Skip to main content

Nintendo Switch Sports, Mario Strikers: Battle League Football, Xenoblade Chronicles 3, med mer kommer til Nintendo Switch i år!

onsdag 9. februar 2022
Under gårsdagens Nintendo Direct-sending fikk vi endelig en ordentlig smakebit på hva som venter oss i første halvdel av 2022. Nintendo delte også nye detaljer om allerede annonserte spill, og ga oss en rekke nye lanseringsdatoer.

Spill som ble omtalt under sendingen var blant annet uannonserte spill slik som Nintendo Switch Sports, som er en helt ny iterasjon av Wii Sports-serien som nå også kan spilles over internett, samt Xenoblade Chronicles 3, Mario Strikers: Battle Leauge Football og Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

I tillegg fikk vi vite at det kommer helt nytt innhold til Mario Kart 8 Deluxe. Denne gangen er det snakk om Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass som gir deg hele 48 nye baner fra den kritikerroste serien! Dette kan man kjøpe direkte fra Nintendo eShop, eller du kan laste det ned gratis (når den lanseres) om du allerede har et aktivt Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnement. Vi fikk også se litt mer fra Splatoon 3 som lanseres til sommeren. Og til slutt ble det vist frem to etterlengtede spillklassikere, nemlig EarthBound og EarthBound Beginnings som blir en del av NES/Super NES-samlingen som er tilgjengelig for alle Nintendo Switch Online-abonnenter.

Det ble også vist frem en rekke andre spill fra Nintendos partnere. Blant annet fikk vi se litt fra baseball-spillet MLB The Show 22, samt pusleplattformspillet Portal: Companion Collection. Vi fikk et lite innblikk i Disney Speedstorm, et gratis racingspill hvor du kan spille som Disney- eller Pixar-karakterer. Vi fikk også vite om en rekke remakes og remasters av klassiske spill fra SQUARE ENIX, slik som CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION, FRONT MISSION 1st: Remake og FRONT MISSION 2: Remake. Til slutt viste SQUARE ENIX frem LIVE A LIVE, et spennende rollespill fra Super NES-tiden, gjenskapt i den ikoniske HD-2D-stilen, som nå for første gang blir lansert for et vestlig publikum.

Noen av høydepunktene fra sendingen:

 • Nintendo Switch Sports: Endelig er sportspillet tilbake! Spark, sving og dunk deg til seier i en ny rekke sportsspill for hele familien! Spill sammen eller online med familie og venner i den nyeste iterasjonen basert på den klassiske Wii Sports-serien. Du kan allerede fra starten av konkurrere i hele seks forskjellige sportsgrener med Joy-Con-kontrollerne: Fotball, Volleyball, Bowling, Tennis Badminton og Chambara (sverdkamp). I den fysiske versjonen av spillet får du med en «Leg Strap» som gjør at du kan koble den ene Joy-Con-kontrolleren til låret ditt. På denne måten kan du sparke på ordentlig i «Fotball Shoot-Out». Det kommer også en syvende sport på et senere tidspunkt, nemlig Golf! Så glem kjedelig trening, og inviter venner og familie på en vennskapelig runde badminton når Nintendo Switch Sports lanseres den 29. april.
 • Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass: Hele 48 oppgraderte baner fra hele Mario Kart-serien kommer til Mario Kart 8 Deluxe som betalt nedlastbart innhold. 8 baner lanseres om gangen, og vil bli sluppet seks ganger frem til slutten av 2023. De kan selvfølgelig spilles både lokalt og online. Du kan kjøpe DLC-pakken allerede nå for kr. 250,- på Nintendo eShop, men om du har et aktivt Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnement vil du få DLC-pakken helt gratis! Baner som Wii Coconut Mall, N64 Choco Mountain og Tour Tokyo Blur er noen av banene som vil følge med i den første delen som slippes 18. mars.
 • Xenoblade Chronicles 3: En enorm verden venter deg i Xenoblade Chronicles 3, det neste spillet i den kritikerroste RPG-serien utviklet av MONOLITH SOFT. Du inntar denne gangen rollen som Noah og Mio midt i en bryggende konflikt mellom to fiendtlige nasjoner, nærmere bestemt Keves og Agnus. Seks karakterer fra disse to nasjonene vil ta del i en episk historie hvor det er selve «livet» som er det sentrale temaet. Utforsk en ny verden som kobler sammen fremtiden til både Xenoblade Chronicles og Xenoblade Chronicles 2. Spillet lanseres til Nintendo Switch i september 2022.
 • Mario Strikers: Battle League Football: Gjør deg klar for å sparke ballen i mål! Bli med på 5-mot-5 fotballkamper uten noen form for regler! Her må du gjøre hva enn som kreves for å vinne! Opptil åtte spillere (fire på hvert lag) kan spille mot hverandre på samme konsoll. Over internett kan du også slå deg sammen med opptil 19 andre spillere i en klubb hvor dere konkurrerer om å bli verdens beste! Mario Strikers: Battle League Football lanseres til Nintendo Switch den 10. juni.
 • Splatoon 3: En ny trailer viste oss hva vi kan forvente av den neste bølgen i «Salmon Run»-samarbeidsmodusen som kommer i Splatoon 3. Her må dere kjempe mot et gigantisk laksebeist som aldri har blitt oppdaget før. Kommer Inklingene og Octolingene til å klare seg, eller kommer den superskumle Salmonid seirende ut? Det finner du ut når Splatoon 3 lanseres til Nintendo Switch denne sommeren!
 • Kirby and the Forgotten Land: Den nye traileren viser oss at Kirby er sulten på nye eventyr, og denne gangen er det ikke bare fiender som går med i dragsuget! Hva med å inhalere en hel bil for å kjøre deg en tur, eller inhalere en brusautomat slik at du kan skyte brusbokser på fiender, eller kanskje det å ta formen til en trafikkjegle er fristende? Alt er mulig når Kirby skal ut på nye eventyr! Du kan denne gangen også utvikle egenskapene dine i «Waddle Dee’s Weapons Shop» som du finner i Waddle Dee Town. På denne måten kan du få egenskaper som er kraftigere enn noen gang tidligere! Klarer Kirby å redde alle Waddle Dees og bringe fred tilbake til den mystiske verdenen han utforsker? Det finner du ut når Kirby and the Forgotten Land lanseres til Nintendo Switch den 25. mars!
 • Oppdatering til Metroid Dread: En gratis oppdatering ble lansert rett etter presentasjonen. Synes du Metroid var for enkelt? Vel, da vil du få stor glede av den nye og brutale vanskelighetsgraden Dread Mode! Om du tar skade, så dør du nemlig momentant. Om du på den andre siden synes at Metroid Dread virket litt for vanskelig, så kommer det nå også en vanskelighetsgrad tilpasset nybegynnere i Rookie Mode. I tillegg vil det komme enda en oppdatering i april som lar deg gå direkte fra boss til boss i den nye «Boss Rush»-modusen!
 • Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp: Vi har fått ny informasjon rett fra frontlinjene! Innta rollen som en av de kommanderende offiserene i de to ville og sjarmerende kampanjene. Du vil møte en rekke unike karakterer over et stort utvalg av diverse terreng, så her gjelder det å lage nye strategier for hver kamp for å komme seirende ut av slagmarken! I tillegg til kampanjene som venter deg fra Advance Wars og Advance Wars 2: Black Hole Rising, så kan du også jakte på toppscore i «War Room» eller lage dine helt egne brett i «Design Room». Ta opp kampen mot venner (og fiender) lokalt eller over internett når Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp marsjerer inn på Nintendo Switch den 8. april.
 • Fire Emblem Warriors: Three Hopes: Bli med Fire Emblem: Three Houses-karakterene i massive kamper i det krigsherjede Fódlan. Edelgard, Dimitri, Claude og andre karakterer fra Fire Emblem: Three Houses vender tilbake for å hjelpe til i kampen. Kombiner en rekke spesialangrep og komboer i actionfylte og sanntidsbaserte kamper. Slå deg forbi horder med fiender og utslett to dusin med fiender med Edelgards øks eller Dimitris lanse. Du kan også ta ut fiender på god avstand med Claudes trofaste bue. Krig deg til en lysere fremtid for Fódlan når Fire Emblem Warriors: Three Hopes lansers til Nintendo Switch den 24. juni. Det vil også komme en Limited Edition-versjon av spillet som inkluderer en artbook, et tøykart over Fódlan, fem akrylfigurer og postkort, så vel som selve spillet.
 • TRIANGLE STRATEGY: Det taktiske rollespillet TRIANGLE STRATEGY er snart her, og allerede nå kan du plukke opp en demo av spillet på Nintendo eShop. Her kan du spille fra Chapter 1 til Chapter 3, og du kan selvfølgelig overføre progresjonen din til det fysiske spillet når det kommer den 4. mars! Følg Sereona, arvingen fra House Wolffort, i et spill hvor hvert eneste valg teller. Med det ligger skjebnen til hele kontinentet Norzelia i dine hender!
 • EarthBound / EarthBound Beginnings: Bli med Ness, Paula, Jeff og Poo på et episk eventyr for å stoppe Giygas og en eldgammel profeti fra å gå i oppfyllelse i Super NES-spillet EarthBound. Du kan også reise tilbake til 198X i EarthBound Beginnings, en lokalisert versjon av det originale Mother-spillet. Både EarhtBound og EarthBound Beginnings finnes nå på Nintendo Switch Online.
 • LIVE A LIVE: Spillet som kun ble sluppet i Japan til Super Famicom, kommer nå endelig til Nintendo Switch! Spillet blir oppdatert og kommer til live i den samme nydelige HD-2D-stilen som vi kjenner fra Octopath Traveler og TRIANGLE STRATEGY. I LIVE A LIVE kan du bli med syv helter fra forskjellige tidsperioder, og du velger selv hvilke tidsperiode du ønsker å utforske først. Oppdag den sjokkerende historien som strekker seg fra forhistorisk tid til en høyteknologisk fremtid! Her kan du oppleve alt fra den ville vesten til Japans Edo-periode. Fortiden, nåtiden og fremtiden ligger i dine hender når LIVE A LIVE lanseres til Nintendo Switch den 22. juni.

Helt til slutt fikk vi også se en montasje som inneholder en rekke andre spill som kommer til Nintendo Switch. Dette inkluderte spillene LEGO Brawls, som kommer i 2022, Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles, som kommer den 10 juni, Two Point Campus, som kommer den 17. mai, og Zombie Army 4: Dead War, som lansers til Nintendo Switch den 26. april.

Andre spill som ble vist frem var:

 • Portal: Companion Collection
 • No Man’s Sky (lanseres i sommer)
 • STAR WARS: The Force Unleashed (lanseres den 20. april)
 • Assassin’s Creed The Ezio Collection (lanseres den 17. februar)
 • Cuphead – The Delicious Last Course (lanseres den 30. juni)
 • Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival
 • KLONOA Phantasy Reverie Series: Klonoa: Door to Phantomile og Klonoa 2: Lunatea's Veil
 • GetsuFumaDen: Undying Moon
 • SD GUNDAM BATTLE ALLIANCE
 • KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE for CloudPortal: Companion Collection

Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge