Skip to main content

Professor E. Gadds topp 10 tips for en vellykket spøkelsesjakt!

fredag 28. juni 2024
Professor E. Gadds topp 10 tips for en vellykket spøkelsesjakt!
Professoren har noen gode tips på lager for nye spøkelsesjegere som nettopp har plukket opp Luigi’s Mansion 2 HD!

Er du ny innenfor spøkelsejakt? Vel, mitt navn er Professor E. Gadd, og jeg har dessverre havnet i en skikkelig paranormal knipe... Den mørke månen har blitt knust, og nå har hele Evershade Valley blitt fylt til randen av rampete spøkelser.

Heldigvis for deg (og for meg) har jeg forsket på spøkelser i en årrekke, og kan hjelpe deg med å sette en stopper for deres uhyggelige rampestreker en gang for alle - så følg godt med!

1: Lamslå dem i en fei!

Har du problemer med å støvsuge opp disse forbaskede spøkelsene? Da burde «Stro»-pæren gjøre susen! Trykk på «A»-knappen for å treffe disse plagsomme gjenferdene med en lommelyktstråle som vil lamslå dem og gjøre dem klare for fanging. Lad opp «Stro»-pæren, og du vil kunne utløse et enda større blink som kan lamslå flere fiender på en og samme gang!

2: Kunsten å hale inn et spøkelse!

Når du har fått et spøkelse (eller tre) på kroken, så hold godt fast i støvsugeren, for de gir seg ikke uten kamp! Vipp raskt venstre spak i motsatt retning av der de drar for å slite dem ut. Og husk å trykke på «A»-knappen for å aktivere Poltergust 5000s kraft-modus. Det vil hjelpe deg med å støvsuge opp disse plagsomme rakkerne en gang for alle!

3: Argh, hvor skulle jeg gå igjen?!

Jeg sa hvor du skulle gå... også har du allerede glemt det?! Men det går bra... bare ta frem «Dual Scream»-konsollen og åpne minikartet ved å bruke «-»-knappen. Du vil så kunne trykke på «Y»-knappen for å sjekke ditt nåværende mål. Du kan også studere kartet for å se hvilke dører i nærheten som er åpne og hvilke som er låste. Superkjekt med andre ord!

4: Se deg rundt!

Disse støvete gamle herregårdene er fulle av skjulte hemmeligheter, og jeg snakker ikke bare om edderkopper og spindelvev. Bruk Poltergust 5000 til å støvsuge opp alt (og alle) som fanger blikket ditt - et løst gulvteppe, en revet tapetstrimmel, en bølgete gardin... og du kan fort oppdage en snarvei, en nyttig sak eller til og med en verdifull skatt, ho ho!

5: Overrask spøkelsene!

Du vil garantert møte på en rekke forskjellige overnaturlige spøkelsestyper i Evershade Valley! Her er noen forskningsnotater som kan komme godt med når du er på spøkelsesjakt:

  • «Greenies»: Disse elsker å tukle med ting de ikke burde (litt sånn som deg egentlig), og i tillegg bruker de hverdagslige ting rundt dem som våpen, så her gjelder det å finne en måte å avvæpne dem på og deretter lamslå dem med «Stro»-pæren!
  • «Slammers»: Disse er store, røde og brutale! De klapper i hendene for å skape sjokkbølger, så her gjelder det å lamslå dem på god avstand!
  • «The Blue Hiders»: Disse luringene elsker å leke gjemsel, og gjemmer seg gjerne i gjenstander og møbler, men de er ganske så utålmodige, og vil starte å kaste ting på deg om du ikke finner dem fort nok!

6: Sesam, sesam, lukk deg opp!

Om du ser et grønt, rundt panel som på bildet ovenfor, gi det et blink med «Stro»-pæren og det burde åpne seg... umiddelbart! Du vil finne disse panelene på dører, safer, klokker og mange andre steder, så hold øynene åpne!

7: Blås dem bort!

Oi, oi, oi!! Sitter du fast uten noen vei ut? Fortvil ikke - Poltergust 5000-støvsugeren kan få deg ut av de fleste uheldige situasjoner. Bare trykk og hold «ZR»-knappen inne for å blåse ut luft. Du kan rulle opp tepper for å avdekke skjulte mekanismer, spinne vifter for å åpne hemmelige passasjer eller blåse opp ballongaktige planter for å fly ut. Denne smarte funksjonen kan også brukes for å skyte ut gjenstander som setter seg fast i Poltergustens munnstykke, ho ho!

8: Et lyspunkt i mørket!

Hva i all verden!? Det er vanskelig å tro, men visse spektakulære spøkelser har evnen til å skape snodige illusjoner. Hvis du merker at noe ikke stemmer, fyr opp «Dark-Light»-enheten og se hva du finner ut. Hvis en ånds-kule plutselig dukker opp, vet du at du er på sporet av noe spennende. Støvsug kulene for å avdekke gjenstander eller kanskje til og med et av Boos gjemmesteder.

9: Tittei-Boo!

Boo-bråk i anmarsj! Kremt... Disse unnvikende, uhyggelige skadedyrene ser kanskje like ut, men de har hver sine personligheter, med tilhørende rampestreker, huff og huff! Bruk «Dark-Light»-enheten for å overraske dem, støvsug så tungene deres for å sende dem flyvende rundt i rommet, og slite ut utholdenheten deres. Når de har fått nok av å sprette veggimellom, gå løs på dem med Poltergust 5000 for å ta knekken på disse plagsomme Boo-ene en gang for alle!

10: Husk å bruke skattene du plukker opp på veien!

Skatter er ikke bare der for å se vakre ut, vet du! Ved å samle opp så mye du kan underveis, vil du kunne oppgradere spøkelsesjegerutstyret ditt! Du kan kjøpe deg en rekke forbedringer til både Poltergust 5000 og «Dark-Light»-enheten. Besøk gjerne laboratoriet mitt mellom oppdragene for å se hvor mye penger du trenger å samle inn for å låse opp den neste oppgradering.

Det ville vært helt fantastisk om forskningen min kan være til hjelp på dine paranormale eventyr! Så hva står du å henger her etter, dra ut å fang noen spøkelser, Evershade Valley redder ikke seg selv!


Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge