fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Vanlige spørsmål om amiibo

Stemningsbilde med amiibo

Lurer du på hva amiibo er for noe, hvordan de benyttes og i hvilke spill de fungerer? Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene.

Hva er en amiibo?

amiibo er interaktive samlefigurer og kort som kan gi deg tilgang til ekstra innhold og andre funksjoner i kompatible spill. Hva en amiibo gjør kommer an på hvilket spill du bruker dem i. I Mario Kart 8 låser amiibo opp nye klær til Mii-karakterene dine, og i Super Smash Bros. for Wii U/Nintendo 3DS får du muligheten til å trene opp amiibo-figuren din og kjempe mot eller med den.

Hva kan amiibo gjøre

Hva trenger jeg for å bruke en amiibo?

Du trenger et amiibo-kompatibelt spill for å benytte en amiibo på New Nintendo 3DS/XL og Wii U. Om du vil bruke amiibo sammen med Nintendo 3DS/XL og Nintendo 2DS krever det et ekstra tilbehør som heter Nintendo NFC Reader/Writer (selges separat).

Hva behøver jeg

Hvordan finner jeg ut hvilke spill som er amiibo-kompatible?

Alle spill med amiibo-støtte vil ha et amiibo-merke øverst til høyre på forsiden av spillesken. På baksiden vil du som regel også finne litt kort informasjon om hvordan amiibo benyttes i spillet og/eller hvilke amiibo-figurer som er kompatible.

Når du er inne på en produktside for amiibo her på nintendo.no vil du finne en flik merket med "Kompatible spill". Klikker du på denne vil du få opp en liste over alle spill* som er kompatible med akkurat denne amiibo-figuren.

Når du er inne på en produktside for et spill her på nintendo.no vil du finne en flik merket med "amiibo". Klikker du på denne vil du få opp en liste over alle amiibo-figurer** som er kompatible med akkurat dette spillet.

* Vær oppmerksom på at vi ikke kan garantere at disse oversiktene er 100% korrekte. Noen ganger mangler vi informasjon, spesielt når det gjelder nyannonserte spill og spill hvor amiibo-funksjonalitet har blitt innlemmet via en oppdatering etter lansering.
** Vær oppmerksom på at for spill som støtter samtlige amiibo-figurer, så er kun de mest relevante figurene listet opp, slik som de med spesielle funksjoner i spillet. Et eksempel er Hyrule Warriors, hvor kun utvalgte Zelda-relaterte amiibo-figurer som låser opp spesifikke saker i spillet er listet opp, selv om spillet er kompatibelt med samtlige amiibo-figurer.

Er alle amiibo kompatible med alle spill?

Nei, amiibo er kun kompatible med utvalgte spill.

En del av de kompatible spillene vil også kreve at du laster ned den seneste oppdateringen til spillet før du kan benytte amiibo-figurer.

Kan jeg spille amiibo-kompatible spill selv om jeg ikke eier en amiibo?

Ja, du kan fremdeles spille amiibo-kompatible spill uten å ha en amiibo-figur, men du vil ikke ha tilgang til gjenstander/funksjoner som eksklusivt låses opp med hjelp av amiibo.

Det finnes noen få spill som krever bruk av amiibo-figurer, som for eksempel den nedlastbare Nintendo eShop-tittelen amiibo Touch & Play: Nintendo Classics Highlights. For mer informasjon om hvordan amiibo benyttes i ulike spill henviser vi til respektive spillside.

Dersom jeg lagrer data på en amiibo, vil det si at jeg ikke kan bruke den i andre spill?

Det finnes to typer amiibo-kompatible spill: de som kan lese fra og skrive til en amiibo-figur og de som kun kan lese. Spill som er av typen lese/skrive kan både lese av og skrive data til en amiibo-figur i motsetning til den andre typen som bare leser data fra en amiibo.

Om du benytter en amiibo i et spill med lese/skrive-funksjonalitet, som for eksempel Super Smash Bros. for Wii U, så kan du fremdeles benytte den samme amiibo-figuren i alle andre spill som bare har lese-funksjonalitet, som for eksempel Mario Kart 8.

En og samme amiibo kan bare holde lagringsdata fra ett spill med lese/skrive-funksjonalitet om gangen. For å lagre data til en amiibo som allerede har data fra et annet spill må du først slette den gamle dataen. For å gjøre dette går du inn under "amiibo Settings" i systeminnstillingene til Wii U og i HOME Menu-innstillingene på konsoller i Nintendo 3DS-familien.

Hva kan jeg endre under "amiibo Settings" i systeminnstillingene til Wii U og i HOME Menu-innstillingene på Nintendo 3DS?

Du kan registrere et kallenavn og linke en Mii-karakter til en amiibo via alternativet "Register Owner and Nickname"

Alternativet “Delete amiibo Game Data” brukes til å slette data fra en amiibo. Dette valget gjør det mulig å ta bort lagringsdata fra en amiibo slik at du kan bruke den i et annet spill med lese/skrive-funksjonalitet.

Foruten dette kan du også nullstille en amiibo og slette alt, både data, kallenavn og Mii-karakter, med alternativet “Reset amiibo”. Vær oppmerksom på at har du først slettet data fra en amiibo, så er det ikke mulig å gjenopprette dataen.

Hvor mye kan jeg lagre på en amiibo?

Du kan lagre data fra ett spill med lese/skrive-funksjonalitet om gangen på en amiibo. For å bruke samme amiibo i et annet spill med lese/skrive-funksjonalitet må du først slette den eksisterende dataen.

Du kan bruke en amiibo som har data fra et spill med lese/skrive-funksjonalitet med samtlige kompatible spill som kun har lese-funksjonalitet.

Hvordan slette jeg data som er lagret på en amiibo?

For å slette data fra en amiibo går du inn i "System Settings" på Wii U eller "HOME Menu Settings" på Nintendo 3DS/2DS og velger "amiibo settings". Velg deretter "Delete amiibo Game Data" og følg instruksene.

Kan jeg flytte data fra en amiibo til en annen?

Nei, spilldata kan ikke flyttes mellom amiibo-figurer.

Kan jeg reparere eller modifisere en amiibo?

Nei, det er ikke mulig å modifisere eller reparere en amiibo. Vennligst kontakt vår serviceavdeling dersom du opplever problemer med amiibo-figurene dine.

Krever amiibo batterier?

Nei.

Kan jeg spille som mine amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U?

Du kan ikke direkte kontrollere amiibo-karakterene dine i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U, men du kan trene dem opp slik at de går opp i level og dessuten justere kampstilen deres. Deretter kan du velge å kjempe mot dem eller skape lag og kjempe mot andre spillere og deres amiibo-karakterer.

Kan jeg bruke amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS?

For å bruke amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS må du først oppdatere spillet ditt til den seneste versjonen.

Om du har en Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL eller Nintendo 2DS må du ha tilbehøret Nintendo NFC Reader/Writer.

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS