Skip to main content

Alt kan skje i Super Mario Bros. Wonder! Her har du høydepunktene fra gårsdagens Direct.

lørdag 2. september 2023
I går ettermiddag viste Nintendo frem nesten 15 minutter fra Super Mario Bros. Wonder. Vi fikk blant annet se en rekke nye «power-ups» og hvordan hele verdenen kan forandres av «Wonder»-effekten. Super Mario Bros. Wonder lanseres den 20. oktober.

Du må være forberedt på hva som helst når Super Mario Bros. Wonder lanseres til Nintendo Switch. Dette er Mario-spillenes neste evolusjon, og det første sidegående Super Mario Bros.-spillet i 2D på over 10 år! Denne gangen er det «Flower Kingdom» som står for tur! Heldigvis har du en rekke kjente og kjære karakterer med deg på laget! Du vil her kunne utforske helt nye mekanikker via «Wonder Flowers», som kan gi virkelig overraskende og spennende effekter som bare må oppleves!

Men hva er vel et splitter nytt Mario-eventyr uten en ny Mario-konsoll? Under sendingen ble også Nintendo Switch – OLED Model Mario Red Edition annonsert. Dette er en Nintendo Switch OLED-konsoll som kommer i butikk den 6. oktober (spillet er ikke inkludert). Hele konsollen, dokken og Joy-Con-kontrollerne er i Marios ikoniske rødfarge. Du vil også finne skjulte Mario-inspirasjoner, slik som silhuetten av en hoppende Mario på baksiden av dokkingstasjonen, samt noen skjulte mynter. Sjekk din nærmeste forhandler for mer informasjon!

I Super Mario Bros. Wonder er det prins Florian som inviterer Mario og vennene hans til «Flower Kingdom», et kongerike som er i nærheten av gode gamle «Mushroom Kingdom». Men Bowser, kongen av Koopaene, har ikke ligget på latsiden. Ved bare å røre den mystiske «Wonder Flower»-blomsten en eneste gang, så smelter Bowser sammen med prins Florians slott. Og takket være sine nye krefter, sprer Bowser kaos utover hele kongeriket. Nå er det bare opp til Mario og vennene hans å stoppe Bowser for å redde «Flower Kingdom»!

Her er noen av tingene som kan gjør eventyret ditt litt mer «wonderful»:

 • Et kongerike fullt av variasjon: «Flower Kingdom» er inndelt i seks verdener som omfavner «Petal»-øyene. Det vil si at du totalt har syv verdener å utforske. Du vil kunne besøke flere øyer, dykke ned i sjøen og til og med borre deg gjennom grotter. Uansett hvilket brett du ender opp på, så vil det være en fantastisk verden å utforske. Du vil til og med kunne gå fritt gjennom åpne landskaper på verdenskartet!
 • Hva er «Wonder»-effekten? Her må du være forberedt på alt!! «Wonder Flowers» trives aller best i en verden hvor den omgis av mystiske krefter, og disse kreftene slippes ut når den blomstrer! Når du berører en «Wonder Flower» på et brett vil du aktivere «Wonder»-effekten. Denne effekten vil skape dramatiske endringer på brettet. Rør begynner kanskje å røre på seg, terrenget forandrer seg, perspektivet ditt kan bli snudd på hodet, eller du kan rett og slett ende opp med å sveve rundt i verdensrommet. Det er til og med en «Wonder»-effekt som kan gjøre deg om til en Goomba eller til en Spike-Ball.
 • Kjente og kjære karakterer: I tillegg til Mario, så vil du også kunne spille som Luigi, prinsesse Peach, prinsesse Daisy, Blue Toad eller Yellow Toad, og selvfølgelig som Toadette! Du trenger ikke å bekymre deg for at yndlingskarakteren din oppfører seg annerledes, for i Super Mario Bros. Wonder oppfører alle karakterene seg likt, med to unntak. Yoshi og Nabbit tar ikke skade, så de er fine å bruke om man ikke har så mye plattformspillerfaring.
 • Nye «Power-ups»: I Super Mario Bros. Wonder finner du en rekke helt nye «Power-ups», slik som «Elephant Fruit» som lar Mario og vennene hans gjøre seg om til kraftige elefanter. Her kan du virkelig sparke fra deg og slå rundt med snabelen, både for å ødelegge blokker og for å angripe fiender. Med «Bubble Flower» vil du kunne blåse bobler som du kan fange fiender med eller som du kan bruke til å hoppe på! «Drill Mushroom» gjør at du får en spiss drill av en hatt, og gjør at selv den hardeste fienden går i knas. I tillegg vil du her kunne borre deg ned i bakken, eller opp i taket om du heller ønsker det!
 • Ikke la deg skremme av nye fiender: Når det kommer til fiender, så vil du møte på en rekke nye og tøffe fiender i «Flower Kingdom». Hoppycats vil frustrerende nok hoppe akkurat når du hopper. Melon Piranha Plant spytter vannmelonfrø. Condarts flyr med nebbet først inn i hva enn det måtte være. Maw-Maws vil spise alt som kommer i nærheten av deres gigantiske kjeft, og det vil være en rekke andre nye fiender som også venter deg!
 • Ta på deg en «Badge» når forandring fryder: Ettersom eventyret utvikler seg vil du kunne låse opp merker i spillet. Disse merkene vil ha unike egenskaper som vil hjelpe deg. Når du spiller lokalt med venner vil alle spillerne ha det samme merket. Dette er noen av merkene som venter deg:
  • Bli bedre til å hoppe på vegger med «Wall-Climb Jump badge».
  • Bruk «Dolphin Kick badge» for å få ekstra styrke under vann.
  • Gjør deg klar for en skikkelig sprett med «Crouching High Jump badge»
  • Skyt grener i luften med «Grappling Vine badge»
  • Eler hva med å bli usynlig for fienden med «Invisibility badge»? Eneste utfordringen her er at du også blir usynlig for deg selv!
 • Flere spillere, mer moro: Opptil fire spillere kan spille på samme Nintendo Switch-konsoll. Om en spiller blir slått ut mens man spiller sammen, vil de flyte rundt på brettet som et spøkelse i noen sekunder. Om en annen spiller klarer å nå dem før tiden løper ut, så vil de bli reddet og komme tilbake like god som før. På den måten mister ikke gruppen noen liv. Om noen spiller som Yoshi, så vil du kunne hoppe på dem og ri dem rundt på banen.
 • Spilling over internett: Når du spiller over internett vil du få muligheten til å skape egne lobbyer som du kan invitere venner til. I denne lobbyen vil du kunne se hvilke baner som vennene dine har spilt, og dere vil kunne konkurrere om de beste banetidene. Selv når du spiller alene vil du kunne se skyggen fra andre spillere over hele verden på verdenskartet, og disse spiller samtidig som deg. Du vil kunne komme tilbake i live om du treffer på skyggen til spillere her. I tillegg vil du kunne hjelpe andre spillere ved å plassere ut «standee»-er som kan brukes for å gjenopplive spøkelser. Bruk kreativeten når du setter dem ut, slik at du kan hjelpe andre i nød! Spillet vil til og med vise hvor mange andre mennesker du har reddet på veien!

Super Mario Bros. Wonder lanseres til Nintendo Switch den 20. oktober.

images/_news/2023/0831_smbw_direct/NSwitchOLED_Model-MarioRedEdition-illu_02.jpg
images/_news/2023/0831_smbw_direct/NSwitchOLED_Model-MarioRedEdition-illu_09.jpg
images/_news/2023/0831_smbw_direct/NSwitchOLED_Model-MarioRedEdition-illu_05.jpg
images/_news/2023/0831_smbw_direct/NSwitchOLED_Model-MarioRedEdition-illu_07.jpg
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SMBW_scrn_Badges_02.png
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SMBW_scrn_Badges_05.png
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SMBW_scrn_Badges_07.png
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SMBW_scrn_Characters_19.png
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SMBW_scrn_Multiplayer_05.png
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SMBW_scrn_Multiplayer_27.png
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SMBW_scrn_WorldSetting_03.png
images/_news/2023/0831_smbw_direct/SuperMarioBrosWonder_scrn_07.png

Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge