Skip to main content

Splatoon 3 lanseres denne uken!

onsdag 7. september 2022
Spill blekkfylte kamper over internett, samarbeid i «Salmon Run»-modusen og utforsk alle mysteriene som venter deg i Splatoon 3!

Splatoon 3 ble lansert til Nintendo Switch den 9. september 2022. I dette nye spillet utforsker du Splatlands-ørkenen og må gjøre deg klar for de mest adrenalinfylte kampene hittil. Med et arsenal av heftige (og litt sprø) våpen vil du kunne spre blekk som om du var en vaskeekte Inkling eller Octoling!

Splatoon 3 har i hovedsak tre forskjellige moduser: «Turf War»*, med de ikoniske fire-mot-fire kampene serien er kjent for; «Salmon Run», en samarbeidsmodus hvor et lag på fire slåss mot den ene Salmonid-bossen tøffere enn den andre for å samle gullegg; og til slutt har du historiemodusen «Return of the Mammalians» hvor du spiller som Agent 3 på jakt etter onde Octarians. I tillegg vil du kunne bli med på Splatfest-arrangementer flere ganger i året!

Splatoon 3 fungerer også som et perfekt springbrett for de som har vært nysgjerrige på den kritikerroste serien!

Blekk deg til seier: Du kan bruke våpen for å spre blekk over hele brettet! Sprayer du ned en motstander med blekk, så blir de slått ut av kampen for en liten stund, og når du svømmer i blekket kan du nå nye høyder (bokstavelig talt). Svøm opp vegger, gjennom/under gjerder og fyll opp blekktanken! I tillegg vil du kunne utforske helt nye bevegelser som «Squid Roll» og «Squid Surge».

  • Blekk deg til seier: Du kan bruke våpen for å spre blekk over hele brettet! Sprayer du ned en motstander med blekk, så blir de slått ut av kampen for en liten stund, og når du svømmer i blekket kan du nå nye høyder (bokstavelig talt). Svøm opp vegger, gjennom/under gjerder og fyll opp blekktanken! I tillegg vil du kunne utforske helt nye bevegelser som «Squid Roll» og «Squid Surge».
  • Et fargerikt arsenal: Alle våpentypene du kjenner fra de tidligere spillene er tilbake, sammen med en rekke nye våpen! Du kan flate ut motstanderne med «Rollers», eller gjøre det personlig med den nye våpentypen «Splatana». Det kan også lønne seg å slukke tørsten med den nye «Tacticooler»-spesialen.
  • Spill med venner: Alle modusene kan spilles med venner fra spillets lobby (utenom «Series»-delen av «Anarchy Battle»-modusen). Det er også endelig mulig å fortsette med spillet selv om en match er over. Du kan også spille flere moduser lokalt via «Shoal».
  • «Turf War»-kamper: I denne modusen vil du over internett kunne spille som et av to lag hvor målet er å dekke mest mulig av brettet med blekk på tre minutter. Du vil i Splatoon 3 finne en rekke nye baner slik som Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks og Undertow Spillway. Men frykt ikke, du finner også klassiske baner som Museum d’Alfonsino, Hammerhead Bridge og Mahi-Mahi Resort! Totalt venter 12 baner deg ved lansering, og flere baner er på vei i fremtidige gratisoppdateringer!
  • Splatfest: Det kommer en rekke arrangementer framover hvor spillere kan stemme på en av tre lag. Videre må de støtte laget de velger i intense fire-mot-fire «Turf War»-kamper. Men det er en ny vri på Splatfests i Splatoon 3! Gjør deg klar for fargerike og kaotiske «Tricolor Turf War»-kamper, en helt ny modus hvor tre lag kjemper samtidig i unike 4-mot-2-mot-2-kamper.
  • «Anarchy Battles»: Her handler alt om ferdighet! Du spiller med et roterende antall moduser, og her gjelder det å klatre på rangeringslisten! «Anarchy Battle» (Series) er for de spillerne som ønsker å spille alene, mens du kan spille sammen med venner i «Anarchy Battle» (Open).
  • «Salmon Run»: I denne sprø firespillermodusen gjelder det å bruke alt blekket dere kan mot bølger av «Salmonid»-bosser, den ene skumlere enn den andre! Denne modusen kan du starte opp når som helst!
  • «Return of the Mammalians»: I denne helt nye historiemodusen vil du kunne spille alene som Agent 3 i hårete kamper mot onde Octarians! Det er kun ved å bekjempe disse at du kan finne sannhetene som skjuler seg i «Alterna» og hemmeligheten bak «Fuzzy Ooze». Dette er også det ideelle startskuddet for deg som er ny til serien!
  • Tilpasningsmuligheter: Splatoon 3 tilbyr en rekke måter du kan fremme din egen identitet på! Velg fritt fra utstyr i butikkene du finner rundt omkring i Splatsville, og velg din egen og unike «Victory Pose». I tillegg kan du dekorere skapet ditt og finne de mest fasjonable nyhetene i «The Seasonal Catalog». Hver sesong varer i tre måneder, og det planlegges flere gratisoppdateringer, samt en større nedlastbar oppdatering (kjøpes separat).

En internettforbindelse kreves når du ønsker å spille over internett. For å bruke online-tjenester må du opprette en Nintendo Account og akseptere vilkårene, dette inkluderer Nintendo Account Privacy Policy. For å kunne spille over internett må du i tillegg ha et aktivt Nintendo Switch Online-abonnement.


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge