Skip to main content

Høydepunkter fra Splatoon 3 Direct-sendingen!

onsdag 10. august 2022
Den 10. august fikk vi presentert en 30 minutters Direct-sending dedikert til Splatoon 3! Om du gikk glipp av sendingen kan du se den her, eller lese om noen av høydepunktene.

Under sendingen ble vi presentert for Splatoon 3 sine tre hovedmoduser: «Turf War», de ikoniske fire-mot-fire-kampene, hvor det handler om å dekke brettet med mest maling; «Salmon Run», hvor det handler om å slåss mot den ene bølgen av fiender sterkere enn den andre; og til slutt enspillerdelen «Return of the Mammalians» som putter deg i Agent 3 sine sko i kampen mot onde Octarians!

I tillegg kommer også flerspillerarrangementene kjent som «Splatfests» tilbake. Startskuddet på verdenspremieren, «Splatfest World Premiere», starter den 27. august. Dette betyr at alle med en Nintendo Switch-konsoll kan være med før spillet har blitt sluppet ved å laste en gratis demo. Om du laster ned demoen får du også en kode til en 7-dagers gratis prøveperiode for å kunne spille online med andre. Både nykommere og veteraner av serien kan under Splatfest vise deres støtte til en av de tre temaene (denne gangen er det Saks, Stein og Papir som står for tur), så her gjelder det å kjempe for ditt lag ved å «splatte» en av de tre distinkte fargene over brettene i de nye «Tricolor»-kampene.

Høydepunkter fra presentasjonen:

 • Enda bedre «Turf War»-mekanikk: På et sted som heter Splatsville, så sier det seg selv hva underholdningen er! «Turf War» er favoritthobbyen, og to lag på fire stykk kjemper om å dekke mest mulig av kartet i de tre minutter lange kampene. Nye teknikker du nå kan bruke er blant annet «Squid Surge», hvor du kan svømme oppover vegger, og «Squid Roll», hvor du kan hoppe ut av blekk samtidig som du snur deg i luften. I tillegg vil du gløde når du bruker denne teknikken, noe som gjør at du også ikke tar til deg noe blekk fra motstanderen.
 • «Deep Cut»-trioen: Dette er en populær trio som er nyhetsankerene til «Anarchy Splatcast»-sendingene! De vil holde deg oppdatert på hvilke baner som er låst opp og andre spennende nyheter. Nytt for serien er at du vil nå kunne få nyhetsoppdateringer mens du utforsker Splatsville
 • Splatfests er tilbake: Under disse arrangementene kan spillere stemme på deres favoritt blant et utvalg av tre temaer. De spiller nå for laget de har stemt for, og vinneren utkåres etter at du har kjempet online over en kortere tidsperiode. Splatfests er delt opp i to deler. Først er det tre lag som slåss mot hverandre i 4-mot-4-kamper. I den andre delen av Splatfests vil du oppleve de helt nye Tricolor-kampene, en ny modus hvor tre lag spiller samtidig. Klarer det ledende laget å holde seieren mot de andre i denne unike 4-mot-2-mot-2-kampene?
 • Splatoon 3 «Splatfest World Premiere»: Hvem som helst som ønsker å teste ut Splatoon 3 før spillet lanseres den 9. september kan bli med på «Splatfest World Premiere» den 27. august. Du kan allerede fra 18. august laste ned en gratis demo fra Nintendo eShop! Du kan i den perioden spille som laget Saks, Stein eller Papir frem til 27. august. Noen deler av demoen vil låses opp den 25. august, og selve Splatfesten starter den 27. august klokken 10:00.
 • Hovedvåpnene i «The Splatlands»: Alle våpnene du kjenner fra de tidligere Splatoon-spillene vil være tilgjengelig i Splatoon 3 fra starten av spillet. Det vil derimot også være en rekke nye våpen som er spesifikke til «Splatlands». Du vil i Splatoon 3 kunne utforske nye våpen og strategier som ved å bruke bue-våpenet Tri-Stringer som kan skyte maling i tre ulike retninger samtidig, i tillegg til et unikt ekstraskudd som fryser før det eksploderer. Eller så kan du teste ut «Splatana Wiper», et våpen som hiver ut maling som kniver og hvor du bruker sentrifugalkraften for å spre mest mulig maling. Om du svinger våpenet etter det er oppladet, vil det gjøres om til et ekstra kraftfullt slag.
 • Spesialvåpen: Du vil i Splatoon 3 finne en rekke nye og unike våpen. Disse inkluderer «Tacticooler» som er et kjøleskap proppet med godsaker som øker statistikken på hele laget om de tar turen innom. I tillegg vil du kunne ta i bruk «Wave Breaker» som sender ut soniske bølger rundt på brettet. Du har også «Reefslider», en hailignende, propellbasert malingstorpedo. Du får også gjensyn med kjente og kjære våpen fra Splatoon-serien slik som «Tenta Missiles», «Inkjet», «Ink Storm», «Ultra Stamp» og «Booyah Bomb». Spesialvåpen kan kombineres med hovedvåpen slik at du selv bestemmer den kombinasjonen som passer din spillestil best. 
 • Kampmoduser: «Turf War»-kamper er langt fra de eneste kampene som utspiller seg i Splatlands. I «Anarchy Battles» konkurrerer du blant annet om topplasseringen, og det finnes fire separate moduser i rotasjon: «Splat Zones», «Tower Control», «Rainmaker» og «Clam Blitz». «Anarchy Battle» (Series) er for de som ønsker å spille alene. Alternativt kan du bli med i Anarchy Battle (Open) om du ønsker å spille sammen med venner. I «Private Battles» kan du selv velge hvilke innstillinger du ønsker under kampene. Alle modusene er tilgjengelig for å spilles med venner via lobbyen, utenom Anarchy Battle (Series). Det vil si at dere kan fortsette å spille matcher, selv etter de er ferdig. Man kan også spille med de som er i nærheten ved å gå inn i «Shoal».
 • Den største «Salmon Run»-utfordringen hittil: «Salmon Run»-modusen i Splatoon 3 krever at fire spillere jobber sammen for å samle flest mulig «Power Eggs» mens Salmonids angriper dem. «Salmon Run» kan bli spilt når som helst, og du vil møte en rekke grusomme bosser, inkludert monstrositeter som Slammin’ Lid og Big Shot. Noen ganger vil til og med kongelaksen Cohozuna dukke opp! I tillegg vil det med noen måneders mellomrom komme «Big Run»-arrangementer hvor Salmonids invaderer byen!
 • «Return of the Mammalians»: Dette er en helt ny historiedel som er perfekt for å lære deg spillet og våpnene som du kommer til å bruke. Så det er bare å ta med seg malingsspannet og utforske hemmelighetene som skjuler seg bak Alterna og «the Fuzzy Ooze». Som Agent 3 (den nyeste rekrutten i «New Squidbeak Splatoon» vil du måtte gå tå-til-tå mot den hårete Octarianske armeen. Sammen med den søte kompanjongen din Smallfry, må dere utforske en rekke brett og en historie proppfull av overraskelser!
 • Lobbyen: I Splatsville-lobbyen vil du finne en rekke nye ting. Venner som er online vil blant annet dukke opp som 3D-hologram, og du kan lett starte nye kamper sammen med allierte, eller bli med som en motstander. Ved å sette sammen lag vil du alltid være oppdatert på hva andre venner holder på med i Splatoon 3. Lobbyen inkluderer også «Memory Player» slik at du kan se igjennom dine siste kamper i helhet, selv fra andre spilleres perspektiv.
 • Bruk av katalogen: Når kampene starter vil du kunne se «Splashtags»-logoen. Disse kan du selv designe ved å velge din egen tittel, bakgrunn og ikon. I tillegg kan du velge hvilke utrykk karakteren din skal ha når du vinner en kamp. Alle disse tingene kan låses opp via katalogen. Du finner alt du kan ønske deg på Hotlantis, en butikk i utkanten av Splatsville. Ved å spille kamper vil du kunne tjene opp poeng du kan bruke for å låse opp nye egenskaper og kosmetiske forbedringer. I tillegg til alt du finner i katalogen ved lansering, vil du også kunne oppdage en rekke nye ting hver tredje måned i hele to år.
 • «Tableturf Battle»: På den forlatte tomten i Splatsville finner du et 1-mot-1-kortspill. Dette er et kortspill som er basert på «Turf War»-modusen. Du vil her kunne spille med en rekke kule kortkombinasjoner og bruke fete komboer. Det er totalt over 150 forskjellige kort du kan samle!
 • SplatNet 3: Dette er en onlinetjeneste i Nintendo Switch Online-applikasjonen som kan brukes på smartenheter. Her kan du se tidligere kampresultater, bestille ting fra utstyrsbutikken med mer. Du har også muligheten å støtte Crusty Seans reise ved å bruke «Inked Points» du har tjent opp gjennom kampene. SplatNet 3 vil være tilgjengelig ved lansering av spillet 9. september.
 • Nye amiibo: Det kommer også en rekke nye amiibo-figurer til Splatoon 3 i løpet av vinteren. Dette vil inkluderer figurene: Octoling Boy, Squid Girl og Smallfry. Ved å skanne figurene i spillet kan du lagre dine favorittkombinasjoner av utstyr og våpen, slik at du lett kan bytte dem ut. I tillegg vil hver amiibo låse opp eksklusivt utstyr, og det er i tillegg mulig å posere sammen med dem i spillets fotomodus.
 • Kommende oppdateringer: Etter spillet er lansert vil de komme nye ting som kan låses opp i katalogen hver tredje måned i to år. Nye våpen vil også komme under disse oppdateringene. I tillegg kommer «X Battle» og «League Battle» i en senere oppdatering. «X Battle» låses opp når du har fått en imponerende høy plassering i «Anarchy Battle»-modusen, og i «League Battle» kan spillere konkurrere hver andre time i lag, basert på deres tidligere «Anarchy Battle»-resultater. Det er også planlagt en større, betalt DLC-pakke. Mer detaljer rundt dette avsløres senere.

Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge