lumske Octarians. Dette er en god måte å lære seg det grunnleggende i spillet og teste nye våpentyper.
 • Flere ulike måter å spille på – Spill i tv-modus, i håndholdt modus eller i bordmodus både online og i lokal flerspiller.
 • Ulike våpen – I Splatoon 2 finnes det tre ulike våpen: hovedvåpen, sekundærvåpen og spesialvåpen.
 • Nye oppdateringer – Akkurat som i det første spillet vil det lanseres løpende oppdateringer som introduserer nye våpen, slik som det paraplylignende våpenet Brella, ny utrustning og nye baner.
 • SplatNet 2 – Via den nye online-appen til Nintendo Switch som lanseres den 21. juli vil spillere også få tilgang til SplatNet 2. Med SplatNet 2 kommer du til å kunne holde kontakten med Inkopolis selv når du ikke har Nintendo Switch-konsollen i nærheten. SplatNet 2 viser informasjon om baner og tider for events, utrustning og statistikk om spillingen din. Du vil blant annet kunne se hvor mye areal du har dekket med farge sammenlignet med virkelige steder i verden.
 • App – Med Nintendo Switch Online-appen vil du kunne invitere andre spillere til Private Battles, League Battles, Splatfest Battles og Salmon Run-matcher via sosiale nettverk og meldingstjenester, samt også kommunisere med disse spillerne via stemmechat***.
 • Splat Fest – Løpende oppdateringer av Splatoon 2 er planlagt å lanseres i et års tid etter lansering, mens ulike Splat Fest Events kommer til å bli holdt i en to års tid framover. Fra den 7. juli og framover vil du kunne laste ned en demo via Nintendo eShop, og den 15. juli kl. 18:00 starter den første Splat Fest.

* En Nintendo Account er påkrevd. Onlinetjenesten kommer til å være gratis ut 2017 og endres til en betalt onlinetjeneste i 2018.

** Ekstra spill og konsoller kreves for flerspiller og selges separat.

*** Et kompatibelt smartapparat er påkrevd, samt en fungerende Internettoppkobling. Kostnader for datatrafikk fra din nettleverandør kan påløpe.