Skip to main content

Har du nettopp blitt Nintendo Switch-eier? Slik kommer du i gang!

Om du nylig har blitt eieren av en splitter ny Nintendo Switch-konsoll kan det være en god idé å lese denne guiden for å komme i gang på best mulig måte. 

Hvordan starter jeg Nintendo Switch?

Ta en titt på videoen under. Den viser deg hvordan du går frem, steg for steg.

Hvilke spill kan jeg spille på Nintendo Switch?

Det finnes allerede mange spennende titler til Nintendo Switch, og det kommer stadig flere! Om du liker å spille sammen med venner og familie kan titler som ARMS, Splatoon 2, Snipperclips Plus, Mario Kart 8 Deluxe eller sportstitler som FIFA18 og NBA 2K18 være noe for deg.

Om du derimot liker å spille alene vil vi først og fremst anbefale de kritikerroste spillene The Legend of Zelda: Breath of the Wild og Super Mario Odyssey samt Xenoblade Chronicles 2, Fire Emblem Warriors og The Elder Scrolls V: Skyrim. Følg denne lenken for å se flere titler.

Få siste nytt om Nintendo Switch og kompatible spill

Via Home-menyen kan du se nyhetsikonet «News». Klikk på det for å få tilgang til alle mulige slags oppdateringer om nye og kommende titler. Her vil du finne alt fra trailere, bilder og Nintendo Direct-presentasjoner til viktig informasjon om Nintendo Switch.

Lagre bilder og videoklipp fra spillopplevelser

Det er superenkelt å lagre og dele spillopplevelsene dine med andre. Trykk på «capture»-knappen på Nintendo Switch for å ta et bilde av skjermen. Det er også enkelt å dele disse bildene med andre på sosiale medier. Om du har oppdatert programvaren til Nintendo Switch (du må ha versjon 4.0.0 eller nyere) er det også mulig å lagre videoklipp. For å gjøre det trykker du på «capture»-knappen og holder den inne til du hører et pip, så vil de siste 30 sekundene lagres som et videoklipp. Etter at klippet er lagret kan du trimme ned klippet og lagre spesielle øyeblikk som bilder.

Hva gjør de andre ikonene på Home-menyen?

Du kan blant annet aktivere «sleep mode», justere kontrollene eller endre innstillingene dine. I menyen for innstillinger har du til og med muligheten til å skape din egen Mii-karakter.

Kan jeg overføre lagringsdata fra en Nintendo Switch-konsoll til en annen?

Ja, den kan du! Med den seneste systemoppdateringen er det nå mulig å overføre en brukerkonto og tilhørende lagringsdata til en annen Nintendo Switch-konsoll. Dette kan være nyttig om du for eksempel tidligere har delt en Nintendo Switch-konsoll med resten av familien, men nå har fått din egen konsoll. Les denne guiden for å se hvordan du kan overføre lagringsdata fra en konsoll til en annen.


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge