Skip to main content

Vanlige spørsmål om amiibo

Lurer du på hva en amiibo er, hvordan de benyttes og i hvilke spill de fungerer? Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene!

1. Hva er en amiibo?
amiibo er interaktive samlefigurer og kort som kan gi deg tilgang til ekstra innhold og andre funksjoner i kompatible spill. Hva en amiibo gjør kommer an på hvilket spill du bruker dem i. I Mario Kart 8 låser amiibo opp nye klær til Mii-karakterene dine, og i Super Smash Bros. for Wii U/Nintendo 3DS får du muligheten til å trene opp amiibo-figuren din og kjempe mot eller med den.
2. Hva slags former for amiibo finnes?

Mange amiibo er figurer, men det finnes også amiibo-kort eller amiibo i strikket materiale, men de fungerer uansett på samme måter. Om du har en kompatibel amiibo kan du bruke denne med kompatible spill.

3. Hva trenger jeg for å bruke en amiibo?

Du trenger et amiibo-kompatibelt spill for å benytte en amiibo på Nintendo Switch, New Nintendo 3DS/XL og Wii U. Om du vil bruke amiibo sammen med Nintendo 3DS/XL og Nintendo 2DS krever det et ekstra tilbehør som heter Nintendo NFC Reader/Writer (selges separat).

4. Hvordan finner jeg ut hvilke spill som er amiibo-kompatible?

Sjekk ut den engelske amiibo-siden for å se hvilke spill hver amiibo-figur er kompatibel med.

5. Er alle amiibo kompatible med alle spill?

Nei, amiibo er kun kompatible med utvalgte spill.

En del av de kompatible spillene vil også kreve at du laster ned den seneste oppdateringen til spillet før du kan benytte amiibo-figurer.

6. Kan jeg spille amiibo-kompatible spill selv om jeg ikke eier en amiibo?

Ja, du kan fremdeles spille amiibo-kompatible spill uten å ha en amiibo-figur, men du vil ikke ha tilgang til gjenstander/funksjoner som eksklusivt låses opp med hjelp av amiibo.

Det finnes noen få spill som krever bruk av amiibo-figurer, som for eksempel den nedlastbare Nintendo eShop-tittelen amiibo Touch & Play: Nintendo Classics Highlights. For mer informasjon om hvordan amiibo benyttes i ulike spill henviser vi til respektive spillside.

7. Dersom jeg lagrer data på en amiibo, vil det si at jeg ikke kan bruke den i andre spill?

Det finnes to typer amiibo-kompatible spill: de som kan lese fra "read/write" Read/write og de som kun kan leses fra "read" read. Spill som er av typen lese/skrive kan både lese av og skrive data til en amiibo-figur i motsetning til den andre typen som bare leser data fra en amiibo.

Om du benytter en amiibo i et spill med lese/skrive-funksjonalitet, som for eksempel Super Smash Bros. for Wii U, så kan du fremdeles benytte den samme amiibo-figuren i alle andre spill som bare har lese-funksjonalitet, som for eksempel Mario Kart 8.

En og samme amiibo kan bare holde lagringsdata fra ett spill med lese/skrive-funksjonalitet om gangen. For å lagre data til en amiibo som allerede har data fra et annet spill må du først slette den gamle dataen. For å gjøre dette går du inn under "amiibo Settings" i systeminnstillingene til Wii U og i HOME Menu-innstillingene på konsoller i Nintendo 3DS-familien.

8. Hva kan jeg endre under "amiibo Settings" i systeminnstillingene til Wii U og i HOME Menu-innstillingene på Nintendo 3DS?

Du kan registrere et kallenavn og linke en Mii-karakter til en amiibo via alternativet "Register Owner and Nickname"

Alternativet “Delete amiibo Game Data” brukes til å slette data fra en amiibo. Dette valget gjør det mulig å ta bort lagringsdata fra en amiibo slik at du kan bruke den i et annet spill med lese/skrive-funksjonalitet.

Foruten dette kan du også nullstille en amiibo og slette alt, både data, kallenavn og Mii-karakter, med alternativet “Reset amiibo”. Vær oppmerksom på at har du først slettet data fra en amiibo, så er det ikke mulig å gjenopprette dataen.

9. Hvor mye kan jeg lagre på en amiibo?

Du kan lagre data fra ett spill med lese/skrive-funksjonalitet om gangen på en amiibo. For å bruke samme amiibo i et annet spill med lese/skrive-funksjonalitet må du først slette den eksisterende dataen.

Du kan bruke en amiibo som har data fra et spill med lese/skrive-funksjonalitet med samtlige kompatible spill som kun har lese-funksjonalitet.

10. Hvordan slette jeg data som er lagret på en amiibo?

Slik sletter du lagret data på en amiibo fra en konsoll i Nintendo Switch-familien:

  1. Gå til "amiibo" i systeminnstillingen på Nintendo Switch.
  2. Velg"Delete Game Data" og følg instruksjonene på skjermen.

Slik sletter du lagret data på en amiibo fra en konsoll i Nintendo 3DS-familien:

  1. Gå til "amiibo Settings" under HOME Menu Settings på en Nintendo 3DS-konsoll.
  2. Velg "Delete amiibo Game Data" og følg instruksjonene på skjermen.

11. Kan jeg flytte data fra en amiibo til en annen?

Nei, spilldata kan ikke flyttes mellom amiibo-figurer.

12. Kan jeg reparere eller modifisere en amiibo?

Nei, det er ikke mulig å modifisere eller reparere en amiibo. Vennligst kontakt serviceavdeling vår dersom du opplever problemer med en av amiibo-figurene dine.

13. Krever amiibo batterier?

Nei, amiibo bruker ingen form for batterier.

14. Kan jeg spille som mine amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U?

Du kan ikke direkte kontrollere amiibo-karakterene dine i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U, men du kan trene dem opp slik at de går opp i level og dessuten justere kampstilen deres. Deretter kan du velge å kjempe mot dem eller skape lag og kjempe mot andre spillere og deres amiibo-karakterer.

15. Kan jeg bruke amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS?

For å bruke amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS må du først oppdatere spillet ditt til den seneste versjonen.

Om du har en Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL eller Nintendo 2DS må du ha tilbehøret Nintendo NFC Reader/Writer.


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge