fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Splatoon 2

 • De tradisjonelle 4-mot-4-kampene vender tilbake i oppfølgeren til den originale hit'en sammen med nye baner, nye moter og nye våpen som Splat Dualies for to hender.

  "Claim Turf" og "Stay Fresh" når du vil, hvor du vil og med hvem du vil i Splatoon 2, kun til Nintendo Switch. De tradisjonelle fire mot fire kampene, såkalte "Turf Battles", gjør et comeback i denne oppfølgeren, sammen med kjente spillmoduser, nye arenaer, stiler, våpen og mye mer!

  Målet er klart i spillmodusen Turf War: overta så stor overflate som mulig ved å dekke omgivelsene med ditt lags fargede blekk. Du kan til og med svømme oppover vegger for å komme deg høyere opp, ligge i bakhold og vente på motstanderne eller pønske ut en ondskapsfull strategi for å vinne.

  Ferske nyheter

  • Skreddersy din egen karakter - Endre øyefarge, frisyre og hudfarge når du skaper karakteren din. Du kan også velge mellom ulike klær, hatter og sko med mer.
  • Galleria - Ta turen innom de ulike butikkene i Inkopolis Galleria for å holde deg oppdatert innen den seneste moten for klær, utstyr og våpen.
  • Utstyr -  Forskjellig utstyr i Splatoon 2 kan gi deg ulike ferdigheter. Blant annet finnes det utstyr som senker blekkonsumet eller som gjør at du kan bevege deg kjappere. Det finnes til og med utstyr som gjør at du starter opp igjen kjappere enn vanlig dersom du blir beseiret.

  Nye våpen

  Våpnene i Splatoon 2 er delt inn i tre ulike kategorier: hovedvåpen, sekundærvåpen og spesialvåpen. Det finnes mange ulike våpen å velge mellom, alt fra våpen med lang rekkevidde til nærkampsvåpen.

  • Hovedvåpen - Noen av de nye hovedvåpnene er Clash Blaster, Flingza Roller, Go Tuber og Dapple Dualies.
  • Sekundærvåpen - Du kan selvsagt skyte blekk og angripe med disse våpnene, men de kommer også med spesielle ferdigheter. De kan for eksempel fungere som forsvarsvåpen eller avsløre posisjonen til motstanderne. Det nye våpenet Autobomb kommer for eksempel til å kunne finne fiender og følge etter disse, mens Toxic Mist sprer en giftig gass som senker blekket i tanken til motstandere som kommer i nærheten. Treffes man av denne gassen vil man heller ikke kunne bevege seg like raskt som normalt.
  • Spesialvåpen - Alle disse våpnene i Splatoon 2 er helt nye. Blant disse finner vi for eksempel Tenta Missiles, Inkjet, String Ray og The Baller som lar spillere rulle opp vegger, omtrent som en hamsterball. Spesialvåpen kan brukes så snart spillerens spesialmåler er full.

  Mange ulike spillmoduser

  • Turf War - Spillmodusen Turf War vender tilbake i Splatoon 2. To lag på fire personer konkurrerer om hvilket lag som kan dekke størst overflate med sitt lags blekk. Mange nye arenaer med ulike temaer kommer til å dukke opp. Hva sier du for eksempel til en byarena, en sportsklubb, en skole eller en BMX-bane? Spill flere sammen lokalt og online, og for første gang i denne spillserien kan du spille mot venner i "Turf War battles". Spill enten på tv-en, i håndholdt modus eller i bordmodus. Opp til 10 Nintendo Switch-konsoller - åtte spillere og to tilskuere - kan koble seg sammen via trådløst nettverk og opprette private turneringer uten å måtte koble seg til internett. Onlinematcher gjør også et comeback.
  • Salmon Run - I denne nye modusen må et lag på opptil fire spillere samarbeide for å beseire bosser og samle "Power Eggs" innen tidsfristen går ut. Hver kamp i Salmon Run består av tre bølger der laget må samle et bestemt antall egg for å komme videre til neste bølge. Salmon Run kan spilles via lokal flerspiller med venner når som helst, eller online på bestemte tidspunkt slik som med Splat Fests.
  • Ranked Battles - Denne spillmodusen veksler mellom tre ulike spillmoduser annenhver time: Splat Zones, hvor de ulike lagene skal forsvare bestemte "Splat Zones" på ulike steder på arenaen, Tower Control, en kjapp og hektisk spillmodus med tårn som beveger seg rundt om på arenaene, og den kaotiske spillmodusen Rainmaker. Ved å vinne i noen av disse spillmodusene øker spillerens ranking. Ranked Battles kan spilles online*. De ulike spillmodusene i Ranked Battles kan også spilles via lokal flerspiller** i såkalte Private Battles.
  • League Battles - Start et lag med vennene dine og kjemp dere til topps!
  • Solomodusen Hero Mode - Den ene halvdelen av de berømte Squid Sisters, Callie, har forsvunnet, og Marie har gitt deg oppdraget å finne henne! Bruk en rekke ulike våpen, slik som Splat Roller, Slosher, Splatling eller de nye Splat Dualies, for å overvinne hindrene som står i din vei, beseire fiender og vinne over kjempestore bosser i oppdraget å gjenforene Squid Sisters.

  Nye måter å spille på

  Spill på flere ulike måter, enten på tv-en, i håndholdt modus eller i bordmodus. Bruk Joy-Con-kontrollerne eller Nintendo Switch Pro Controller (selges separat) og se hvordan de innebygde bevegelseskontrollene kan brukes til å sikte med presisjon! Det finnes mange spesialfunksjoner som gjør at du for eksempel kan stille inn ulik følsomhet i kontrollerne avhengig om du spiller i håndholdt modus eller på tv-en.

  Nye trender, arenaer og spennende oppdateringer

  Det har gått to år i Splatoon-verdenen, og mye har endret seg. Noen velkjente ansikt kommer til å dukke opp igjen, men vi kommer også til å bli kjent med en del nye karakterer.

  Det kommer til å finnes helt nye arenaer, slik som Humpback Pump Track og Musselforge Fitness, å utforske. Dessuten kommer det til å slippes nye oppdateringer fortløpende, og disse inneholde nye arenaer, spillmoduser og våpen. Nintendo kommer til å oppdatere spillet med nye funksjoner, våpen, klær, arenaer og mye mer fram til juni 2019. Per oktober 2018 er 4.1 den seneste versjonen av spillet.

  amiibo

  Splatoon 2 er kompatibel med alle amiibo fra Splatoon-serien. Når du leser inn en Splatoon-amiibo dukker karakteren opp i spillet og blir venn med deg. De vil da huske dine favorittvåpen, utstyr, stiler og innstillinger.

  Nintendo Switch Online App og SplatNet 2

  Via den nye online-appen til Nintendo Switch, som ble lansert samtidig som spillet, vil spillere også få tilgang til SplatNet 2. Med SplatNet 2 kommer du til å kunne holde kontakten med Inkopolis selv når du ikke har Nintendo Switch-konsollen din i nærheten.

  • Statistikk og informasjon om kamper - SplatNet 2 viser statistikken fra de siste 50 kampene dine. Du kan se resultatet fra kamper, en oversikt over hvilke våpen du og motstanderne har brukt, hvilke arenaer dere har kjempet på, vinnerstatistikken din fra alle de ulike spillmodusene og arenaene, samt framgangen din i Hero Mode. Utover dette kommer du også til å kunne se hvor stor overflate du har dekket med blekk sammenlignet med ekte steder i verden.
  • Stemmechat - Med Nintendo Switch Online app vil du kunne invitere andre spillere til Private Battles, League Battles, Splatfest Battles og Salmon Run-kamper via sosiale medier og meldingstjenester, så vel som å kommunisere med disse via stemmechat***. I Private Battles kommer alle deltagerne til å kunne chatte med hverandre før kampen starter, men når de ulike lagene har blitt formet vil du bare kunne snakke med de på ditt eget lag. På den måten kan dere planlegge strategier og snakke med hverandre uten at det andre laget hører på. Systemet kommer automatisk til å bytte mellom hvem du kan prate med avhengig av situasjonen.
  • Informasjon om arenaer - Annenhver time byttes det mellom hvilke arenaer som er spillbare online i Splatoon 2. Via SplatNet 2 kommer du til å kunne sjekke når de ulike arenaene er tilgjengelige 24 timer i forveien.
  • SplatNet Shop - Via appen kommer du til å få tilgang til den digitale butikken SplatNet Shop hvor du kan kjøpe klær og utstyr for penger du har tjent i spillet direkte via appen. Neste gang du starter opp spillet kan du plukke opp og bruke disse sakene umiddelbart.

  En ny solomodusutvidelse er ute til Splatoon 2!

  Den første betalte DLC-pakken til Splatoon 2 ble lansert den 13. juni 2018. Splatoon 2: Octo Expansion gir deg en heftig, ny solomodus som lar deg spille som den nye karakteren Agent 8, en «Octoling» som har mistet hukommelsen. Den nye solomodusen inneholder 80 oppdrag, så vel som nye historier som avslører mer om kjente karakterer. Spillere som fullfører Octo Expansion-kampanjen vil låse opp muligheten til å spille som Octolings (gutt eller jente) i flerspillerkamper. Spillere som kjøper Octo Expansion Pass via Nintendo eShop vil få tilgang til Octo-tematisert utstyr i spillet. (Fullversjonen av spillet er påkrevd for å kunne bruke DLC.)

  Splatoon 2-turneringer

  Det finnes nå et nettbasert fellesskap hvor du kan finne nye lagkamerater, danne nye lag og delta i online-turneringer om du har Nintendo Switch Online. Både nybegynnere og veteraner er velkomne til å delta, og du bestemmer selv om du vil spille for moro skyld eller for heder og ære.

  Har du ingen lagkamerater? Registrer deg på den dedikerte siden og velg «Find a Team», så vil du bli matchet med andre spillere. 

  * En Nintendo Account er påkrevd. Betalingstjenesten Nintendo Switch Online kreves for å spille online. 

  ** Ekstra spill og konsoller kreves for flerspiller. Selges separat.

  *** En kompatibel smarttelefon eller nettbrett kreves i tillegg til en fungerende internettoppkobling. Kostnad for datatrafikk kan påløpe.


 • OCTO Expansion


  Characters


  amiibo


  Nintendo Switch Online app


  SplatNet 2


  Galleria


  League Battle


  News


  Salmon Run


  Splatfest


  Update ver. 2.0.0


  Update ver. 3.0.0


  Update ver. 4.0.0


  Illustrations


  Logo

 • Inkling Girl
  Blekksprutjente fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Boy
  Blekksprutgutt fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Squid
  En inkling som har forvandlet seg til en blekksprut og kan svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Squid Sisters Set (Callie & Marie)
  Den berømte idolduoen Squid Sisters fra Splatoon-verdenen.
  Callie
  Callie er en del av idolduoen Squid Sisters i Splatoon-verdenen. Squid Sisters underholder Inklingene med sang og dans...
  Marie
  Marie er en del av idolduoen Squid Sisters i Splatoon-verdenen. Squid Sisters underholder Inklingene med sang og dans...
  Inkling Girl (Lime Green)
  Blekksprutjente fra Splatoon i en spesiell farge. Hun kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom...
  Inkling Boy (Purple)
  Blekksprutgutt fra Splatoon i en spesiell farge. Han kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom...
  Inkling Squid (Orange)
  En inkling i en spesiell farge, som har forvandlet seg til en blekksprut og kan svømme lynraskt gjennom blekk i sin...
  Inkling Boy (Neon Green)
  Blekksprutgutt fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Girl (Neon Pink)
  Blekksprutjente fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Squid (Neon Purple)
  En inkling som har forvandlet seg til en blekksprut og kan svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Pearl & Marina
  De to idolene fra bandet Off the Hook kommer nå som amiibo-figurer i denne ferske to-pakken.
  Splatoon Octoling amiibo 3 Pack ‐ Octoling Girl, Octoling Boy and Octopus
  amiibo-figurer av Boy, Girl og Octoling fra den nye Octo Expansion til Splatoon 2.
  Octoling, Inkling and Smallfry
  En pakke med tre amiibo-figurer fra Splatoon 3!

  Vennligst merk deg at listen over kompatible produkter ikke nødvendigvis er komplett og at den derfor kan bli oppdatert i fremtiden.


Splatoon 2

Lanseringsdato: 21. juli 2017
Konsoll: Nintendo Switch
Sjanger: Flerspiller, Shooter, Sport
Antall spillere: 1-8** (lokalt) | 2-8 (online)
Flerspillermodus: Samtidig, Samarbeid
Spillmodus:

TV-modus

Bordmodus

Håndholdt-modus

PEGI:
amiibo:
Utgiver: Nintendo
Distributør: Bergsala
Spesifikasjoner: amiibo, TV-modus, Bordmodus, Håndholdt-modus

Relaterte produkter

Nintendo Switch Carrying Case - Splatoon 2
Kul veske med Splatoon 2-tema, som beskytter Nintendo Switch-konsollen din mot smuss og riper.
Nintendo Switch - Splatoon 2 Bundle
Pakke med spillkonsollen Nintendo Switch og det fargerike skytespillet Splatoon 2.
Nintendo Switch Pro Controller - Splatoon 2
Ta spillingen din til neste nivå med en Nintendo Switch Pro Controller med Splatoon 2-tema. Håndkontrolleren har...
Nintendo Switch Deluxe Travel Case (Splatoon 2)
En lekker, sort oppbevaringsveske som beskytter Nintendo Switch-konsollen fra smuss og riper når du er ute på farten....