Skip to main content

Ny til Monster Hunter-serien? Sjekk ut disse tipsene for å bli den beste jegeren!

mandag 29. mars 2021
Det er på tide å gjøre seg klar for nye utfordringer når MONSTER HUNTER RISE endelig er kommet ut til Nintendo Switch! Det er mye å sette seg inn i og å lære seg dersom du ønsker å bli den beste jegeren og beskytte Kamura Village. Her har vi samlet en rekke tips og triks som gjør det lettere for deg å komme i gang! La jakthornet runge og kampen starte!

1: Prøv ut alle våpnene!

Du starter med et klassisk «Long Sword», men selv fra starten av spillet kan du låse opp en rekke forskjellige våpen ved å sjekke diverse «Item Boxes» rundt omkring i landsbyen. Husk at selv om du finner et yndlingsvåpen, så kan det være lurt å bytte basert på jakten! Sjekk ut videoen under for en rask introduksjon til hver våpentype:

2: Øv deg på diverse angrep og start treningen!

2: Practise your attacks at the Training Grounds
Practise your attacks at the Training Grounds

Når du har funnet et våpen du virkelig liker, så kan du øve på nye angrep og våpenkombinasjoner på treningsfeltet. For å komme deg til treningsfeltet så må du først besøke "Buddy Plaza" (fra bildet til venstre), som ligger øst for Kamura Village. Herfra tar du den minste båten fra havnen, helt til du kommer frem og treningen kan starte.

Etter du har besøket treningsfeltet kan du lett komme tilbake med «Fast Travel»-funksjonen fra hvor som helst i Kamura. Dette gjør du ved å holde + knappen inne og velger «Move Around Village» fra system-menyen.

 3: Hiv i deg litt «Bunny Dango»

Chow down on some Bunny Dango

Før du skal ut på eventyr kan det lønne seg å ta turen innom te-butikken i Kamura Village for å bestille litt «Bunny Dango». Denne nydelige retten gir deg økt helse og utholdenhet, i tillegg til å aktivere ekstra «buffs» basert på ditt valg av «dango».

Her er «dango»-kombinasjonen vi anbefaler før du prøver å ta ned ett av de skikkelig store beistene:

  • Dango Defender (Lo) – Minsker noen ganger tapet av helse i kamp
  • Dango Medic (Lo) – Øker noen ganger den helsen du får fra gjenstander
  • Dango Feet – Unngå å bli slått overende av monstre

4: Ta et øyeblikk for å nyte den fantastiske naturen

Take a moment to appreciate nature

Mens du er ute på jakt, bruk gjerne litt tid til å bare utforske den lokale floraen. Det finnes en rekke materialer og gjenstander som du kan finne overalt i ruinene fra tidligere «shrines». Du bør også holde utkikk etter lysende skapninger med distinkte fager som kalles «Spiribirds». Disse små pippipene vil gjøre at du får sterkere angrep, mer utholdenhet eller mer beskyttelse gjennom resten av oppdraget du er ute på!

 5: Palamute deg selv ut av kinkige situasjoner

Palamute yourself to safety

Hvis du trenger å komme bort i en fei, hold nede A-knappen og hopp opp på din Palamute slik at du kan ri deg bort til en trygg avstand fra monsteret. Mens du rir på en Palamute, kan du for eksempel drikke en helsedrikk eller slipe våpenet ditt. Dette er veldig kjekt om du ønsker å unngå monsterets angrep, samtidig som du forbereder deg på en ny runde.

 6: Forandre strategien i teltet

Change up your strategy at the tent

Valgte du et våpen eller en rustning som ikke helt fungerte? Eller kanskje glemte du å hive i deg litt «Bunny Dango» før du jakten startet? Slikt skjer, men det er ikke noe vits å kansellere ditt nåværende oppdrag av den grunn. I stedet kan du besøke teltet (se bildet over) på starten av oppdraget for å få tilgang til din «Item Box». Bytt våpen og rustning, og bestill deg en ny runde med digg dango!

Om du ønsker, kan du også «fast travel» tilbake til teltet under et oppdrag. Alt du trenger å gjøre er å åpne kartet fra «Quest»-menyen og velge «Main Camp».

7: Du kan få flere ting med amiibo!

Hvis du har en kompatibel amiibo (selges separat), så kan du scanne den ved å besøke Kagero, kjøpmannen i Kamura Village. Opptil tre amiibo kan scannes hver dag, og hver og en av disse gir deg ett lodd som kan byttes mot en tilfeldig gjenstand i spillet.

8: Sving i vei med «Wirebug»

Det kan ta litt tid å venne seg til «Wirebug»-mekanikken for å bestige fjell eller hoppe bukk over monstre. Derfor anbefales det å fokusere på én bevegelse om gangen. En enkel manøver å starte med er for eksempel «Wirefall», en unnslippsmanøver som lar deg få tilbake balansen ved å presse ZL- og B-knappen når du blir dyttet eller slått overende av et monster.

Sjekk ut videoen under for flere «Wirebug»-tips:

9: Smi nye våpen og rustninger

Etter du har kommet tilbake fra et par eventyr bør du besøke Hamon, smeden i Kamura Village, for å smi nye våpen og rustninger fra alt du har samlet så langt. Jo bedre utstyr, desto bedre sjanser har du i fremtidige kamper mot kraftigere og skumlere monstre.

Når du får jaktet ned en Great Izuchi under din første «Urgent Quest», kan du prøve å lage en stilig Izuchi-rustning som gir deg ekstra beskyttelse for de kommende oppdragene. Du kan også smi rustninger for venner, slik at de bedre kan hjelpe deg på jakt. Se videoen under for en nærmere titt på en virkelig kul rustning.

10: Snakk med de lokale

Get chatty with the locals
Practise your attacks at the Training Grounds

Som landsbyens nyeste jeger, så er det en rekke lokale innbyggere som trenger din assistanse, men også en del som ønsker å hjelpe deg! Gå rundt og utforsk Kamura Village mellom slagene og sørg for å snakke med alle innbyggerne med snakkebobler over hodene deres for å få nye sideoppdrag og gjenstander.

 11: Spill lokalt eller online med venner!

Play locally or online with friends!

Når du føler deg klar for å jakte med andre spillere, så kan du gjøre det både lokalt* eller online**. Midt i Kamura Village kan du snakke med «The Courier» for å lage en spillobby eller for å bli med i noen andres. Når du er klar til å jakte, snakk med Minoto i «The Gathering Hub» for å se hvilke oppdrag som venter deg. Alternativt kan du se på oppdragstavlen for å akseptere et oppdrag valgt av en annen jeger.

Om du ønsker å lære mer om livet som en monsterjeger, besøk gjerne også MONSTER HUNTER RISE-spillsiden hvor du kan laste ned en demo og prøve spillet gratis!

*Opp til fire personer kan spille sammen lokalt. Krever en konsoll og et eksemplar av spillet per spiller.

**For å spille online må du lage en Nintendo Account og godkjenne retningslinjene. Å spille online krever også at du har et aktivt Nintendo Switch Online-abonnement.


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge