Skip to main content

Alt fra Nintendos Xenoblade Chronicles 3 Direct-sending!

onsdag 22. juni 2022
I ettermiddag ble vi presentert for litt over 25 minutter med nye klipp fra Xenoblade Chronicles 3! Her kunne du blant annet endelig se mer av bakgrunnshistorien til spillet, samt få et bedre innblikk i karaktergalleriet, inkludert noen skikkelige monstrøse fiender!

Xenoblade Chronicles 3 lanseres til Nintendo Switch den 29. juli, og da vil du endelig kunne følge Noah, Mio og de andre soldatene på deres episke reise som vil forandre alt!

Dette spillet bygger på den kritikerroste Xenoblade Chronicles-serien, og vil være en fortsettelse av de to første Xenoblade Chronicles-spillene. Kjenner du derimot ikke til serien fra før av, så vil Xenoblade Chronicles 3 også fungere som et ypperlig startpunkt for deg som ønsker å teste ut denne rollespillserien. Med dynamiske karakterer og en fantastisk historie av episke proporsjoner, er det bare å hive seg på!Xenoblade Chronicles 3 er satt til verden Aionios. Her strides det mellom to faksjoner, nærmere bestemt Keves og Agnus. Hver dag risikerer soldater fra begge sider av konflikten livet, og det er seks av disse heltemodige soldatene vi følger på et hemmelig oppdrag. Klarer karakterene, fylt av hat mot hverandre, å komme sammen for å finne en løsning?

I denne forførende historien, så vil gruppen med de seks håpefulle soldatene sette ut på en episk reise sammen for å omsider finne sannheten bak det mørket verdensbildet deres. Her vil hver seirende kamp, eller bitre nederlag, gi deg en sjanse til å forandre historien og ta tilbake skjebnen som de tidligere tok for gitt.

Noen av høydepunktene fra presentasjonen:

  • Utforsk en enorm verden: Aionios, med sine majestetiske landskap, står i sterk kontrast til den pågående konflikten som raser mellom de to nasjonene. Spillet vil lagre lokasjoner og landemerker ettersom du utforsker dem. På den måten vil du raskere kunne utforske og gjenoppdage den enorme verdenen som venter deg. Det er mulig for deg å vandre fritt, eller du kan sette på navigasjonen slik at du kommer deg trygt frem. Uansett hva du velger, venter en verden fylt til randen av dyreliv og surrealistske landemerker. Du vil også finne at naturen ikke alltid er like fredelig som den kanskje ser ut som. Møter du for eksempel på en Demonic Krenolur, så må du nok fort ta til sverdet!
  • Lær deg kunsten å slåss: Når laget ditt med krigere entrer en kamp, vil du kunne ta i bruk kraftige egenskaper som kalles «Arts». Noen «Arts» kan for eksempel overrumple fienden slik at de mister balansen, mens andre gir mer skade under angrep, og noen har til og med legende egenskaper. Ved å lenke sammen ulike «Arts» vil du kunne lage «Chain Attacks» som gir deg ekstra kraftfulle komboer! Og desto mer erfaring du får i kamp, desto flere «Master Arts» og «Fusion Arts» vil du kunne lære deg!
  • Slapp av og løs oppdrag blant koloniene: Når du utforsker Aionios vil du kunne bestige de høyeste fjell og ta deg ned selv i de mest forlatte dalene. Du vil ved å bruke «Zipline» kunne ta deg frem ved hjelp av tau, og du kan selvfølgelig seile over sjøene. Og det er nettopp på disse oppdagelsesreisene at du kanskje oppdager en liten koloni hvor du kan kjøpe forfriskninger og hvor du kan hjelpe lokalbefolkningen. Det er rett og slett fantastisk å kunne følge Noah og vennene hans på disse avbrekkene og oppleve hvordan de har det når de får litt tid til å slappe av og ta en pust i bakken før de fortsetter ferden ut i det majestetiske landskapet.
  • «Master Character Classes»: Hver av karakterene du styrer har en klasse som påvirker hvordan de oppfører seg i kamp. En «Swordfighter» er for eksempel god til å lede kampen og er en godt balansert angrepssoldat, mens andre klasser er mer fokusert på forsvar eller å kunne helbrede allierte. Du kan selv velge hvilke karakterer som skal ha hvilken klasse under kampene. Dette gir deg en taktisk fordel til å selv bestemme hvordan dine allierte skal oppføre seg i kamp. Men husk, det er viktig å ha flere klasser for å ha et velbalansert lag!
  • Rekruttering av helter til laget: Gjennom historien i Xenoblade Chronicles 3 vil du kunne styre et lag på seks hovedkarakterer. Men det finnes også modige innbyggere i Aionios som gjerne gir deg en hjelpende hånd. Disse karakterene kalles for «Heroes», og du kan selv velge hvilken helt du velger å ta med deg. Men merk, du kan kun bruke én helt om gangen på slagmarken. Hver av dem bringer også med seg sine egne klasser, slik som «Guardian Commander», «Incursor» og «War Medic». Når helten er med på laget ditt, vil du også kunne bruke deres klasse på andre karakterer på laget ditt. Ved å rekruttere helter vil du kunne få stadig økende kombinasjoner av «Classes» og «Arts» å velge mellom.
  • Sammenslåingen til «Ouroboros»: I kampene så kan et soldatpar smeltes sammen til en kraftig enhet kjent som «Ouroboros». Ved å tjene opp poeng i kampene vil «Ouroboros»-karakterene bli enda sterkere. «Ouroboros» kan også være en del av «Chain Attacks»-angrepene sammen med resten av laget.
  • Expansion Pass: Om du ønsker enda mer eventyr satt til Xenoblade Chronicles 3-universet, så finnes det en utvidelsespakke. Det vil komme en rekke nytt innhold frem mot slutten av 2023 og dette innholdet vil lanseres over fire ganger. Det nedlastbare innholdet inkluderer blant annet nye klær og fargekombinasjoner, utfordrende kamper, nye oppdrag en ny «Hero»-karakter, og til slutt en helt ny historiedel. Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass er tilgjengelig nå og kan kjøpes separat via Nintendo eShop.
  • Bruk amiibo-figurer: Xenoblade Chronicles 3 er også kompatibelt med en rekke amiibo-figurer. Det er mulig å få ting i spillet som vil hjelpe deg videre på eventyrene dine i Aionios. For eksempel kan du bruke amiibo-figuren til Shulk for å få tilgang til «Monado», et ikonisk sverd fra det originale Xenoblade Chronicles-spillet som passer bra om du bruker Noahs «Swordfighter»-klasse.

Xenoblade Chronicles 3 lanseres til Nintendo Switch den 29. juli. I tillegg vil det også lanseres en Xenoblade Chronicles 3 Collector’s Edition som selges eksklusivt i My Nintendo Store. Denne spesialutgaven inkluderer spillet, en kunstbok på over 250 sider og en SteelBook. Og boksen er designet av selveste Masatsugu Saito! Spesialutgaven kan bestilles senere i juli.


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge