Skip to main content

Hvilke håndkontrollere trenger jeg til Wii U?

Det finnes en rekke ulike håndkontrollere å velge mellom, og på denne siden beskriver vi egenskapene og forskjellene. Hvilken håndkontroll du trenger kommer an på hvilket spill du vil spille og hvilken spillestil du liker best. På baksiden av spilleskene vil du finne små ikoner som viser hvilke håndkontrollere som er kompatible.

For å spille flerspiller kreves det i de fleste tilfeller at hver spiller har en egen håndkontroll. Hvilken håndkontroll som støttes av et bestemt spill fremgår av de små ikonene på baksiden av spillesken. Alle spillere må ikke ha samme type håndkontroll, det går fint å kombinere fritt mellom håndkontrollene spillet støtter. Utover Wii U GamePad kan i de fleste tilfeller opp til fire håndkontrollere av valgfri type være koblet til en Wii U-konsoll samtidig.

1. Wii U GamePad

Wii U GamePad følger med når du kjøper konsollen og selges ikke separat. Den har en pekeskjerm, mikrofon, kamera, bevegelsessensor, et NFC-felt, tradisjonelle knapper og to analoge styrespaker.

Den ekstra skjermen er perfekt for familier hvor flere kjemper om tv-en, siden mange spill støtter spilling kun med Wii U GamePad, så det er bare å flytte bildet over til den og fortsette spillingen.

2. Wii Remote Plus

Wii Remote Plus er en håndkontroll med bevegelsessensor og pekefunksjon som gjør at du kan peke direkte på tv-skjermen og velge ulike alternativ. Dette benyttes på finurlige måter. Delvis for å sikte og skyte i noen spill, men også for å utføre ulike saker uten å måtte navigere med hjelp av styrekors og analoge spaker. De aller fleste Wii U-spillene har støtte for Wii Remote Plus, som derfor er et trygt valg om du er usikker på hvilken ekstra håndkontroll du har behov for.

3. Nunchuk

Nunchuk er en tilleggskontroll som bare kan brukes sammen med Wii Remote Plus. Den kobles til Wii Remote Plus via en ledning og tilfører en analog styrespak og to ekstra knapper. I tillegg har den også en bevegelsessensor. Det er ofte valgfritt å bruke Nunchuk, og de fleste spill kan spilles med bare Wii Remote Plus, selv om opplevelsen med Nunchuk inkludert ofte er bedre.

4. Wii U Pro Controller

Wii U Pro Controller er håndkontrollen for deg som spiller veldig krevende spill hvor presisjon er alfa og omega, eller for deg som foretrekker en mer tradisjonell håndkontroll. Den ergonomiske utformingen gjør at det er behagelig å spille, selv i lange stunder.

5. GameCube Controller med adapter

En utmerket håndkontroll for alle som har viet tusenvis av timer til Nintendo GameCube-spillet Super Smash Bros. Melee og ikke vil lære seg et nytt kontrolloppsett. Håndkontrolleren krever en spesiell adapter for å fungere på Wii U og kan kun benyttes til Super Smash Bros. for Wii U.

Alt er ikke håndkontrollere

Det finnes flere ulike tilbehør som kan benyttes sammen med først og fremst Wii Remote. Dette kan være alt fra ratt, gevær, golfkøller osv. Denne typen tilbehør er ikke håndkontrollere i seg selv, og er derfor aldri nødvendige for å kunne spille et spesifikt spill. Det de tilfører er mer følelse enn funksjon. Et godt eksempel er Wii U Wheel som er et plastratt du fester Wii Remote i. Rattet kreves ikke for å styre spillet, men det gir en bedre og mer "realistisk" følelse.

Oppgrader Wii Remote

Wii Remote-kontrollen som fulgte med og ble solgt til den tidligere spillkonsollen Wii fungerer på samme måte som en Wii Remote Plus, men den har ikke samme presisjonen når det kommer til bevegelseskontroll. Wii Remote fungerer til de Wii U-spillene som ikke krever superpresisjon. Nøyaktig hvilke fremgår på baksiden av spillesken.

Det finnes et tilbehør kalt Wii MotionPlus som man kobler til en Wii Remote for å gjøre den om til en en Wii Remote Plus. Akkurat som med Wii Remote Plus kan man koble en Nunchuk til en Wii Remote med Wii MotionPlus-tilbehøret.

HJELP, jeg vet fremdeles ikke hva jeg skal kjøpe!

Om det fremdeles virker vanskelig å avgjøre hvilken håndkontroll du skal kjøpe anbefaler vi Wii Remote Plus Additional Set. Denne pakken inneholder en Wii Remote Plus, en Nunchuk og en Sensorbar. Sensorbar er et tilbehør som kreves for at pekefunksjonen til Wii Remote Plus skal fungere. Dette er et ganske trygt valg ettersom Wii Remote Plus kan brukes i nesten alle Wii U-spill.


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge