Skip to main content

12 spoilerfrie tips til The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

mandag 15. mai 2023
12 spoilerfrie tips til The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
En eventyrlig reise kun begrenset av din egen kreativitet og fantasi venter deg nå som The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom endelig er ute til Nintendo Switch!

For nykommere til Zelda-serien har vi laget en liste med 12 spoilerfrie tips som kanskje kan hjelpe deg litt på den episke reisen du står ovenfor, både i og over Hyrule!

1: Om du ønsker å holde oppdraget i fokus

Med så mye å både se og gjøre kan det være lett å miste oversikten over hvor du egentlig skal. Hvis du er usikker på hva du skal gjøre eller hvor du skal, så kan du trykke på «-»-knappen for å åpne opp eventyrloggen din. Der vil du kunne se det nåværende målet ditt markert på kartet med et «◎»-symbol.

Bonustips: Selv om det kan være fristende å fullføre oppdrag direkte, så husk at det også venter masse eventyrlige opplevelser langs veien! Ikke vær redd for å utforske spillet på din egen måte, for det er ofte slik de beste eventyrene blir formet!

2:  Nye perspektiver

Når du utforsker nye områder, så kan det alltids lønne seg å finne et høyt utsiktspunkt for å få oversikt over omgivelsene rundt deg. Du vil da kunne oppdage mer av hva som skjuler seg i området rundt deg, slik som fiender, kister, materialer, nyttige gjenstander og til og med terrengfordeler om du måtte ty til sverdet!

Bonustips: Trykk ned høyre stikke for å bruke Links teleskop, slik kan du sjekke ut spennende ting, på god avstand.

3: Tenk utenfor boksen

Eksperimentering og kreativitet er selve hjertet av eventyret du står ovenfor, og uansett hva slags problem du måtte stå ovenfor, så finnes det en rekke måter å løse utfordringene på! Eksempelvis kan du bruke en rakett for å komme deg over en avgrunn eller du kan velge å bygge en bro med «Ultrahand»-egenskapen.

Bonustips: Om noe ikke skulle fungere på første forsøk, så ta deg litt tid og se om du kan finne en litt annen løsning på utfordringen du står ovenfor.

4: Bli venn med kontrolleren

Om du er helt ny til Zelda-serien eller actionspill, så anbefaler vi at du tar deg litt tid til å teste ut kontrolleroppsettet. Du kan gjøre dette når som helst ved å trykke på «+»-knappen for å åpne «Inventory», og deretter trykker du på «R»-knappen for å se «System»-menyen.

Bonustips: Det kan være lurt for tidligere spillere av The Legend of Zelda: Breath of the Wild også, for knappeoppsettet er litt endret i dette spillet.

5: Slå av en prat med innbyggerne

Det er langt fra alle i Hyrule som er fiender, og det lønner seg derfor ofte å slå av en prat med lokalbefolkningen. Dette gjelder spesielt om du finner noen vennlige «Construct»-karakterer som holder til i «Great Sky Island» hvor de kan komme med noen gode tips om området.

Bonustips: Om du gikk glipp av deler av en samtale, så frykt ikke. Trykk heller på «Y»-knappen for å få opp en logg over alt som har blitt sagt i samtalen (så lenge du ikke avslutter samtalen).

6: Det er bare å samle materialer, og helst så mye du klarer

Om du ser noe på bakken, husk å plukk det opp – du vet aldri når du kan få bruk for det! Om du er på soppjakt kan det lønne seg å se ved trerøtter eller om du ser etter frukt, så finner du de på grenene. Du kan også gå på jakt etter livligere ting som fisk i elvene eller annet småvilt.

Bonustips: Om du føler deg litt mer i det destruktive hjørnet, kan du jo alltids slå i stykker krukkene du finner på veien og se hva som ligger oppi.

7: Ta på deg kokkehatten

Det går fint å spise råvarer alene (om du virkelig trenger en matbit), men det er kanskje litt hyggeligere med et ordentlig festmåltid? Om du ønsker å lage en matrett, så er det bare å fyre opp en gryte (det finnes også en portabel gryte), hive oppi noen råvarer og se hvilke middager som venter deg!

Her er noen oppskrifter som kan være fine å ta med seg:

  • «Stamella Shroom» + «Stambulb» = «Energising Steamed Mushrooms» (gir deg tilbake både «Stamina» og «Hearts»)
  • «Spicy Peppers» = «Spicy Sautéed Peppers» (du blir mer beskyttet mot kulde og får tilbake «Hearts»)

Bonustips: Alle måltider blir lagret i oppskriftsboken din, så du kan når som helst gå tilbake og slå opp hvilke retter du har laget tidligere.

8: Lag våpen som holder lenger

I tillegg til å øke angrepsstyrken på et våpen eller gi det en unik effekt, så kan fusjonering av materialer også øke holdbarheten på våpenet. Dette gjelder selvsagt ikke for alle materialer du prøver å fusjonere, men om du ønsker å gjøre et våpen mer robust, så er det en rekke materialer du kan teste «Fuse»-egenskapen med. For eksempel vil objekter som steiner, kampesteiner, samt monsterdeler som horn og tenner øke våpenets holdbarhet.

Bonustips: Hvis du vil gjenopprette et fusjonert våpen til sin opprinnelige form, kan du gjøre dette ved å åpne «Inventory», markere et våpen og velge «Destroy fused material». Merk at du gjenoppretter våpenet til sin opprinnelige tilstand, men mister materialet du fusjonerte våpenet med.

9: Lek deg med «Ultrahand»-egenskapen

«Ultrahand»-egenskapen lar deg plukke opp et objekt, rotere det og deretter feste det til andre objekter. Å bruke «Ultrahand»-egenskapen kan kreve litt tilvenning i starten, men før du vet ordet av det, så sitter den! Når du flytter på noe, så vil du se hvordan de to objektene vil feste seg (festningspunktet ser ut som et slags grønt lim). Ved å følge med på festningspunktene, så vil du kunne bygge alt fra enkle konstruksjoner til kompliserte mekanikker på rekordtid.

Om ting ikke blir festet akkurat slik som du ønsker, kan du markere den spesifikke delen og forsiktig vrikke på høyre kontrollstikke for å løsne delen.

Bonustips: Noen Zonai-apparater aktiveres når du slår på dem med et våpen – men husk at her gjelder det å treffe riktig for ikke å skade resten av konstruksjonen. Det er for eksempel ikke veldig lurt å justere en trebåt ved å svinge rundt på en øks...

10: Kom deg til topps med «Ascend»-egenskapen

Links nye «Ascend»-egenskap gjør at du kan transportere deg loddrett oppover – spesielt hending når du utforsker grotter. Det kan også være en livreddende egenskap, både om du trenger et utkikkspunkt eller om du vil snike deg bak en Bokoblin som står i vakttårnet.

Bonustips: Om du har forvillet deg inn i en grotte full av fiender, så er det aldri galt å bruke «Ascend»-egenskapen for å komme seg ut!

11: Vær kreativ med «Recall»-egenskapen

Det er aldri lurt å rote med tiden, vel... med mindre du bruker «Recall»-egenskapen. Du kan med denne spole tilbake bevegelsen til et objekt, nærmere bestemt kan du for eksempel sende tilbake prosjektiler som ble skutt på deg. Du kan også bruke «Recall» til å tilbakestille posisjonen til plattformer eller kjøretøy, eksempelvis kan du få trukket tilbake en båt som har drevet bort.

Bonustips: Du kan også tilbakestille kjøretøyet du sitter på. Dette er veldig praktisk om du for eksempel skulle trenge å snu.

12: Kast materialer

Om du ikke har noen piler å feste materialer på... vel, bare kast det på fiender!! I tillegg til tradisjonelle våpen vil du også kunne hive materialer du har plukket opp på veien. Det kan være strategisk å hive ut et kjøttstykke for å lokke til seg noen Bokobliner før du for eksempel hiver «Chuchu Jelly» på dem og fryser de ned.

Bonustips: Om du ikke er helt sikker på hva effekten til materialet du ønsker å hive er, så kan det lønne seg å åpne «Inventory»-menyen og lese beskrivelsen. Her vil du få noen hint om hvordan man kan utnytte nettopp dette materialet.

 

Vi håper at disse tolv tipsene kan ha vært til litt inspirasjon og ønsker deg lykke til med eventyrene som venter deg både i og over Hyrule!


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge