fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

 • Et kjært gjensyn for veteraner og den perfekte Zelda-introduksjonen for nybegynnere. Det beste av to verdener helt enkelt!

   

  Handlingen

  Begi deg nok en gang ut på et uforglemmelig eventyr i det magiske kongeriket Hyrule i The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. I denne oppfølgeren til Super NES-klassikeren The Legend of Zelda: A Link to the Past fra 1991 må du forberede deg på å erobre nye grotter, løse nye gåter og oppdage nye spillmekanikker når Link utforsker Hyrule og det fremmede landet Lorule, en korrupt, parallellversjon av Hyrule.

  En ny skurk

  I The Legend of Zelda: A Link Between Worlds begynner historien med en skummel trussel som ruver over Hyrule. En mystisk, trollmannaktig figur kalt Yuga har dukket opp rundt om i landet, forvandlet kongerikets syv vismenn om til malerier og tatt dem med til en annen verden. Med framtiden til Hyrule på spill må Link derfor reise til den ukjente verdenen Lorule og stanse Yugas onde planer for å gjenopprette freden og harmonien i hjemlandet sitt.

  Kjøp eller lei

  I løpet av oppdagelsesreisen i både Hyrule og Lorule vil Link møte karakterer som er kjente for fans av The Legend of Zelda-serien, slik som prinsesse Zelda og den gamle mannen i Kakariko Village, Sahasrahla, så vel som nye fjes som er sentrale i historien som den nye omreisende Ravio, en handelsmann som setter opp butikk i Links hus og gir vår helt et nyttig armbånd. Gjennom Ravios butikk kan du velge mellom å kjøpe eller leie nøkkelredskaper tidlig i eventyret, noe som gir deg større frihet til å utforske grotter og templer i en hvilken som helst rekkefølge gjennom spillet. Om det så handler om å fryse fiender med Ice Rod eller sveve oppover med Tornado Rod, vil mange redskaper vise seg å være livsviktige for å gjøre fremskritt gjennom de finurlig designede grottene og templene du vil støte på.

  Maleri-Link

  Takket være Ravios armbånd er Link i stand til å forvandle seg til en tegning og gå langs vegger, en ferdighet som åpner opp for en ny dimensjon når det kommer til å løse puslespill ettersom å tegne Link på veggen vil la deg se hindre fra forskjellige vinkler og lar deg oppdage nye funksjoner. Men pass på, Link kan bare være i billedlig form en liten stund, så forsikre deg om at Link ikke er i fare straks energimåleren går tom!

  Spennende sideoppdrag

  For de som liker å utforske de detaljerte verdenene til Hyrule og Lorule vil varierte sideoppdrag og minispill gi deg sjansen til å vinne belønninger som rupees eller ekstra hjerter. I Treacherous Tower må Link kjempe seg gjennom et antall etasjer fylt med forskjellige fiender i tre vanskelighetsgrader, mens i Octoball Derby griper Link om balltreet i et baseballinspirert minispill hvor du tjener rupees ved å knuse krukker og treffe fiender som befinner seg på banen. For de som ikke klarer å legge fra seg dette nyeste eventyret i The Legend of Zelda-serien, så kan du utfordre deg med Hero Mode som låses opp etter at du har klart spillet for første gang, og i denne modusen vil Link ta mer skade fra fiender når de treffer. Modige utforskere vil til og med kanskje finne en liten, hemmelig bonus som venter på å bli funnet et eller annet sted i Lorule i løpet av andre gjennomspilling...

  Nye karakterer og StreetPass

  Både nye og gamle fjes vil møte deg gjennom spillets gang, blant annet heksa Irene som hjelper Link med transport rundt om i verdenen, samt mellom Hyrule og Lorule, takket være en magisk bjelle som Link kan bruke til å påkalle sopelimen hennes. Seres er den vakre datteren til presten i Sanctuary, og skurken Yuga forvandler henne til et maleri. Og klarer du å gjette hvem som driver melkebaren i byen? Spillet har også en StreetPass-funksjon som lar deg opprette en "Shadow Link" som du kan sende til andre spillere du går forbi på gaten. Du vil naturligvis også motta andre spilleres "Shadow Link" som du kan bekjempe i ditt eget spill, og om du vinner vil du tjene gode rupees.

  I dette spillet kan du bruke Play Coins.

  Spillet kan kommunisere med andre spillere via StreetPass.


The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Lanseringsdato: 22. november 2013
Konsoll: Nintendo 3DS
Sjanger: Action, Eventyr
Antall spillere: 1 (lokalt)
PEGI:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo
Distributør: Bergsala
Språk:

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.