Skip to main content

Xenoblade Chronicles 3

System
  • Nintendo Switch
Lanseringsdato
  • 29. juli 2022
Supporterte spillmåter

TV mode

Tabletop mode

Handheld mode

Antall spillere
  • En spillere
Anbefalt aldersgrense
images/_infrastructure/pegi/pegi_12.png
Sjanger
  • Adventure
    Roleplaying
Utgiver
  • Nintendo
Utvikler
  • Monolith Soft
Språk
  • Engelsk
  • © Nintendo / MONOLITHSOFT
Kjemp for å overleve... og lev for å slåss!

Et helt nytt JRPG-eventyr venter deg i Xenoblade Chronicles 3 til Nintendo Switch!

XC3
XC3

I dette spillet får du endelig oppleve fremtiden som venter deg etter Xenoblade Chronicles og Xenoblade Chronicles 2. Velkommen til Aionios, en verden splittet av konflikt mellom de to fiendtlige nasjonene Keves og Agnus.

NSwitch XenobladeChronicles3 04
XC3
XC3
XC3

Keves er nasjonen hvor den mekaniske teknologien ble utviklet. Hæren deres baserer seg i hovedsak på kampkjøretøy. De benytter seg av små enheter med mobile våpen som brukes av soldatene som styrer dem.

NSwitch XenobladeChronicles3 04
XC3
XC3
XC3

Nasjonen Agnus baserer seg på «ether», en teknologi som er grunnlagt i magi. Hæren deres består i hovedsak av soldater som er spesialisert i kampmagi, og de slåss med små, mobile, autonome våpen som er bygget av magisk teknologi.

XC3
XC3

Seks soldater fra disse to nasjonene slår seg sammen for å finne sannheten bak den bryggende konflikten, og dermed starter reisen mot Swordsmarch, det gigantiske sverdets land!

NSwitch XenobladeChronicles3 14 image950w

Noah: En av de to protagonistene i Xenoblade Chronicles 3, og han er en soldat fra Keves. Noah er også en «off-seer», en som sørger over de andre soldatene som ga livet sitt på slagmarken.

NSwitch XenobladeChronicles3 15 image950w

Lanz: En alliert av Noah som i tillegg til å bruke sverdet sitt i kamp også kan bruke det som et skjold.

NSwitch XenobladeChronicles3 16 image950w

Eunie: En barndomsvenn av Noah og Lanz. Hun har en skarp tunge og en røff personlighet. Hennes spesialitet er å helbrede andre i kamp.

NSwitch XenobladeChronicles3 17 image950w

Mio: Den andre protagonisten i historien. Hun er en soldat fra Agnus og en «off-seer», akkurat slik som Noah.

NSwitch XenobladeChronicles3 18 image950w

Taion: En taktiker som slåss sammen med Mio ved å bruke sin intuisjon og innsikt.

NSwitch XenobladeChronicles3 19 image950w

Sena: Den lille soldaten som følger Mio og Taion. Men ikke la størrelsen hennes lure deg, Sena er sterkere enn du kan forestille deg!

Kjemp for å overleve... og lev for å slåss!

XC3
XC3

Akkurat som i tidligere Xenoblade Chronicles-spill starter kampene direkte på slagmarken. Du kan styre Noahs gruppe av seks karakterer, så vel som andre karakterer du møter underveis gjennom eventyret. Hver karakter har sine egne styrker i kamp, så her gjelder det å tenke strategisk!

NSwitch XenobladeChronicles3 04
XC3

Hver av duoene Noah & Mio, Lanz & Sena og Eunie & Taion kan bruke «Interlink»-systemet når visse forutsetninger er oppfylt. Da vil duoen bli til en gigantisk skapning som kalles Ouroboros. Hver Ouroboros har sine egne spesialangrep og styrker, noe som gjør at timingen for når du starter forvandlingen er selve nøkkelen til slåsskampene.

Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass
Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass
Med Expansion Pass vil du kunne få enda mer ut av Xenoblade Chronicles 3! Det nedlastbare innholdet slippes i totalt fire volum frem til slutten av 2023.

Anmeldelser og priser


9/10

Dette er uten tvil en av Switchens beste RPGer, og fastlåser Monolith Soft som en av Nintendos desidert beste utviklere. Spillet er allerede fullstappet med innhold av utmerket kvalitet, og med Expansion Pass som skal gi nytt innhold helt til slutten av 2023 vil dette være en av de spesielle spillene på Switch som får timene, dagene, ukene til å smelte bort. Et utmerket og fantastisk dypt kampsystem, samt en tung og tankefull historie gjør Xenoblade Chronicles 3 til enda en slager i det etterhvert historisk gode spillåret 2022, uansett om du er blodfan av serien eller ønsker en ny spillopplevelse å forsvinne i.

Gamereactor.no

5/5

Jeg har vært gjennom det meste av følelser gjennom mine 74 timer i Aionios, og selv om jeg har kommet til rulleteksten så føler jeg meg langt fra ferdig her. Jeg er enda ikke klar til å forlate denne verden og de herlige karakterene jeg har blitt så godt kjent med. Dette er et mesterverk og så langt årets spill for undertegnede.

Spill.no

10/10

Dette er helt klart et spill som vil stå høyt oppe på mange sine lister for i år, og jeg vet at både historien, karakterene og musikken vil være med meg i lang, lang tid!

Level Up Norge


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge