fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Nintendo 3DS-familien

Det finnes nå seks forskjellige konsoller i Nintendo 3DS-familien: Nintendo 3DS og Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL, Nintendo 2DS og familiens nyeste medlem, New Nintendo 2DS XL. Funksjonsmessig er alle konsollene stort sett like, men det er ikke bare kosmetiske forskjeller mellom dem. Klikk på den konsollen du ønsker å vite mer om under.

New Nintendo 2DS XL
New Nintendo 2DS XL
(Utgående)
New Nintendo 3DS
New Nintendo 3DS
(Utgående)
New Nintendo 3DS XL
New Nintendo 3DS XL
(Utgående)
Nintendo 3DS
Nintendo 3DS
(Utgående)
Nintendo 3DS XL
Nintendo 3DS XL
(Utgående)
Nintendo 2DS
Nintendo 2DS
(Utgående)
 • Viktige funksjoner

  Bakoverkompatibel med Nintendo DS

  Alle Nintendo DS-spill kan spilles i 2D, bortsett fra spill som benytter seg av Game Boy Advance-inngangen (f.eks. Guitar Hero-spillene), ettersom Nintendo 3DS-konsollene ikke har den.

  Spill inn videoer og ta bilder i 3D eller 2D med Nintendo 3DS Camera
  Se på YouTube med den dedikerte YouTube-applikasjonen
  Lytt til musikk og spill inn egne lyder med den innebygde musikkspilleren Nintendo 3DS Sound
  Last ned ny data automatisk mens konsollen er slått sammen (i Sleep Mode), både lokalt (StreetPass) og online (Spotpass)
  Spill online mot mennesker fra hele verden, og samle opp til 100 venner i din Friend List!

  Kommuniser med andre spillere i Miiverse

  For å kunne skrive og tegne i Miiverse må du ha en Nintendo Network ID. Om du allerede har en NNID på Wii U kan du lenke den til Nintendo 3DS-konsollen din. Miiverse kan brukes samtidig som du har et spill i gang!

  Kjøp unike spill, se unike spilltrailere og anmeld titler du selv har spilt i Nintendo eShop
  Se på 3D-videoklipp i Nintendo Video
  Surf på Internett med den innebygde nettleseren Internet Browser
  Utnytt multitasking for å pause midt i spillet slik at du kan: surfe på Internett med nettleseren, se hvilke venner som er online i Friend List, skrive kommentarer i Game Notes og kommunisere med andre spillere i Miiverse – alt mens spillet fortsatt er i gang!

Spillene er viktigst

Nintendo står bak velkjente og populære spillfigurer som Mario, Donkey Kong og Pikachu. Selskapet har også lansert legendariske spillserier som The Legend of Zelda, Metroid og fenomen som Pokémon. Dette betyr at de beste Nintendo 3DS-spillene er eksklusive for konsollen! Du finner ikke spill som SUPER MARIO 3D LAND, Super Pokémon Rumble eller The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D på noe annet format!

Spill i 3D eller i 2D – valget er ditt!

Akkurat som navnet antyder har Nintendo 3DS en skjerm som kan vise ekte 3D uten bruk av spesialbriller. Selve 3D-effekten må man bare oppleve; det går nemlig ikke an å se den på verken film eller bilde!

Du kan når som helst justere styrken på 3D-effekten. Konsollen har en dybdebryter for 3D på høyresiden av skjermen som lar deg velge hvor mye 3D du ønsker å se, noe som kan være praktisk ettersom alle mennesker opplever 3D på forskjellige måter. 3D-effekten kan økes til maksimal dybde, skaleres til et moderat nivå eller til og med slås helt av slik at du får vanlig 2D. Dette lar deg finne den innstillingen som du er mest komfortabel med.

Hva betyr ”3D” egentlig?

Se for deg at du nyter et kunstverk. Bildet er utrolig vakkert malt og detaljrikdommen kjenner ingen grenser, men allikevel er det noe som mangler. Det er flatt! Selvsagt har kunstneren lagt til skygger og lys for å skape en dybde, men det er fremdeles vanskelig å bedømme hvor langt det er mellom fjellet og sjøen på bildet. Maleriet er tross alt malt på flatt papir, en begrensning som kunstneren bare må leve med.

Nå plukker du frem den nye Nintendo 3DS-konsollen din fra vesken, vipper opp konsollen og slår på strømmen. Det oppstår et magisk øyeblikk, og du tror knapt dine egne øyne når du ser GJENNOM skjermen og langt ut på den andre siden! Du ser bak konsollen bare for å være sikker, men der er det ingenting. Fjellet og sjøen, som på maleriet var helt flate, er nå en del av din egen verden i full 3D. Ingen briller. Ingen rare tilbehør eller andre krav. Bare en fantastisk liten konsoll som heter Nintendo 3DS. Dessuten ser det iblant ut som grafikken stikker noen centimeter utenfor skjermen, men du kan selvsagt ikke ta på den! Spill som The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D og RESIDENT EVIL REVELATIONS får en naturlig dybde som flate skjermer bare kan drømme om, og med Nintendo 3DS kan du til og med nyte film i 3D!

Spill klassiske titler på Nintendo 3DS!

Last ned klassiske Virtual Console-spill og spill dem på Nintendo 3DS! Velg blant NES-, Game Boy,-Game Boy Color- og Game Gear-spill.

Viktig informasjon angående barn under sju år og 3D-effekten

NB! Det finnes en liten risiko for at den stereoskopiske 3D-effekten kan forårsake synsskader hos barn som er seks år eller yngre. Nintendo anbefaler derfor at barn under 6 år ikke benytter seg av 3D-funksjonen, og oppfordrer alle foreldre som har barn under 6 år, som har tilgang til en Nintendo 3DS-konsoll, å benytte Parental Controls til å deaktivere 3D-funksjonen.

Ta gjerne en titt på Nintendo 2DS og New Nintendo 2DS XL, et alternativ som kan spille alle Nintendo 3DS-spill, men som ikke har en 3D-skjerm. Alle spillene vil kun vises i 2D.

Egenskaper og funksjoner

To velkjente skjermer

Nintendo 3DS har to skjermer, akkurat som de andre konsollene i Nintendo DS-familien. Den nederste skjermen er som alltid trykkfølsom, og en sammenslåbar pekepenn følger med i et hull bak på konsollen. Den øverste skjermen er derimot hakket større enn pekeskjermen og viser ekte 3D uten bruk av spesialbriller.

Bevegelseskontroll og gyrosensor

En innebygget bevegelseskontroll og gyrosensor reagerer på bevegelsene du gjør når du vipper på konsollen, så om du snur konsollen fra side til side, eller beveger den opp eller ned, vil bevegelsesfølsomme Nintendo 3DS-spill reagere umiddelbart. Ingen andre systemer inkluderer så mange verktøy som utviklere kan bruke til å skape nye og artige opplevelser.

Knapper og styrestikker

I tillegg til det velkjente kontrollkrysset og de seks knappene vi finner på tidligere Nintendo DS-konsoller (A, B, X, Y, L og R), så har Nintendo 3DS en analog styrespak kalt Circle Pad. Circle Pad gir deg full kontroll i 360 grader, noe som gir deg den friheten og presisjonen som kreves for å spille spill i en 3D-verden.

Start- og Select-knappene befinner seg nå under pekeskjermen sammen med den nye HOME-knappen som åpner hovedmenyen til Nintendo 3DS. Trykker du på denne mens du er midt i et spill, så vil spillet settes i pause til du er ferdig med hva du enn måtte gjøre i hovedmenyen.

Spillkort

Spillkort er betegnelsen på Nintendo 3DS-spillene (tilsvarer kassetter og CD-er). Størrelsen på spillkort varierer mellom 2GB og 4GB.

Kraftigere grafikk

Nintendo 3DS har betydelig kraftigere grafikk enn Nintendo DS og overgår Wii når det gjelder realistisk lys- og skyggesetting.

SD-kort

Akkurat som Nintendo DSi støtter Nintendo 3DS SD-kort for ulike formål.  Et kort på 2 GB følger med når du kjøper konsollen, men du kan selvsagt oppgradere om du trenger mer minne. Nintendo 3DS er kompatibel med alle SD- og SDHC-kort, noe som betyr at den maksimale størrelsen på et kort er 32GB. Større SD-kort enn det (SDXC) kan ikke konsollen lese.

Regionsperre

Vennligst merk deg at Nintendo 3DS er regionlåst.

Når det gjelder spill er verden hovedsakelig delt inn i tre regioner; Japan/Asia, USA og Europa/Australia. Når en spillkonsoll har regionsperre vil det si at den kun kan spille spill fra samme region. Altså vil en europeisk maskin kun spille europeiske spill og ikke amerikanske eller japanske. Regionsperren er til fordi hver region har egne språk, aldersanbefalinger, Parental Control-funksjoner og lover. Dessuten har hver region spesifikke onlinefunksjoner.

Hold konsollen oppdatert

Den aktuelle systemversjonen finner du ved å klikke på skiftenøkkelen i hovedmenyen (System Settings). Pass på at du alltid har den seneste versjonen for å kunne spille alle nye spill uten problemer!

For å oppdatere Nintendo 3DS-konsollen din til den nyeste systemversjonen må konsollen være koblet opp mot Internett. Det finnes også visse spill som for eksempel SUPER MARIO 3D LAND og Mario Kart 7 som har den seneste oppdateringen innebygd og krever at du gjennomfører oppdateringen før de kan spilles.

Foreldrekontroll

En innebygget foreldrekontroll lar foreldre sette begrensninger på funksjonene til konsollen, slik som for eksempel Internettbruk og visse nettverksfunksjoner. Med hjelp av en pin-kode kan foreldre også deaktivere 3D-funksjonen til konsollen eller bestemme aldersgrensen til hvilke spill barnet kan spille.

Forhåndsinstallert programvare 

Internet Browser

Nettleseren til Nintendo 3DS lar deg surfe på Internett, også mens du spiller Nintendo 3DS-spill dersom du trykker på HOME-knappen. Nettleseren er spesialutviklet til Nintendo 3DS og har muligheten til å vise nettsider og bilder i 3D for de sider som støtter dette. Det er også mulig å laste ned 3D-bilder i MPO-format, og adresseboken lar deg lagre opp til 64 favorittsider. Du må utføre en systemoppdatering før nettleseren blir tilgjengelig.

NB! Nettleseren støtter ikke Flash eller PDF.

Nintendo 3DS Camera

Ta bilder i 3D! Nintendo 3DS har to kameraer på utsiden som gjør dette mulig. Det indre kameraet kan bare ta bilder i 2D. Foruten å bare ta bilder på helt vanlig måte, så kan du også redigere bildene dine, til og med før du tar dem! Det finnes en rekke ulike typer penner og symboler, men det virkelig heftige er at du kan skape egne groper og opphøyelser i 3D! Om du for eksempel fotograferer en ball, så kan du gjøre det slik at den "oppheves" og virkelig stikker ut av skjermen! På samme måte er det mulig å "slanke" objekter også for å få det til å se ut som de ligger dyyyypt nede. Denne redigeringen skjer manuelt og fungerer best med objekter med enkle former slik som baller, vegger og tv-apparater. Saker som fingre og hender blir ikke like bra.

Andre praktiske funksjoner som finnes i Nintendo 3DS Camera er Self Timer, en funksjon som lar deg bestemme antall sekunder før programmet automatisk tar et bilde eller som automatisk tar et bilde når du sier noe, og manuelt kontrollert fokus, lys, skarphet og kontrast. Har du problemer med at omgivelsene er for mørke, så er det mulig å til en viss grad veie opp for det. Vær dog oppmerksom på at Nintendo 3DS ikke har blits. Bildene tas med en oppløsning på 640x480 piksler (0,3 megapiksler).

Du kan også bruke konsollen som et videokamera og spille inn opp til ti minutter lange videoklipp i ekte 3D! Videoinnspillingsfunksjonen har også en del forskjellige innstillinger og moduser. Du kan for eksempel gjøre innstillinger slik at du får best mulig video basert på lysforholdene (Low-light Mode, kan også stilles inn manuelt). Når du spiller av videoklipp har du også muligheten til å endre avspillingshastigheten og toneleiet, og setter du videoen på pause kan du lagre bildet i fotoalbumet. Du kan til og med spille videoen av baklengs.

Trick Shot Mode inneholder tre spesielle innspillingsalternativer, men disse tre lar deg ikke ta opp lyd. Interval Shot tar bilder i intervaller som deretter settes sammen til en video. Du kan velge mellom 0.5, 2, 5, 15 og 60 sekunders intervall. Dette lar deg for eksempel lage en spennende video av en knopp som blomstrer eller en istapp som smelter. Frame Pick tar ett og ett bilde hver gang du trykker på knappen som deretter settes sammen til en video. Dette modiet lar deg for eksempel lage kule stop-motion-animasjoner. Clip Link lar deg stoppe og fortsette opptaket ved å trykke på en knapp.

Videoene lagres på SD-kortet, og om det medfølgende kortet ikke er stort nok, så kan du selvfølgelig alltids oppgradere til et som er større. Nintendo 3DS støtter SD-kort på  opptil 32GB.

Nintendo 3DS Sound

Nintendo 3DS Sound lar deg ta opp og leke med lyder eller spille av musikk som ligger lagret på SD-kortet. Du kan ta opp og lagre opptil 180 forskjellige lydklipp på 10 sekunder og leke med disse på en rekke forskjellige måter som inkluderer å endre tonehøyde, hastighet og å legge på forskjellige filtre.

Kobler du SD-kortet til en datamaskin og overfører musikkfiler i enten MP3- eller AAC-format, så kan du spille av disse på Nintendo 3DS. Mens musikken din spiller kan du leke med den på samme måte som med lydklippene du har spilt inn selv, men du kan i tillegg "spille med" ved å trykke på L- og R-knappene da disse lager en rekke forskjellige lyder. Det finnes 12 forskjellige lydsett å velge mellom, blant annet forskjellige slagverk, katter som mjauer eller Mario som plukker opp mynter. På den øverste skjermen finner du en rekke forskjellige former for "underholdning" mens musikken spiller i form av forskjellige spektrumanalysatorer. En er for eksempel basert på racingspillet Excitebike, og her er det musikken som skaper bakkene som motorsyklistene må overkomme. Det finnes også en variant hvor et romskip flyr gjennom en tunnel som skapes av musikken, og her kan du skyte laserstråler med L- og R-knappene. En annen aktiv variant er et Game & Watch-inspirert minispill hvor du må heade en fotball i luften basert på rytmen til musikken. Statiske varianter inkluderer en klokke som viser hvor lenge sangen varer og et slideshow med bilder fra fotoalbumet ditt.

Nintendo 3DS Sound har også en StreetPass-funksjon. Dersom du registrerer favorittsangene dine i en spesiell spilleliste og aktiverer StreetPass, så kan du sjekke hvor kompatibel musikksmaken din er med Nintendo 3DS-eiere du går forbi på gaten. Programmet kan hente musikk fra maksimalt 1000 mapper på SD-kortet og kan vise opp til 3000 musikkfiler.

Mii Maker

Akkurat som på Wii U kan du skape din egen Mii-karakter på Nintendo 3DS! Faktum er at du nå har enda flere valgmuligheter, blant annet kan du ta et bilde og siden gjør Mii Maker automatisk bildet om til en Mii. Dersom du ikke er helt fornøyd med resultatet, så kan du alltids finjustere i etterkant.

I Mii Maker finner du også en funksjon som lar deg lagre et bilde enten av ansiktet eller hele kroppen til en Mii som et JPG-bilde på SD-kortet. Dette bildet kan du senere kopiere over til en datamaskin og dermed kunne bruke et bilde av din egen Mii-karakter som avatar på forum, i e-postsignaturen din, på hjemmesiden eller på visittkort. Mulighetene er endeløse. Du kan også lagre en Mii i form av en QR-kode, som er en slags "strekkode" som andre Nintendo 3DS-konsoller kan lese inn og vips, så dukker Mii-karakteren opp i Mii Maker!

StreetPass Mii Plaza

Når du har registrert din personlige Mii i StreetPass Mii Plaza, har aktivert StreetPass-funksjonen og går rundt med Nintendo 3DS i Standby, så vil du kanskje møte en del Mii-karakterer fra andre Nintendo 3DS-eiere som du går forbi på gaten. Disse samler seg i StreetPass Mii Plaza hvor du kan se litt informasjon om dem slik som hvor de kommer fra, hva som var det siste spillet eller programmet de benyttet seg av og litt andre saker om de har valgt å dele dette. Men det beste av alt er at Mii-karakterer du møter kan benyttes i flere ulike minispill! Ved å klare utfordringer i visse spill kan du blant annet låse opp nye klær til Mii-karakteren din.

Augmented Reality

Det følger med seks forskjellige AR-kort når du kjøper en Nintendo 3DS. AR står for Augmented Reality og kalles "utvidet virkelighet" på norsk. Praktisk sett innebærer det at du plasserer et av de seks kortene på for eksempel et bord og deretter "filmer" det med 3D-kameraene. Plutselig dukker det opp en kjent Nintendo-figur midt i virkeligheten! Du kan se på den fra omtrent alle vinkler du vil ved å bevege deg rundt kortet, og du kan til og med endre hvilken posering karakteren har.

Et av kortene har et stort spørsmålstegn på seg, og dette kortet kommer du til å benytte til en rekke forskjellige saker. Gjennom AR Games-programmet inneholder dette kortet en rekke forskjellige minispill, slik som for eksempel å skyte på blink eller å fiske. Til å begynne med er de fleste minispillene og funksjonene til dette kortet låst, men du kan benytte Play Coins som du tjener ved å gå rundt med konsollen din i Standby til å låse opp nytt innhold. Mii Viewer er et eksempel på det, og denne funksjonen lar deg hente fram Mii-karakteren din.

AR Games er ikke det eneste programmet som utnytter AR-kortene, nintendogs + cats-spillene kan også ta i bruk spørsmålstegnkortet for å bringe valpen din inn i det virkelige liv gjennom utvidet virkelighet.

Face Raders

I denne komiske shooteren skal du skyte ned så mange flyvende ansikt som mulig! Det høres kanskje ganske sært ut, og det er det også! Du skyter baller med hjelp av et sikte på skjermen, og dette siktet styrer du ved å fysisk bevege konsollen i forskjellige retninger. Ansiktene må du stå for selv med hjelp av kameraet, noe som betyr at du kan stappe inn venner, kjendiser, familie, lærere, sjefer, brusbokser, frukt, doruller... ja, i prinsippet hva som helst! Det fungerer også helt fint å ta bilde av ansikter på en dataskjerm, noe som vil si at begrensningene er så godt som ikkeeksisterende! Selv om du tar et todimensjonalt bilde, så forvandles ansiktet til 3D i Face Raiders!

Når du har tatt bilde av et ansikt kan du småjustere det slik at det passer inn i malen som spillet benytter seg av. Du kan forstørre, forminske, rotere og justere i fire ulike retninger helt til ansiktet er helt på plass!

Ansiktene lager en rekke ulike uttrykk under spillets gang, og du kommer til å bli overrasket over hvor bra det fungerer med tanke på at "kilden" er et todimensjonalt bilde! Face Raiders er ikke spesielt seriøst, men er mer fylt med humor enn vold, noe du sikkert kommer til å sette pris på når du fyrer av en fulltreffer rett i gapet på kjæresten eller arbeidskollegaen...

Selve gameplayet er kombobasert, noe som betyr at det ikke lønner seg å bare skyte helt vilt rundt seg og håpe at et skudd treffer i ny og ne. For å oppnå de virkelig høye poengsummene må du sikte vel og bra og treffe midt i blinken. Klarer du en hel bane uten å bomme en eneste gang, så kan du regne med en saftig poengbonus! Om situasjonen er tilstrekkelig rolig, så kan du forsøke å sikte på munnen til ansiktene, det gir nemlig høyere poeng. Det finnes "smartbomber" også dersom du blir desperat, men om du bruker en slik vil komboen din brytes.

Grafikken i Face Raiders blander virkelighet med den noe absurde fantasien som spillet byr på. Du sikter gjennom kameraene, noe som gjør at det er virkeligheten som utgjør bakgrunnen. Ansiktene du skal skyte har på seg propellhjelper og angriper fra alle retninger! De sprenger hull i virkeligheten slik at det ser ut som hull til en annen dimensjon har åpnet seg i bakgrunnen. Si for eksempel at soverommet ditt har hvite vegger. Et ansikt kan når som helst sprenge seg gjennom soverommet ditt slik at det blir hull i veggen... ikke i virkeligheten altså, men det ser akkurat slik ut på 3D-skjermen! Hullet i virkeligheten vises med stor presisjon av Nintendo 3DS, så selv om du snur deg og sikter mot døren, så kommer hullet fremdeles til å være der når du snur deg tilbake. Stilig!

Det finnes nærmere ti baner i Face Raiders, og de har en ganske varierende vanskelighetsgrad. I starten kan så godt som hvem som helst vinne, men mot slutten kreves det trening, trening og atter trening for å komme seirende ut av kampen. Det som skiller banene fra hverandre er hvilke typer fiender som angriper deg og hvilken boss du møter på slutten. De første ansiktene fungerer som målskiver, mens de vanskeligere variantene har skjold og andre beskyttelser som det gjelder å komme seg rundt.

Activity Log og Play Coins

Takket være bevegelsesfølsomheten har konsollen en innebygget skritteller, men denne gjør litt mer enn å bare telle skritt. Du har nemlig muligheten til å tjene såkalte Play Coins med hjelp av skrittelleren. Du får 1 Play Coin per 100 skritt opp til maks 10 Play Coins per dag og 300 totalt (når du 300 er du altså nødt til å bruke noen før du kan få flere). Play Coins kan brukes i kompatible spill og programmer til å kjøpe saker eller låse opp nye funksjoner. I StreetPass Mii Plaza for eksempel kan du bruke Play Coins til å kjøpe puslespillbiter eller leie inn helter.

Activity Log lagrer all statistikk om bruken din av konsollen. Den er hovedsakelig delt inn i to deler, den første delen er Daily Records. Her inne kan du sjekke hvor mange steg skrittelleren har telt samt hvor lenge du har spilt, og du kan sjekke denne statistikken på daglige (også inndelt etter når på dagen du har brukt konsollen), ukentlige, månedlige og årlige grafer. Du kan også sjekke denne statistikken i listeform.

Den andre delen er Software Library. Denne delen av Activity Log registrerer alle spill og programmer du har benyttet deg av, og her kan du sjekke forskjellige statistikker. For eksempel kan du sjekke hvor lenge du har spilt et spill totalt sett, antall ganger du har spilt det, når du spilte det første gang og når du spilte det sist. Spillstatistikken blir også rangert slik at det spillet du for eksempel har spilt flest ganger har en gullkrone ved siden av seg. Software Library kan også sees i listeform og sorteres etter total spilletid, antall ganger spilt, gjennomsnittlig spilletid, første gang man spilte og siste gang man spilte. Activity Log kan være en veldig fin funksjon for foreldre som ønsker å holde et blikk med på hvor mye og hva barnet spiller.

Game Notes

Game Notes er rett og slett en notatblokk med 16 ark hvor du kan skrible ned informasjon, tegninger, notater og lignende. Det beste av alt er at du kan bruke Game Notes samtidig som du spiller Nintendo 3DS-spill og -programvare ved å trykke på HOME-knappen. Dette setter nemlig spillet eller programmet i pause og gir deg tilgang til blant annet Game Notes. Veldig hendig dersom du for eksempel blir oppringt mens du sitter og spiller og har behov for å skrive ned et par notater.

Friend List

Dette ikonet finner du alltid helt øverst på pekeskjermen når du befinner deg i HOME-menyen. Som du sikkert vet benytter Nintendo 3DS seg av Friend Codes for å kunne spille online med venner, men i motsetning til tidligere trenger du nå bare én eneste Friend Code som vil gjelde for alle spill. Friend List er vennelisten din, og det er her du registrerer venners Friend Code. Dette kan gjøres kjapt og enkelt ved at begge trykker på "Register Friend" og "Local". Da går registreringen automatisk slik at du slipper å måtte manuelt taste inn koden. Du kan også bruke Friend List samtidig som du spiller Nintendo 3DS-spill og -programvare ved å trykke på HOME-knappen. Dette setter nemlig spillet eller programmet i pause og gir deg tilgang til blant annet Friend List. Veldig hendig dersom du møter en kamerat du har lyst til å registrere mens du spiller, men ikke har muligheten til å slå av spillet for å gjøre det. Via Friend List er det også mulig å se når registrerte venner er online og hvilket spill de spiller dersom de tillater det. Har du oppdatert konsollen til nyeste systemversjon vil det nå også være mulig å hoppe rett inn i et onlinespill via Friend List (kun med spill som støtter denne funksjonen).

StreetPass og SpotPass

Dette er to funksjoner vil holde deg oppdatert på nye og spennende måter. Begge lar deg motta nytt innhold og annen informasjon mens hverdagslivet går sin gang, så når som helst vil du kunne åpne konsollen din og finne overraskelser som venter. 

For deg som velger å aktivere StreetPass, så lar denne funksjonen deg utveksle spillinformasjon med andre Nintendo 3DS-eiere mens dere går forbi hverandre på gaten. Små informasjonspakker kan utveksles via denne dataoverføringsmetoden, slik som Mii-karakterer, spillkart eller poengsummer og data fra forskjellige spill. Og det beste av alt er at du nå ikke trenger å ha det fysiske spillet i konsollen! StreetPass-funksjonen til et spill kan nemlig lagres på konsollen slik at du ikke trenger å måtte spille for å benytte funksjonen. Du trenger ikke engang å ha med deg spillet! Opp til 12 forskjellige StreetPass-funksjoner kan lagres i konsollen. Og du kan selvsagt når som helst slå av denne funksjonen. Når du ser at varsellampen ved R-knappen lyser grønt, så har du utvekslet StreetPass-informasjon med noen, og detaljer finner du ved å sjekke Notifications som du alltid finner øverst på pekeskjermen i HOME-menyen.

SpotPass-funksjonen kan koble seg til kompatible hotspots og den trådløse bredbåndstilkoblingen du har hjemme, selv om konsollen er i Standby Mode. Straks Nintendo 3DS er tilkoblet vil konsollen motta nytt innhold og oppdateringer med regelmessige intervaller. En varsellampe like ved R-knappen vil lyse blått når du har mottatt nytt innhold, og detaljer om hva som er lastet ned kan du sjekke i Notifications som alltid befinner seg øverst på pekeskjermen i HOME-menyen. 

Nintendo of Europe har slått seg sammen med en rekke organisasjoner for å gi deg nytt innhold, inkludert Eurosport, Europas ledende leverandør av sportunderholdning, som gir deg sportsvideoer i 3D og Aardman Animations som vil levere en serie originale kortfilmer fra Shaun the Sheep i 3D.