Skip to main content

Fire Emblem Engage lanseres denne uken til Nintendo Switch!

onsdag 18. januar 2023
«Fell Dragon» gjenoppstår i Fire Emblem Engage til Nintendo Switch!

Hvert tusende år gir «Emblems»-heltene en sagnomsust makt til den som holder de tolv «Emblems»-ringene! Og ettersom ritualet nærmer seg våkner Alear, også kjent som «Divine Dragon», for å samle ringene og bringe fred over kontinentet. Men det er ikke bare Alear som har våknet! Sombron, kjent som «Fell Dragon», våkner også, og har en ondskapsfull plan om å bruke ringene til sin egen vinning! Bare Alear og de som er lojale til «Divine Dragon» vil være i stand til å motstå Sombron... og en total ødeleggelse av Elyos!

Du tar på deg oppdraget med å styre hæren til «Divine Dragon» gjennom rundebaserte kamper som tar deg over hele kontinentet. Hver kamp er forskjellig og krever ulike strategier og fremgangsmåter basert på dine (og motstanderens) styrker og svakheter. Og det er her «våpen-triangelet» kommer inn, som blir selve nøkkelen til å vinne kampene! Ettersom hvert våpen har en fordel ovenfor andre, er det essensielt å velge riktig våpen for hver kamp. I tillegg har både helter og fiendtlige tropper muligheten til å bruke spesialangrep med buer, legendariske bøker og kniver.

Hver helt har unike bevegelsesmønstre og våpen, som gjør at det er viktig å planlegge angrepene nøye. Men det er ikke bare våpen som er viktig å følge med på! Du må også sørge for å posisjonere deg riktig i terrenget for å utnytte de fordelene det måtte tilby. Du vil blant annet kunne påkalle legendariske «Emblems» som Marth og Sigurd ved hjelp av «Emblem»-ringene du har. «Emblems» gir deg både styrker og nyttige egenskaper i kamp. Om du har sterke nok bånd med heltene vil egenskapene deres også kunne benyttes av andre karakterer du har på laget.

I tillegg kan du selv bestemme vanskelighetsgraden i spillet, noe som gjør at hvem som helst kan plukke opp Fire Emblem Engage og nyte historien. Du kan velge mellom vanskelighetsgrader som «Normal», «Hard» og «Maddening». Om du ønsker en mer behagelig opplevelse, kan du benytte deg av «Auto-Battle»-funksjonen som tar seg av kampene for deg. I den klassiske modusen vil helter som faller i kamp være tapt for alltid, men i «Casual Mode» vil du få dem tilbake etter kampen, uavhengig av resultatet. Og uansett hvilken vanskelighetsgrad du velger, vil du alltid ha muligheten til å starte en kamp om igjen ved å skru tilbake tiden med «Draconic Time Crystal»-funksjonen!

Ved lansering kan du også kjøpe Fire Emblem Engage Expansion Pass som vil inkludere fire nedlastbare tilleggspakker. Den første delen av denne pakken slippes samme dag som spillet og inkluderer blant annet flere «Emblems», nytt utstyr med mer!


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge