Skip to main content

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

System
 • Nintendo Switch
Lanseringsdato
 • 3. mars 2017
Supporterte spillmåter

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antall spillere
 • En spillere
Anbefalt aldersgrense
images/_infrastructure/pegi/pegi_12.png
Sjanger
 • Action
  Adventure
  Roleplaying
amiibo-funksjonalitet
images/_infrastructure/amiibo/amiibo_read_and_write.png
Utgiver
 • Nintendo
Utvikler
 • Nintendo
Språk
 • Engelsk
 • ©2017 Nintendo
Her får du vite hva som skjedde før The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom!

Glem alt du vet om The Legend of Zelda-spillene. Bli med til en verden fylt av oppdagelser, utforskning og eventyr i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, et banebrytende nytt spill i den kritikerroste serien. Reis over vakre enger, gjennom frodige skoger og opp til fjelltoppene mens du oppdager hva som har skjedd med det ruinerte kongeriket Hyrule i dette fantastiske, åpne eventyret.

Limited Edition

En Limited Edition av Nintendo Switch-versjonen ble lansert i et begrenset opplag. Denne utgaven inkluderer spillet, en CD med musikken fra spillet og en Master Sword of Resurrection-statuett.

Utforsk Hyrules villmark etter eget ønske

Klatre opp tårn og fjelltopper på leting etter nye destinasjoner, bestem deretter selv hvordan du vil komme deg dit og stup ut i villmarken. På veien vil du kjempe mot svære fiender, jakte på ville dyr og samle ingredienser til maten og helsedrikkene du vil trenge for å være i toppform gjennom reisen din.

Over 100 Shrines of Trials å oppdage og overkomme

Shrines er spredt rundt om i landskapet og venter på å bli oppdaget i en hvilken som helst rekkefølge. Let etter dem på forskjellige måter og løs en rekke puslespill inni dem. Jobb deg gjennom utfordringene som venter deg for å få spesielle redskaper og andre belønninger som vil hjelpe deg under eventyret.

Vær beredt og skikkelig utstyrt

Med en hel verden som venter på å bli utforsket vil du trenge en rekke klesplagg og redskaper for å nå hvert hjørne. Du vil kanskje måtte ta på deg varmere klær eller ikle deg noe som passer ørkenvarmen bedre. Noen klesplagg har til og med spesielle effekter, slik som å gjøre deg raskere eller mer snikete.

Bekjemp fiender med strategi

Verdenen er fylt med fiender i alle former og fasonger. Hver av dem har sine egne angrepsmønstre og våpen, så du må tenke kjapt for å utvikle de riktige strategiene for å beseire dem.

amiibo-støtte

Du kan lese inn Wolf Link-amiibo for å påkalle Wolf Link i spillet. Wolf Link vil angripe fiender på eget initiativ og hjelpe deg med å finne gjenstandene du leter etter. Det kommer også en egen amiibo-serie til The Legend of Zelda: Breath of the Wild som for øyeblikket består av de fem figurene Link (Rider), Link (Archer), Guardian, Zelda og Bokoblin.

DLC Pack 1: The Master Trials

Den første DLC-pakken til The Legend of Zelda: Breath of the Wild har fått tittelen "The Master Trials". Her er en oversikt:

 • Trial of the Sword: Besøker du dette stedet kan du utfordre deg selv med Trial of the Sword (tidligere kjent som "Cave of Trials") hvor fiender dukker opp på rekke og rad. Link starter uten noe utstyr, og må beseire alle fiendene i hvert rom for å komme seg videre. Totalt sett vil Trial of the Sword inneholde 45 rom. Klarer du alle sammen vil Master Sword vekkes, og dermed alltid være i sin glødende tilstand når du bruker det.
 • Hard Mode: Fans som er ute etter en skikkelig utfordring kan glede seg til Hard Mode hvor fiendene er sterkere (f.eks. røde Bokoblins er nå blå), og du vil kanskje til og med møte mektige fiender som du ellers ikke møter under normale omstendigheter. Fiender vil også sakte få tilbake helse i kamp, slik at du må beseire dem så kjapt som mulig, og vil lettere legge merke til Link, noe som gjør det vanskeligere å snike seg opp på dem. I tillegg vil nå planker som holdes oppe av ballonger være spredt rundt om i Hyrule, og når du disse vil du kunne bekjempe fiender og samle skatter.
 • Hero's Path Mode: Det er spennende å utforske Hyrule, men noen ganger er det vanskelig å huske hvor du har vært. Denne nye spillmodusen dokumenterer hvert skritt du har tatt og markerer dette i grønt på kartet. Ruten du har gått de siste 200 spilletimene vil lagres, og inkluderer en tidslinje. Dette virker retroaktivt, så har du allerede lagt timevis av spilling bak deg vil du allikevel kunne se hvor du har vært. Hero's Path vil hjelpe deg å identifisere steder du enda ikke har besøkt.
 • Korok Mask: Ved å finne den nye Korok Mask vil det bli mye enklere å finne de skjulte Korok som gjemmer seg over hele Hyrule. Masken vil riste når du har den på deg og det er en Korok skjult et sted i nærheten.
 • Travel Medallion: Et eller annet sted i Hyrule vil det dukke opp en skattekiste som inneholder Travel Medallion. Med denne kan du opprette et midlertidig reisepunkt der du står for øyeblikket. Link kan deretter transportere seg til det punktet når som helst. Kun ett reisepunkt kan settes med Travel Medallion av gangen.
 • Nytt utstyr: Åtte nye typer utstyr inspirert av tidligere karakterer og spill i serien vil bli tilgjengelig med den første DLC-pakken. Når du finner dem vil dette utstyret minne deg som favorittspill og karakterer som Midna, Tingle, Phantom og Majora’s Mask.

DLC Pack 2 - The Champions' Ballad

The Champions’ Ballad er den andre store delen av spillets Expansion Pass, og med den får du tilgang til et nytt, stort eventyr med nye utfordringer samt mer informasjon om «The Champions». Du vil også få en motorsykkel kalt Master Cycle Zero, som vi ta deg raskt gjennom landskapet i Hyrule.

«Det Hyrule vi har skapt i The Legend of Zelda: Breath of the Wild er så stort og levende at vi ville tilby spillere enda flere opplevelser der», forteller Nintendos utvikler Eiji Aonuma, som har jobbet som produsent for The Legend of Zelda-spillserien veldig lenge.

Link snubler over en ny prøvelse kalt Divine Beast Tamer's Trial etter å ha blitt ledet av en mystisk stemme. Utstyr deg med den nye One-Hit Obliterator for å rydde opp monsterleirer, oppdage nye Shrines, overkomme et helt nytt tempel med mer. Overkommer du disse hindrene vil det gi deg kraften til å påkalle den mektige Master Cycle Zero.

I tillegg kan du hjelpe den omreisende trubaduren Kass med å fullføre en uferdig sang etterlatt av hans læremester. Ikke nok med det, Kass er også inspirert til å skrive egne vers som avslører scener fra fortiden til Champions og prinsesse Zelda som til og med Link ikke kjenner til.

De følgende ni gjenstandene kan nå finnes rundt om i Hyrule, og de viser sin hyllest til tidligere spill i The Legend of Zelda-serien:

 • Island Lobster Shirt
 • Ravio's Hood
 • Zant's Helmet
 • Phantom Ganon Skull
 • Phantom Ganon Armor
 • Phantom Ganon Greaves
 • Royal Guard Cap
 • Royal Guard Uniform
 • Royal Guard Boots

Det nye Ancient Horse Gear, som består av Ancient Bridle og Ancient Saddle, vil gi den utstyrte hesten flere ridesporer og muligheten til å bli tilkalt hvor som helst. Dette utstyret befinner seg i skjulte skattekister et eller annet sted i Hyrule og venter på å bli oppdaget av deg.

Anmeldelser og priser


6/6

"Kanskje er dette det aller beste spillet i serien. Kanskje er dette det aller beste spillet."

−Pressfire.no

6/6

"I Breath of the Wild» tar Nintendo Zelda-serien i en ny og åpen retning, og skaper et av de beste spillene i sagaens 30-årige historie."

−Bergens Tidende

10/10

"Dette er et nytt mesterverk i sjangeren, og fra start til slutt vil du få oppleve et av de beste eventyrene du noen gang har testet."

−Gamereactor.no

6/6

"Terningkast syv! Det er bare å gi seg over. «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» er nå offisielt verdens beste videospill."

−Adressa.no

6/6

"The Legend of Zelda: Breath of the Wild er det beste Zelda-spillet til nå – kan det bli bedre enn dette?"

−NRK P3 Filmpolitiet


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge