fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Tomodachi Life

 • Ta alle dine personlige forutsetninger for livets mange muligheter, knørv dem sammen til en ball og kast dem ut av vinduet. Det er på tide å nyte et helt nytt liv, et Tomodachi Life!

  Tomodachi Life gir deg et personlig samfunn i lommeformat som består av folk du kjenner, slik som venner, foreldre, læreren eller hvem som helst ellers du noensinne har drømt om å bli venn med. Alle disse kjente fjesene dukker opp i spillet som Mii-karakterer, avatar-systemet som først ble introdusert på Nintendos Wii-konsoll i 2006 og senere videreført med Nintendo 3DS og Wii U. Siden lanseringen av dette systemet har spillere verden rundt hatt det gøy med å skape Mii-karakterer av seg selv, vennene og familien, fantasikarakterer og til og med kjendiser. Med dette består den nåværende Mii-befolkningen i hele verden på utrolige 200 millioner karakterer og over 70 millioner av disse har blitt skapt i Europa.

  For første gang i Nintendos historie kan Mii-karakterer nå eksistere i Tomodachi Life som levende, relaterbare karakterer med sine helt egne stemmer og personligheter, og du kan nå oppleve underet og de overraskende sakene som skjer når disse Mii-karakterene får sine egne liv! Du vil bli regissøren over Mii-karakterenes liv ved å hjelpe dem å finne kjærlighet og lykke, og mens dramaet utspiller seg kan hver artige scene enkelt deles via en rekke forskjellige sosiale nettverk. Nesten hva som helst er mulig i Tomodachi Life!

  Så hva betyr "Tomodachi"? Det er det japanske ordet for "venn", og venner er hjertet i dette spillet. Det unike konseptet til Tomodachi Life ble skapt av Nintendos videospilldesigner Yoshio Sakamoto som så for seg et spill hvor Mii-karakterer kunne leve nesten som "kjæledyr" slik at spillere kunne nyte å se dem samhandle og føle empati med hva som skjer med dem. Det første spillet i serien ble bare lansert i Japan på Nintendo DS i 2009 hvor serien har fram til våren 2014 solgt over 5,5 millioner eksemplarer, og den har bragt Mii-karakterer til live som aldri før.

  For første gang kan Mii-karakterer snakke og synge på engelsk, fransk, spansk, italiensk og tysk, og en rekke forskjellige stemmeinnstillinger lar deg justere tonehøyden, farten og intonasjonen slik at den passer karakterenes ekte motstykker. Ikke nok med det, så introduserer Tomodachi Life seksten personlighetstyper som styrer hvordan en Mii oppfører seg, reagerer og samhandler med andre på øya. Vil Mii-karakterer av dine nærmeste og kjæreste oppføre seg som forventet eller vil handlingene deres overraske deg?

  Livet kan være litt av en berg-og-dalbane, og Tomodachi Life har både spenningen og overraskelsene fra de populære såpeoperaene. Vær vitne til og delta i livsendrende og ofte latterkrampende situasjoner gjennom enkel pekeskjermkontroll. Kan du bringe harmoni blant kranglende venner? Forvandle vennskap til kjærlighet og ha en hånd med når en av dem frir? Kan du hjelpe til som barnevakt for barna til parene dine og la dem utforske verden via StreetPass når de er voksne? (Bare slapp av, de vil skrive brev hjem fra tid til annen og fortelle om eventyrene sine!)

  Selve øya tilbyr en rekke aktiviteter og steder. Den er fylt med butikker og steder som Mii-karakterer elsker å sosialisere på, mens alle bor sammen i den store Mii Apartments-bygningen. Ta turen til supermarkedet for å fylle opp med maten som vil gjøre Mii-karakterene dine gladest eller se hva de finner på i fornøyelsesparken som er fylt med attraksjoner og magishow. Du kan til og med snuble over litt saftige rykter i kaféen eller stikke til konserthallen og se Mii-karakterene dine rocke løs til sanger som du har skrevet teksten til. Det finnes til og med et omspennende Mii News Network som holder deg oppdatert med alle de sprø sakene som foregår.

  Men ikke nok med det, så finnes det mange måter å personliggjøre verdenen din i Tomodachi Life på med en rekke forskjellige klær, hatter og interiør som kan kjøpes i butikkene som bytter ut inventaret daglig. Kle ut Pappa Mii i en flott dress eller et dinosaurkostyme, eller dekorer lillebrorens leilighet til å se ut som en tropisk strand. Gi gaver til Mii-karakterene og er du heldig vil du kanskje få en skatt tilbake!

  Å dele gleden i Tomodachi Life med ekte venner er like lett som å oppleve den i spillet via Nintendos Nintendo 3DS Image Share-tjeneste. Du kan når som helst ta bilder av hvert kjære øyeblikk. Disse bildene kan umiddelbart postes til Facebook, Twitter eller Tumblr for å dele opplevelsene med andre... for det er vel ikke lett å holde det for seg selv når bestemor blir sammen med læreren, er det vel?

  I dette spillet kan du bruke Mii-karakterer.

  Spillet benytter seg av QR Code-bilder.

  Spillet kan kommunisere med andre spillere via StreetPass.

  Spillet lar deg lagre bilder i fotoalbumet til Nintendo 3DS.


Tomodachi Life

Lanseringsdato: 06. juni 2014
Konsoll: Nintendo 3DS
Sjanger: Simulering
Antall spillere: 1 (lokalt)
PEGI:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo
Distributør: Bergsala
Språk:
Spesifikasjoner: Miiverse-integrert, Demo tilgjengelig, StreetPass

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.