Skip to main content

The Legend of Zelda: Link's Awakening

System
 • Nintendo Switch
Lanseringsdato
 • 2. september 2019
Supporterte spillmåter

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antall spillere
 • En spillere
Anbefalt aldersgrense
images/_infrastructure/pegi/pegi_7.png
Sjanger
 • Action
  Adventure
Utgiver
 • Nintendo
Språk
 • Engelsk
 • ©1993-2019 Nintendo.
The Legend of Zelda: Link’s Awakening gjenoppstår i helt ny drakt på Nintendo Switch.

En klassiker blant klassikere! Et av de mest populære spillene i The Legend of Zelda-serien vender nå tilbake, over 26 år etter at det ble lansert til Game Boy.

Under en kraftig storm, skylles Link i land på den mystiske øya Koholint. Øya er fylt med merkelige og fargerike innbyggere, og for å kunne vende hjem, må Link begi seg ut på et farlig eventyr med skumle grotter og grusomme monstre.

Denne nye versjonen av det klassiske eventyret inneholder mange av de unike elementene fra det originale Game Boy-spillet, slik som rom inspirert av 2D-plattformspill og karakterer som stammer fra andre spillserier enn The Legend of Zelda.

Besøk Koholint Island, som nå har en ny og moderne grafikkstil som vil fenge både fans og nye spillere, og finn magiske instrumenter slik at du kan vekke Wind Fish og forlate øya! Bekjemp fiender,  utforsk skumle grotter og oppdag skjulte hemmeligheter på øya mens du støter på velkjente Super Mario-fiender som Goombas, Chain Chops og Piranha Plants. Du vil også møte og få hjelp av mange av de lokale innbyggerne i løpet av eventyret.

Etter hvert som du klarer ulike grotter, vil du dessuten tjene såkalte Chamber Stones (grotterom) som du kan arrangere i den nye funksjonen Chamber Dungeon. Du kan også bruke kompatible amiibo-figurer (selges separat) både for å få og låse opp flere Chamber Stones i oppdaterte minispill.

Anmeldelser og priser


 • 9/10

  "Spillets visuelle uttrykk er nydelig, kontrollen er bunnsolid, puslespillene mange og tilfredsstillende (når man løser dem) – og både lyd og musikk oppfyller vilkårene for at dette kan klassifiseres som en Zelda-klassiker. Skal du introdusere noen til Zelda-serien, er dette stedet å begynne! Alternativt kan du kjøpe det til deg selv mens vi venter på oppfølgeren til Breath of the Wild."

  −iTavisen.no

 • 9/10

  "Puster friskt liv inn i et fantastisk spill det har vært vanskelig å gå tilbake til."

  −Gamer.no

 • 5/6

  "Link's Awakening er grunnen til at klassikere får status som klassikere. En god historie vil nemlig alltid være god."

  −Adressa.no

 • 5/6

  "I kjent stil byr spillet på en detaljrikdom og et intrikat sammensatt puslespill med utallige sidespor, og det tar en liten evighet å komme igjennom det hele, selv om man «bare» følger hovedhistorien."

  −Aftenbladet.no


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge