fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Kid Icarus: Uprising

 • Nintendos engel tar vingene fatt i Kid Icarus: Uprising for å bekjempe den onde gudinnen Medusa.

  Historien

  Lysets gudinne Palutena og mørkets gudinne Medusa er virkelig som natt og dag. Palutena beskyttet menneskene på jorden som sitt eget folk, mens Medusa hatet dem og forvandlet folket til stein.

  På grunn av disse ugjerningene fengslet Palutena Medusa dypt nede i underjorden hvor vreden hennes vokste seg enda sterkere. Medusa slo seg sammen med de underjordiske monstrene og hæren hennes overgikk til slutt Palutena i styrke. Det hele sluttet med at lysets gudinne ble innsperret i palasset i himmelen, mens mørkets gudinne regjerte over både mennesker og engler.

  Palutenas siste håp var hennes personlige og trofaste livvakt Pit. Han satt fengslet i underjorden, men ettersom de sterkeste troppene bevoktet Palutena oppe i skyene lykkes det Pit å slippe unna og han begynte på en lang reise for å redde sin gudinne. Han lykkes til slutt å beseire det onde og redde det gode, og Medusas planer ble stanset.

  Det var for 25 år siden...

  På mystisk vis har Medusa vendt tilbake og denne gangen nøyer hun seg med ikke mindre enn total verdensherredømme. Til tross for at Pit er en engel med vinger, så kan han ikke fly, et faktum han gjerne dysser ned. Men med Palutenas magiske krefter får vingene hans igjen evnen til å fly, men bare i noen minutter av gangen. Dessuten kan Palutena kommunisere med Pit via telepati, og deres livlige samtaler vises på pekeskjermen.

  Kan Pit stanse Medusa etter et kvart århundre? Svaret på det spørsmålet er som vanlig opp til deg som spiller!

  Opplegget i spillet

  I luften

  Medusas underjordiske hær forårsaker problemer og ødelegger jorden, men portene som linker Skyworld (Palutenas rike) med jorden kan på grunn av ondskapens krefter ikke åpnes på bakken. Derfor må Pit fly den første strekningen før han lander på bakken for å beseire bossen som befinner seg i området.

  Luftpartiene i Kid Icarus: Uprising minner mye om spill som Sin and Punishment og Star Fox 64 3D. Pit flyr automatisk framover og du styrer ham bare mot venstre, høyre, opp og ned - se for deg et bilspill hvor du holder gassen inne hele tiden. Til tross for den forenklede spillkontrollen i disse partiene byr flyferdene på action så intensiv at de får de fleste andre spill til å framstå som langsomme og handlingsfattige.

  På bakken

  Når kraften i Pits vinger opphører må han lande på fast mark, og her forvandles Kid Icarus: Uprising fra ren action til eventyraction. På bakken har du full kontroll over Pit og kan utforske miljøene i ditt eget tempo. Dette innebærer at du på land også må ta kontroll over kameraet og justere det slik at den på beste måte følger handlingsforløpet.

  Kameraet håndteres med samme pekeskjermkontroll som siktet. Fører du siktet til skjermkanten vil kameraet rotere, og drar du pekepennen kjapt skjer rotasjonen kjappere. Kombiner dette med det faktum at du kan stoppe kameraet på flekken, så har du en riktig fleksibel spillkontroll som er tilpasset alle situasjoner!

  Medfølgende stativ

  Med hvert eksemplar av spillet følger det med et gratis stativ som holder Nintendo 3DS-konsollen fast i vinkel på enhver flat overflate. Dette stativet lar deg holde konsollen helt stødig og du slipper å bli sliten i hånden av å holde konsollen.

  Spillet har Augmented Reality-funksjoner.

  Spillet støtter Nintendo 3DS Circle Pad Pro.

  I dette spillet kan du bruke Play Coins.

  Spillet kan kommunisere med andre spillere via StreetPass.

  Spillet kan laste ned automatiske oppdateringer via SpotPass. (OBS! Krever at Nintendo 3DS har tilgang til trådløst Internett!)Kid Icarus: Uprising

Lanseringsdato: 09. april 2014
Konsoll: Nintendo 3DS
Sjanger: Action, Shooter
Antall spillere: 1-6 (lokalt) | 2-6 (online)
Flerspillermodus: Samtidig
PEGI:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Project Sora Co., Ltd.
Distributør: Bergsala
Språk:
Spesifikasjoner: Internett, StreetPass, SpotPass

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.