Nintendo Switch - Hva er forskjellen mellom en "primary"- og en "non-primary"-konsoll?

Den første gangen du bruker din Nintendo Account for å besøke Nintendo eShop, så registreres Nintendo Switch-konsollen du bruker som den primære konsollen for din Nintendo Account.
Nintendo Switch - Hva er forskjellen mellom en "primary"- og en "non-primary"-konsoll?

Du vil fortsatt kunne lenke kontoen til andre Nintendo Switch-konsoller, men disse konsollene vil ikke registreres som primære konsoller.

Alle som bruker din primære konsoll, kan spille spill og programmer som du har kjøpt. Du trenger ikke å koble deg til internett for å bruke nedlastbart innhold på den primære konsollen, men for å bruke onlinefunksjoner eller spill som krever et abonnement, så må du koble konsollen til internett.

Om du avregistrerer din primære konsoll, så kan du registrere en annen Nintendo Switch som din primære konsoll neste gang du bruker din Nintendo Account til å besøke til Nintendo eShop.

For å kontrollere om en konsoll er den primære konsollen for din Nintendo-konto, kan du logge inn på Nintendo eShop og klikke på ditt personlige ikon lengst oppe i høyre hjørne. Bla nedover til du kommer til «primary console». Står det «Not this console», er ikke konsollen registrert som din primære konsoll.

Greit å vite:

Primærkonsoll

• Du kan kun ha én primærkonsoll om gangen for din Nintendo-konto.
  • Den første konsollen i Nintendo Switch-familien du bruker for å besøke Nintendo eShop, blir registrert som din primære konsoll.
  • Alle som bruker din primære konsoll, kan spille spill og programmer som du har kjøpt.
  • Du må ikke ha en aktiv internett-tilkobling på den primære konsollen din for å bruke spill og programmer du har lastet ned.
  • En internett-tilkobling kreves for å bruke onlinefunksjoner eller spill som krever et abonnement.

Ikke-primærkonsoll

• En Nintendo Account kan kobles til Nintendo Switch-konsoller som ikke er registrert som den primære konsollen, men visse funksjoner kan være annerledes enn når en Nintendo Account brukes på en primær konsoll.
  • Når du bruker en ikke-primærkonsoll kan du fortsatt bruke din Nintendo Account for å besøke Nintendo eShop, kjøpe og laste ned programvare samt, under visse omstendigheter, spille nedlastet programvare.
  • Når du bruker en ikke-primærkonsoll, må du ha en aktiv internett-tilkobling for å kunne spille nedlastbart innhold. Om du mister internett-tilkoblingen når du spiller nedlastbart innhold på en ikke-primærkonsoll, så vil spillet settes på pause etter en viss tid. Så snart du har en tilkobling igjen, kan du fortsette der du sluttet.
  • Når du bruker en ikke-primærkonsoll, kan nedlastbart innhold kun startes av brukeren som kjøpte innholdet.
  • Når du bruker nedlastbar programvare på en ikke-primærkonsoll, så vil spillet settes på pause om din Nintendo Account benyttes for å komme til nedlastbar programvare på en annen Nintendo Switch-konsoll.

Slik fungerer det:

Registrer din primære konsoll:

1. Lenk en Nintendo Account til en konsoll i Nintendo Switch-familien.
  2. Åpne Nintendo eShop og velg din Nintendo Account.
  3. Om din Nintendo Account ikke allerede har en primærkonsoll, så vil denne konsollen registreres som den primære konsollen for din Nintendo Account.

Gjør en annen konsoll til den primære konsollen:

1. Åpne Nintendo eShop på din primære konsoll, klikk deretter på ditt personlige ikon for å komme til Account Information. Gå lengst ned og klikk for å avregistrere konsollen (dvs. "Deregister").
    • Om du ikke har tilgang til den opprinnelige konsollen, kan du også avregistrere en primærkonsoll utenfor enheten en gang per år.
    • Avregistrering utenfor enheten kan gjøres gjennom å besøke accounts.nintendo.com, velge"Shop Menu" og siden "Deregister Primary Console".
  2. Gå siden inn på den Nintendo Switch-konsollen du vil registrere og  bruk din Nintendo Account for å få tilgang til Nintendo eShop. Denne konsollen er nå den primære konsollen for din konto.

Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.