Skip to main content

10 tips som gjør deg til en PRO i Splatoon 3!

mandag 5. september 2022
10 tips som gjør deg til en PRO i Splatoon 3!
Endelig er Splatoon 3 her, men hvordan slenger du egentlig blekk som en Splatoon-veteran? Vel, det kan to av de beste spillerne i Skandinavia fortelle deg, nemlig finnene Kaldemar og Sendou! Begge har vært Splatoon-fans i en årrekke, og har vunnet Splatoon 2 Nordic Championship-turneringer! Her er deres topp 10 tips for å bli en enda bedre Splatoon-spiller!

1. Alt handler om bevegelseskontrollen

Om du ikke kjenner til serien, så er Splatoon kjent for at du sikter med bevegelseskontroll. Det vil si at du sikter ved å bevege kontrolleren fysisk mens du spiller. Om du synes det går litt for fort (eller for sakte), så kan du stille inn sensitiviteten slik at den passer din spillestil. Om du synes at det er litt rart at kontrollerens gyroskop fungerer som en joystick, så kan du skru den av, men bare merk deg at alle de beste Splatoon-spillerne utnytter bevegelseskontrollen til deres fordel!

2. Spill historiemodusen

Selv om Kaldemar og Sendou bruker mesteparten av tiden deres i onlinekamper, så anbefaler de fortsatt at du sjekker ut Splatoon 3 sin historiedel. Her får du en god innføring i spillet, samtidig som du kan utforske verdenen og leke deg med masse våpen. Det er også en fantastisk måte å bli vant til bevegelseskontrollen.

3. Prøv alle våpnene

I Splatoon 3 får du hele to nye våpenklasser: «Stringers» og «Splatanas». Alle våpnene du kjenner fra Splatoon 2 kommer også tilbake. Dette betyr at du har et større arsenal å velge fra enn noen gang tidligere. Og det er her det blir vanskelig. Det er veldig lett å forelske seg i ett yndlingsvåpen, og dermed ikke teste ut de andre våpnene (som du kanskje ville likt enda bedre). Derfor anbefaler vi at du tester ut alle våpnene med et åpent sinn. Det er mange som vil prøve å overbevise deg om hva det kraftigste våpenet er, men det er her du må finne ut hvilke våpen som passer din spillestil. Og legg merke til at våpen kan bli rebalansert hver gang spillet får en ny oppdatering, noe som kan gjøre at du igjen vil ønske å forandre strategi.

 

4. Mest mulig blekk!

Den første modusen du blir slengt ut i er den velkjente «Turf War»-modusen. Her gjelder det å dekke mest mulig av kartet med blekk. Men det handler vel så mye om hvordan du velger å skyte blekket! Hvis deler av kartet er fylt av motstanderens blekk, så er det en oppskrift på å bli splattet! Husk at når du beveger deg gjennom motstanderens farge, så vil du både bli skadet samtidig som du beveger deg saktere. Motstandere kan også ligge på lur i blekket (men det kommer vi tilbake til senere).

Du bør ta enhver sjanse på å spre mest mulig blekk på motstanderens territorium. Dette gjør det vanskeligere for motstanderen å bevege seg, og du har alltid en fordel så lenge du holder deg i ditt eget blekk.

5. Stålkontroll over bevegelsene dine

Hvordan du beveger deg er en viktig del av hvordan man spiller Splatoon. Du kan selvfølgelig både hoppe og løpe, men det stopper ikke der. Du kan også dykke ned i blekket og klatre opp malte vegger og flater for å nå nye områder! I Splatoon 3 er det i tillegg to helt nye mekanikker som gjør det enda lettere å komme seg rundt. Du kan nå bruke «Squid Roll» og «Squid Surge». Det å bevege seg taktisk med disse nye mekanikkene vil være avgjørende for hvordan du klatrer i Splatoon!

En annen ting som er verdt å tenke på er at du bør gjøre deg så vanskelig å treffe som mulig. Om motstanderen skjønner hvordan du kommer til å bevege deg, så blir du et lett bytte for motstanderens blekk. Om du derimot kombinerer et stødig sikte med utspekulerte bevegelser, så vil du garantert gjøre det bedre enn de som løper rett frem! Du kan også trene på øvelsesbanen for å forbedre deg.

6. Vær smart med spesialangrepet ditt!

Det å skyte blekk øker spesialmåleren din, og når måleren er full kan du bruke det kraftige angrepet til spesialvåpenet ditt! Et godt plassert spesialangrep kan snu kampen på sekundet! Nå skal det sies at spesialangrepet er kraftig i seg selv, men det er hvordan du bruker det som påvirker hvor fort du kan snu kampen! Om du klarer å kombinere spesialangrepet ditt med de andre på laget, så kan dere virkelig vise styrke sammen! De to nye spesialene «Tacticooler» og «Wave Breaker» er gode eksempler på dette!

Når du for eksempel aktiverer «Tacticooler», så kan hele laget ditt få bedre stats ved å bruke kjøleskapet. Når en spiller plukker opp drikke fra kjøleskapet, vil hen kunne løpe raskere, svømme raskere og få benyttet seg av en kortere «respawn»-tid. Det beste resultatet kommer om hele laget benytter seg av spesialen du aktiverte samtidig!

På den andre siden har du «Wave Breaker», et spesialvåpen som sender ut bølger som markerer og skader motstanderne når den aktiveres. Du kan unngå bølgene ved å hoppe over dem, men om du aktiverer «Wave Breaker» samtidig som en kamp utspiller seg, så vil det bli betydelig vanskeligere for motstanderen å beskytte seg mot blekket samtidig som de prøver å unngå bølgene.

Du vil finne en rekke spesialvåpen i Splatoon 3, både nye og gamle, men tenk litt på hvordan spesialvåpenet kan hjelpe laget ditt på best mulig måte før du aktiverer det. Et spesialvåpen som brukes langt fra kampen gir neppe den samme effekten som å spare det til du er midt i kampens hete!

7. Gjem deg i blekket!

En unik ting med Splatoon er at du kan gjemme deg akkurat hvor du vil! Bare dykk ned i blekket (med ditt lags farge), og du blir usynlig for motstanderen. Det byr på en perfekt mulighet for å igangsette et overraskende bakholdsangrep! Bare husk at mens du gjemmer deg, så kan motstanderen male ned enda mer av brettet! Derfor anbefaler vi at du gjemmer deg på steder på kartet hvor du oftest kan møte på motstanderen! Men husk, om det er mye fiendtlig blekk, og det er veldig stille... da er det kanskje du som er målet!

8. De forskjellige vanskelighetsgradene

Ved lansering har Splatoon 3 fire «Anarchy Battle»-moduser, nemlig «Splat Zone», «Tower Control», «Rainmaker» og «Clam Blitz». Modusene har forskjellige målsetninger, så det kan lønne seg å lese forklaringene i spillet før du starter dem. Men det alle modusene har til felles er at du burde planlegge og legge en strategi på hvordan du skal løse oppdraget! For eksempel, selv om bare én spiller på laget må ri på tårnet i «Tower Control»-modusen, så er det fortsatt en god ide at resten av laget er i nærheten og beskytter spilleren som rir på tårnet. Ellers kan man fort miste fokus på hva selve oppdraget er!

9. Sjekk ut hva som er rundt deg

Når du har kommet litt inn i spillet og føler deg mer komfortabel, så er det på tide å se på hva som faktisk er rundt deg. Prøv å følg med på hvor lagkameratene dine er til enhver tid, samtidig som du fokuserer på dine mål. Det kan fort være at noen trenger litt hjelp, og det er alltid lettest å vinne kamper når laget står samlet! Merk også hvor motstanderen er slik at du ikke blir utsatt for bakholdsangrep. En måte å håndtere dette på er ved å følge med på kartet, som du når som helst kan få opp ved å trykke på X-knappen. Du bør også holde et øye på ikonene øverst på skjermen ettersom de forteller deg hvilket lag som ligger i ledelsen, og da er det lettere å bestemme når du ønsker å bruke spesialangrepet ditt! Det kan fort være at det er betydelig mer taktisk å beskytte ledelsen enn å sose den bort ved å spille for offensivt.

10. Stopp og tenk tilbake!

Uansett hva du velger å bli god til, så kan det lønne seg å reflektere litt. Hva kunne jeg gjort annerledes i den siste kampen? Hvordan ville jeg løst det som skjedde i en tidligere runde? Burde jeg spre blekk for å få mer kontroll over brettet, eller gjorde det at motstanderne fokuserte på laget mitt? Vil dette være en bra tid å gå for målet? Med andre ord, prøv å følg de tipsene som står over, men viktigst av alt, ha det gøy og husk at ingen kamp er tapt før runden er over!

Det er mye å ta innover seg, så fokuser på én ting om gangen. Og husk, det finnes en rekke andre ting å gjøre i Splatoon 3. Du kan for eksempel teste ut Salmon Run-modusen eller spille kortspillet «Tableturf Battle». Disse vil være gode alternativer om du føler at du trenger litt forandring!

Bonustips

Mellom kampene finnes det også masse statistikk du kan gå igjennom, slik som hvor mange du har splattet, hvor mange ganger du har blitt splattet, hvor mange spesialangrep du har brukt og så videre. Ved å se på statistikken din kan du også begynne jobben med å forbedre deg og starte å finpusse de tingene som du kanskje er litt svakere på. Du burde også ta turen innom Judd (katten) i lobbyen. Her kan du få gode råd på veien, og du kan tilpasse taggene dine. Du kan også utforske diverse garderobeskap hvor du blant annet kan vise frem prestasjonene dine gjennom ting du har opptjent eller kjøpt i spillet. Det vil også komme en rekke arrangementer i spillet, slik som Splatfest-turneringer, som vil introdusere deg for de helt nye «Tricolor Turf War»-kampene! Splatoon 3 har, for å summere opp, masse å tilby, men til syvende og sist handler spillet om at du skal ha det gøy på dine egne premisser!

Vi sees kanskje i en «Turf-War»- runde eller i løpet av en Splatfest?


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge