Skip to main content

12 tips til deg som skal ut på nye Pokémon-eventyr!

fredag 9. desember 2022
12 tips til deg som skal ut på nye Pokémon-eventyr!
En helt åpen verden venter deg i Pokémon Scarlet og Pokémon Violet! Selv om det er veldig fristende å hoppe rett i det, så har vi samlet 12 spoilerfrie tips som kanskje kan være til hjelp når du utforsker den frodige og vakre Paldea-regionen på jakt etter nye Pokémon!

1: Usikker på hvor du skal? Gå innom nærmeste Pokémon Center!

Om du har gått deg vill, eller rett og slett ikke husker hvor du egentlig skulle, så får du alltid hjelp hos nærmeste Pokémon Center. Her vil de fortelle deg om den neste destinasjonen som anbefales, og best av alt, de markerer den på kartet ditt!

Om du er langt unna et Pokémon Center, så kan du alltid sjekke kartet ved å trykke på «Y»-knappen og velge «Fly here» for å bli fraktet til et Pokémon Center som du tidligere har oppdaget.

2: Utvikle deg som trener og let etter skjulte skatter!

I disse Pokémon-spillene kan du selv velge hvilken av historiene du ønsker å ta fatt på først, men vær oppmerksom på at hver av hovedhistoriene har sine unike belønninger.

  • Ved å hjelpe Arven med å samle forskningsdata under historiedelen «Path of Legends», vil du kunne låse opp nye (og raskere) måter å utforske Paldea-regionen på.
  • Ved å ta opp kampen mot gymledere gjennom historiedelen «Victory Path», vil du kunne fange og trene flere Pokémon, samt heve nivået deres.
  • Ved å utfordre «Team Star» under historiedelen «⭐️ Starfall Street ⭐️», vil du øke antallet manøvere (eller «Technical Machines») som du kan skape.

3: To måter å spille med venner på, lokalt eller over internett!

Er du gira på å spille med venner? Her er to måter dere kan utforske Paldea-regionen på:

  • Velg «Poké Portal» fra hovedmenyen for å spille med venner, enten lokalt eller over internett. Her finner du samarbeidsmodusen «Union Circle», så vel som andre spillmoduser som «Link Trade», «Battle Stadium» med mer.
  • Når du besøker et Pokémon Center kan du bruke «Union Circle» for å spille med venner. Dette gjør du ved å gå til den gule delen av bygningen.

4: Din egen vri på hvilke manøvere din Pokémon skal ha!

Har du noen gang angret deg når du ber en Pokémon om å glemme en manøver? Ikke fortvil, for nå kan gamle manøvere læres på nytt når som helst. Bare trykk på «X»-knappen for å åpne hovedmenyen, velg så en Pokémon, trykk så på «Check Summary» og rull deg ned til «Moves and Stats», trykk så «A»-knappen for å endre dens manøvere.

5: Ha med deg Pokémon i det fri!

Det finnes en «Let’s Go!»-funksjon som gjør det lettere enn noen gang tidligere å øke nivået på dine Pokémon. Ved å trykke på «R»-knappen mens du er ute og utforsker, slipper du ut din leder-Pokémon. Den vil følge etter deg og angripe andre Pokémon helt på egen hånd, og henter også ting i nærheten som du ellers selv måtte ha plukket opp.

6: En frisk Pokémon er en glad Pokémon!

Men hva om du har skadet en av dine Pokémon og det ikke er et Pokémon Center i nærheten? Frykt ikke, prøv heller den nye «Auto Heal»-funksjonen! Du aktiverer den ved å åpne hovedmenyen, velge den Pokémon du ønsker å behandle og til slutt trykke på «-»-knappen for å automatisk øke helsen til den valgte Pokémon. Dine Pokémon blir da friskere ved at gjenstander du har tilgjengelig i baggen din brukes automatisk.

Om du ikke har noen helbredende gjenstander igjen, se deg rundt etter skinnende objekter på bakken. Her finner du ofte «Potions» og «Oran Berries».

7: Gjør Pokémon klar til kamp med et skikkelig festmåltid!

Det kan lønne seg å smake på lokale retter når du utforsker Paldea-regionen. Det finnes nemlig en rekke restauranter og pikniker som kan gi deg noen smakfulle overraskelser! Det finnes blant annet måltider som kan gjøre at Pokémon får mer XP, eller som gjør at visse Pokémon blir enklere å fange. Men merk at effekten av et godt måltid avtar over tid, og at effekten varierer avhengig av ingrediensene som blir brukt, samt hvilken Pokémon som jafser i seg måltidet. Så her gjelder det å planlegge riktig måltid til rett tid!

8: Skolen er viktig!

Selv om du står helt fritt til å utforske Paldea som du selv ønsker, så lønner det seg alltid å ta en tur innom skolen! Ved å ta timer på akademiet kan du blant annet lære mer om Pokémon og prate med lærere på skolen om hvordan eventyret ditt går. Husk å snakk med Mr. Jacq (avbildet over) for å vise ham hvilke Pokémon du har fanget siden sist!

9: Bruk riktig Pokémon for utfordringen du står ovenfor!

Ettersom du fanger flere og flere Pokémon, vil du snart fylle opp boksene dine. Hvis du ønsker en spesiell type Pokémon med deg på reisen, eller du trenger en spesiell Pokémon for å slå ut en gymtrener, så anbefaler vi at du bruker «Boxes»-søkefunksjonen. Denne finner du ved å åpne hovedmenyen og velge «Boxes», velg deretter «Search» for å filtrere Pokémon etter type, manøvere, evner med mer.

10: Bare et knappetrykk unna!

Om du ønsker å skifte klær, ta en selfie med venner eller å gjøre andre morsomme ting, så er det greit å huske på piltastene!

  • «Opp»-knappen: Her får du opp en meny med morsomme utrykk du kan bruke når du spiller med venner
  • «Ned»-knappen: Ta en rask selfie eller et pent foto, uansett hvor i Paldea-regionen du befinner deg
  • «Venstre»-knappen: Sjekk ut garderoben din og skift antrekk umiddelbart
  • «Høyre»-knappen: Sjekk ut meldinger på «Notice board» når du spiller med venner

11: Her gjelder det å «catch ‘em all»!

Har du lyst på en helt full Pokédex? Klart du har!! Da må du i så fall klare å fange absolutt alle Pokémon som finnes i hele Paldea-regionen. Trykk på «-»-knappen mens du er ute og utforsker, og deretter på «A»-knappen for å åpne opp Pokédex. Her kan du velge å se mer informasjon om en Pokémon du allerede har fanget, eller du kan velge en av de tomme plassene for å se silhuettene til Pokémon du fremdeles mangler. Her kan du også kanskje få noen tips om hvor i Paldea-regionen ulike Pokémon befinner seg, samt andre tips som kan hjelpe deg på veien til å «catch ‘em all»!

12: Det lønner seg med en full Pokédex!

Det å fylle en Pokédex er selvfølgelig givende i seg selv, men denne gangen får du også belønninger ettersom du fanger nye Pokémon. Trykk på «X»-knappen mens du ser gjennom din Paldeanske Pokédex (det er den med bildet av byen på). Her får du opp en liste med belønninger.

Om du skulle ha lyst på enda flere tips og triks, så anbefaler vi at du sjekker ut «Adventure Guide» som du finner i Pokémon Scarlet og Pokémon Violet. Dette gjør du ved å trykke på «X»-knappen (som åpner hovedmenyen), før du velger «Bag» og sjekker «Key Items».

Masse lykke til på Pokémon-eventyret ditt!


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge