Skip to main content

Super Mario Bros. Wonder, Super Mario RPG og en rekke andre spill ble annonsert under gårsdagens Nintendo Direct-sending!

torsdag 22. juni 2023
Under gårsdagens Nintendo Direct-sending viste Nintendo frem en rekke nye spill som kommer til Nintendo Switch utover høsten og inn i 2024. Vi fikk blant annet se flere titler med Mario og vennene hans, så vel som spill fra andre utgivere!

Noen av spillene som ble annonsert under sendingen inkluderte blant annet Super Mario Bros. Wonder, et helt nytt spill med en ny vri på kjent og kjær Mario-moro, og det første «nye» spillet i Super Mario Bros.-serien på over 10 år! Super Mario Bros. Wonder lanseres den 20. oktober 2023. Men Mario stoppet ikke der! Super Mario RPG, det første rollespillet i Super Mario-serien vender tilbake med oppdatert grafikk den 17. november. I tillegg får vi en forbedret versjon av Luigi's Mansion 2 i 2024, som opprinnelig ble utgitt på Nintendo 3DS. Og sist, men ikke minst, fikk vi en sniktitt på et helt nytt spill med prinsesse Peach i hovedrollen, som lanseres til Nintendo Switch i løpet av 2024.

Den andre nedlastbare utvidelsespakken til Mario + Rabbids Sparks of Hope: The Last Spark Hunter ble også vist frem, og er nå tilgjengelig! Den helt nye banen «Squeaky Clean Sprint» og tre nye karakterer fra Mushroom Kingdom ble annonsert fra Wave 5 av Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass DLC. Denne gangen er det Petey Piranha, Wiggler og Kamek som setter seg bak rattet!

Nintendo annonserte også Detective Pikachu Returns, et filmatisk eventyrspill hvor det kreves rikelig med kaffe for å løse mysteriene som venter! Detective Pikachu Returns lanseres den 6. oktober. Wario kommer også tilbake med WarioWare: Move It!, et helt nytt WarioWare-spill som utfordrer deg til å bevege kroppen ved å fullføre lynraske mikrospill! WarioWare: Move It! lanseres den 3. november. Vi ble også presentert for en rekke spennende nyheter fra Pikmin 4 som lansers den 21. juli. Vi ble introdusert for de supersøte «Glow Pikmin»-karakterene som lyser opp og viser vei under nattens ekspedisjoner. Det ble også annonsert at de to første Pikmin-spillene allerede nå ligger ute på Nintendo eShop og kan kjøpes individuelt eller samlet! En demo til Pikmin 4 kan også lastes ned fra Nintendo eShop den 29. juni, for de som ønsker en skikkelig sniktitt!

Det ble også vist frem flere spill fra Nintendos mange utgivelses- og utviklingspartnere. Vi fikk her se spill som Batman: Arkham Trilogy, en samling av action-eventyrspill hvor du må beskytte Gotham City; Palia, en koselig eventyrsimulator der du kan skape det idylliske livet du kanskje alltid har drømt om; DRAGON QUEST MONSTERS: The Dark Prince, en episk reise fortalt fra perspektivet til en ikonisk antagonist; og Persona 5 Tactica, et spennende og strategisk eventyr som tar deg dypere inn i fortellingen om «Phantom Thieves».

Mer informasjon om spillene som kommer:

 • Super Mario Bros. Wonder er den neste utviklingen når det kommer til de klassiske 2D «side-scrolling» Super Mario Bros.-spillene. Men det er ikke før du løper på en «Wonder Flower» at verdenen åpner seg! Da kan grønne rør komme til live, horder med fiender kan dukke opp og karakterenes utseende kan forandre seg, for å nevne noe. Blomstene vil forandre spillopplevelsen din på både spennende og uforutsigbare måter! I tillegg til Mario vil også prinsesse Peach, prinsesse Daisy, Luigi, Toad og Yoshi være spillbare karakterer. Det vil også bli lansert helt nye «Power Ups» slik som «Elephant Mario». Andre forundringer blir presentert nærmere lansering. Super Mario Bros. Wonder lanseres til Nintendo Switch den 20. oktober 2023.
 • Super Mario RPG: Opprinnelig ble dette spillet kun utgitt på Super Nintendo i Japan og Nord-Amerika, men nå har Super Mario RPG fått en skikkelig grafisk overhaling og er klar for Nintendo Switch! Her vil du kunne bli med Mario, Bowser, prinsesse Peach og de originale karakterene Mallow og Geno i et fengende rollespilleventyr fylt med overraskelser, skatter og spenning! Mario må i dette spillet samarbeide med alle sine allierte for å konfrontere en skummel fiendtlig organisasjon kjent som «The Smithy Gang». Og han trenger all den hjelp han kan få om han skal ha sjans til å gjenopprette de syv stjernene og reparere selveste «Star Road». Enten du har spilt det originale spillet eller alltid har vært nysgjerrig på det, så har du nå sjansen til å plukke opp det aller første rollespillet i Super Mario-serien når Super Mario RPG lanseres til Nintendo Switch den 17. november.
 • Luigi’s Mansion 2: Klassikeren fra Nintendo 3DS kommer tilbake i en visuelt forbedret versjon til glede for Nintendo Switch-eiere! Her må Luigi ta mot til seg for å prøve å redde «Evershade Valley». Utforsk et hjemsøkt herskapshus fullt av grøssende overraskelser og grusomme hemmeligheter. Mer informasjon slippes nærmere lansering. Spillet er under utvikling og forventes utgitt neste år.
 • Princess Peach: Vår alles favorittprinsesse vil få sitt helt egne spill! Mer informasjon kommer i løpet av 2024, så det er bare å glede seg.
 • Pikmin 4: I dette spillet er du den nyeste rekrutten i en intergalaktisk redningspatrulje, og du må designe karakteren din før du drar av sted for å møte den dyktige og trofaste redningsvalpen Oatchi. I tillegg vil du møte på de plantelignende skapningene vi kjenner som Pikmin. Om du er ny til Pikmin-serien, så trenger du ikke å bekymre deg! Pikmin 4 er et perfekt startpunkt for alle som er nysgjerrige på Pikmin-serien. Du vil i dette spillet samle opp skatter rundt omkring på en merkelig planet for å fikse redningspatruljens strandede romskip. Du vil også utforske en rekke nye områder, inkludert underjordiske huler, hvor det venter både nye farer og overraskelser! I Pikmin 4 vil du også ta del i «Dandori»-kamper – her vil du måtte samle flere objekter enn motstanderen innen tidsfristen ved hjelp av Pikmin, og her gjelder det å være rask om du ønsker å redde andre romfarere! Du vil også for aller første gang i Pikmin-serien kunne legge ut på nattekspedisjoner. Men pass på, for når mørket faller, så blir mange av skapningene ekstra skumle! Heldigvis finnes det noen helt nye «Glow Pikmin» som er perfekt for å jage bort nattens farer! Dette og mye mer venter deg når du legger ut på nye eventyr på den uutforskede planeten i Pikmin 4 som lander på Nintendo Switch den 21. juli. For de som ikke klarer å vente vil det også slippes en demo til Pikmin 4 som er tilgjengelig på Nintendo eShop fra den 29. juni.
 • Pikmin 1 og Pikmin 2: Endelig kommer det HD-versjoner av de to aller første Pikmin-spillene, som opprinnelig ble utgitt på Nintendo GameCube! Disse er allerede blitt lansert på Nintendo eShop, og kan kjøpes individuelt eller i en pakke som inneholder begge spillene. En fysisk versjon som inkluderer begge spillene vil også være tilgjengelig i butikk fra den 22. september. Med denne pakken vil du nå kunne nyte alle Pikmin-spillene på Nintendo Switch!
 • The Hidden Treasure of Area Zero DLC til Pokémon Scarlet og Pokémon Violet: Flere Pokémon, lokasjoner og historier venter deg i denne todelte nedlastningspakken til Pokémon Scarlet og Pokémon Violet. I den nye historiedelen forlater du Paldea-regionen og utforsker en enda dypere verden i Pokémon Scarlet og Pokémon Violet! Del 1: The Teal Mask lanseres høsten 2023 og Del 2: The Indigo Disk lanseres utover vinteren 2023. Du kan allerede nå forhåndskjøpe Area Zero DLC på Nintendo eShop.
 • Detective Pikachu Returns: Oppdag bakgrunnshistorien til den fantastiske Detective Pikachu! Her må du samarbeide med mesterdetektiven som løser nesten like mange mysterier som han drikker kopper med kaffe! Det er opp til Tim Goodman og hans snakkesalige kompanjong Detective Pikachu å løse en rekke mystiske hendelser i dette filmatiske eventyrspillet! Så det er bare å ta frem forstørrelsesglasset når Detective Pikachu Returns lanseres til Nintendo Switch den 6. oktober 2023!
 • WarioWare: Move It!: Gjør deg klar for mer mikrospill-galskap når det kommer enda et nytt WarioWare-spill! Det er bare å ta tak i en Joy-Con-kontroller i hver hånd og bruke kroppen din for å løse en rekke lynraske mikrospill. Reager raskt og med riktige bevegelser for å komme seirende ut! Med synkroniserte bevegelser kan du vinne i nesten hvert eneste mikrospill. I tillegg kan opptil fire spillere konkurrere sammen i minispill i «Party»-modusen. Så det er bare å få kroppen i bevegelse med godt over 200 mikrospill når WarioWare: Move It! lanseres til Nintendo Switch den 3. november.
 • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom: Nye amiibo-figurer av Zelda og Ganondorf kommer vinteren 2023! Mange er allerede godt i gang med å utforske Hyrules episke verden i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, og denne reisen gjøres enda bedre ved å skanne utvalgte amiibo-figurer. Du vil da kunne låse opp verdifulle og nyttige gjenstander i spillet, samt nye tekstiler til paraglideren som tar Link til nye høyder.
 • Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass Wave 5: Denne gangen står den helt nye banen «Squeaky Clean Sprint» for tur. I tillegg får vi selskap av tre nye karakterer, nærmere bestemt Petey Piranha, som først dukket opp i Mario Kart: Double Dash!!, Wiggler fra Mario Kart 7 og Kamek fra Mario Kart Tour. «Wave 5» sladder inn på Nintendo Switch i løpet av sommeren! Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass DLC inkluderer totalt seks «waves» med åtte baner i hver pakke. Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass kjøpes på Nintendo eShop eller er gratis så lenge du har et aktivt Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnement.
 • Splatoon 3: Den neste Splatfesten til Splatoon 3 har nå blitt annonsert. Denne gangen er det iskrem-smaker som står for tur! Hvilken smak frister mest? Vanilje, jordbær eller sjokolademint?!? Splatfesten holdes mellom den 15. juli fra 02:00 om natten til den 17. juli klokken 02:00. Kjemp for din favorittsmak! I tillegg kan du kaste deg ut i tematiserte kamper med nye utfordringer. Flere splat-astiske overraskelser er også på vei, så det er bare å holde øynene åpne!
 • Splatoon European Championship: Etter hele fire års fravær er endelig Splatoon European Championship tilbake! Lag fra 12 regioner over hele Europa konkurrerer nå i Splatoon 3-turneringer bestående av «Turf Wars» og «Anarchy Battles». Vinnerlagene fra hver region vil konkurrere i den europeiske finalen i Frankfurt, Tyskland senere i år. Det ble også annonsert at Mario Kart 8 Deluxe European Championship 2023 også ligger rett rundt hjørnet! Følg oss gjerne på sosiale medier for å få mer informasjon om våre fremtidige turneringer.
 • Fae Farm: Ditt magiske hjem venter deg i denne superkoselige gårdsimulatoren og rollespillet! Skap, dyrk og dekorer gården din sammen med venner, og bruk magi for å utforske den fortryllede øya Azoria. Du lager din egen karakter, og kan selvfølgelig låse opp en rekke stiler og dekorasjoner til både deg og gården din. Husk: jo koseligere hjem du lager, desto flere ting låser du opp! Du kan spille sammen med opptil tre venner lokalt eller over internett. Del fremgangen din, bygg en gård sammen hvor dere hjelper hverandre og støtt hverandre gjennom de ulike oppdragene og utfordringene som Azoria byr på! Fae Farm lanseres eksklusivt til Nintendo Switch den 8. september.

Følg oss gjerne på sosiale medier for å få med deg små og store nyheter fra Nintendos verden, bli med på kule konkurranser og mye mer!


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge