Skip to main content

Hva er StreetPass?

StreetPass er ytterligere en grunn til å alltid ha med seg Nintendo 3DS. Det eneste du trenger å gjøre er å legge konsollen i lommen eller vesken, og når du senere kommer hjem har du forhåpentligvis utvekslet data med noen!

Sammenslått Nintendo 3DS = Sleep Mode

Når du slår sammen Nintendo 3DS-konsollen din går den automatisk inn i Sleep Mode, men visse funksjoner forholder seg aktive, slik som StreetPass. Enkelt forklart utveksler StreetPass data mellom to eller flere Nintendo 3DS-konsoller som er innenfor rekkevidde. Det spesielle er at dette skjer automatisk, noe som vil si at du kan legge konsollen i lommen eller vesken og deretter ta en titt når du kommer hjem for å se hva som har skjedd på veien!

Mye mer enn bare StreetPass Mii Plaza

StreetPass fungerer med alle spill som er programmert med denne funksjonen. Nøyaktig hva slags data som utveksles varierer veldig fra spill til spill, og det samme gjør hvor mange StreetPass Hits du kan få før køen er full for hver enkelt tittel. I SUPER MARIO 3D LAND kan du for eksempel kun ta imot tre StreetPass Hits før du må "tømme" køen og fylle på med flere, mens Kid Icarus: Uprising lar deg ta imot flere dusin. Forskjellen mellom disse to titlene er at SUPER MARIO 3D LAND overfører dine beste tider fra alle baner, mens Kid Icarus: Uprising bare overfører én Weapon Gem, og derfor kan sistnevnte håndtere flere overføringer.

StreetPass Mii Plaza kommer innebygd i alle Nintendo 3DS-konsoller og er nok den aller vanligste programvaren som benyttes til StreetPass, men det finnes mengder med ulike Nintendo 3DS-titler som benytter seg av StreetPass på forskjellige måter.

Det vil stå tydelig markert på baksiden av spillesken dersom tittelen benytter seg av StreetPass.

Du trenger ikke en gang å ha i spillet!

StreetPass benytter lokal, trådløs kommunikasjon, og er aktivt både når du spiller og når konsollen er i Sleep Mode (sammenslått). Vær dog oppmerksom på at StreetPass ikke vil fungere dersom annen trådløs kommunikasjon er aktiv, for eksempel når du spiller online via Internett eller lokal flerspiller sammen med venner.

Det eneste du trenger å gjøre for å aktivere StreetPass er å aktivere funksjonen i hvert spill én gang, og deretter holder det at du tar med deg Nintendo 3DS-konsollen med deg ut. Du trenger altså ikke å ha med deg spillet i det hele tatt, for StreetPass-filene for hvert spill vil lagres i konsollens systemminne. StreetPass kan aktiveres for opptil 12 spill eller programmer samtidig. Vil du aktivere StreetPass for et nytt spill må du da først deaktivere StreetPass for et gammelt.

Hva er egentlig greia med StreetPass?

Å utveksle personlige rekorder og annen spillrelatert data mellom Nintendo 3DS-eiere uten at det krever noe manuelt arbeid.

StreetPass fungerer uten at du trenger å gjøre noe. Det eneste som er opp til deg er å ta med deg konsollen hver gang du skal ut!

LED-lampen på konsollen vil blinke grønt når du får en StreetPass Hit, og lyser deretter fast grønt slik at du vet at du har StreetPass-data å sjekke når du kommer hjem.


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge