Skip to main content

Nybegynnertips til Paper Mario: The Thousand-Year Door!

fredag 24. mai 2024
Nybegynnertips til Paper Mario: The Thousand-Year Door!
Åh, du leter etter den legendariske skatten som skjuler seg bak «Thousand-Year»-døren? Da har du kommet til rett sted! Vi har alle slags tips og triks som kan være til hjelp på jakten etter krystallstjernene. Følger du disse tipsene vil du finne skatten før du vet ordet av det!

Et rop om hjelp!

Hvis du lurer på hva du skal gjøre, spør partneren din! Ved å trykke på ZL-knappen kan du få nyttige råd og tips om hvor du bør gå. Om Gombella er ved din side, kan du også bruke X-knappen for hennes observasjoner. Hun vil kunne fortelle deg mer om området dere er i eller litt om de som måtte være i nærheten.

Noter det ned!

Selv ikke Mario klarer å gjøre alt på første forsøk! Om du synes noe er litt merkelig på brettet og du kanskje ikke helt skjønner hvordan du kan løse gåten, dra tilbake senere! Det kan være at du må lære deg nye triks eller ta med en ny venn for å hjelpe deg med å løse mysteriet.

Kjenn din fiende!

Gombella klarer seg godt i en slåsskamp, men hun kan også være til god hjelp om du bruker «Tattle»-egenskapen hennes. Da vil hun fortelle deg alt om fiendens styrker og taktikk. Møter du en lignende fiende senere, vet du allerede alt du trenger for å slå dem ned i støvlene, en gang for alle!

La det glitre!

Vær på utkikk etter ting som glitrer når du er på oppdagelsesferd! Alt som glitrer kan nemlig samles opp og brukes av Merlon i Rogueport for å øke nivået på partnerne dine. Om stjerneglitteret var ekstra vanskelig å finne, kan det være at du kan bytte disse mot klistremerker hos Dazzle som befinner seg i Rogueports undergrunn.

Gjør deg bemerket, med klistremerker!

Når vi snakker om klistremerker, sørg for å bruke en drøss av dem! Ved å bruke flere forskjellige merker samtidig, kan du få en rekke fantastiske fordeler. For eksempel: nye angrep, mer liv, eller du kan unngå å ta skade når du blir angrepet med mer. Bruk de merkene som fungerer best for din spillestil!

Kampens mester!

Om du ser etter en mester å lære fra, så ta tak i en Toad med lilla klær. Disse er «Battle Masters» og kan ikke mindre enn ALT når det kommer til kamptriks, så her er det bare å spørre om råd! De lar deg til og med teste ut de nye teknikkene du lærer deg (om du spør pent).

«Power up», på din egen måte!

Du vet hvordan det å vinne kamper gir deg stjernepoeng? Med 100 poeng vil du kunne velge hva som gjør deg sterkere. Du kan velge «Heart Points» for mer helse, «Flower Points» for kraftigere angrep, og «Badge Points» for å bruke flere merker samtidig.

Men frykt ikke, om du føler du valgte feil kan du alltids forandre dette senere i spillet. Du trenger bare å gå dypt inn i Rogueports skumle ruiner og finne en som er villig til å hjelpe deg... men det har sin pris!

Jakten etter trøbbel!

På østsiden av Rogueport finner du Troubles Center. Dette er et sted hvor innbyggere kan dele sine hverdagslige problemer. Ja, det å finne krystallstjerner er kjempeviktig, men det betyr ikke at du ikke har tid til å hjelpe en innbygger eller to. Det kan til og med være at du får belønning for strevet, og om du er skikkelig heldig, kanskje til og med en ny venn!

Rør, rør... nå ble det bare rør!

Det ryktes at det finnes et mystisk rom, dypt under Rogueport, som har plass til en rekke... rør!? Du burde definitivt forsøke å finne dette rommet, og sjekke det igjen når du har utforsket mer av verdenen. Hvem vet... kanskje rørene fungerer som snarveier til steder du allerede har besøkt?

Det er selvfølgelig mange andre overraskelser som også venter! Men dette er ditt eventyr, så det er best du fortsetter på reisen din etter den legendariske skatten... for den finner ikke seg selv! Lykke til!


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge