Skip to main content

Nintendo DS

Hva skal man med to skjermen lurer du kanskje på? I de fleste Nintendo DS-spillene benyttes den ene skjermen til handlingen og den andre til statuser, kart, inventar og lignende. Den praktiske funksjonen dette oppfyller er at du slipper å måtte trykke på en knapp og avbryte spillet for å sjekke statusen til karakteren din eller for å studere kartet i eventyrspill. Men ikke glem at spillutviklerne kan gjøre hva de enn vil med de to skjermene, den eneste begrensningen er fantasien!

Oppfølgeren til Nintendo DS heter New Nintendo 3DS. Vær oppmerksom på at onlinetjenestene til Nintendo DS, Nintendo DS lite og Nintendo DSi/DSi XL nå er avsluttet, så det er ikke lenger mulig å spille Nintendo DS-spill online eller benytte andre onlinetjenester.

DS - Dual Screen

Eller "Developers' System" (spillutviklernes system). DS står altså for to ulike saker; dels for de doble skjermene som er kjennetegnet til konsollen, og dels det faktum at spillutviklerne har dobbelt så mye å leke seg med. Nintendo DS er virkelig en konsoll som lokker fram kreativitet og oppfinnsomhet!

Pekeskjerm og pekepenn

Det som først og fremst skiller Nintendo DS fra konkurrentene er at den nederste skjermen er en pekeskjerm. Dette innebærer at du kan styre spillene kun ved å trykke, dra eller gnikke på den nederste skjermen! Selvsagt kan dette kombineres med knappkontroll, slik at du for eksempel styrer spillfiguren med styrekorset, men sikter med hjelp av pekeskjermen.

Du kan bruke fingertuppene, men vi anbefaler sterkt at du istedet bruker den medfølgende pekepennen til å styre spillene via pekeskjermen. Pekepennen passer lett ned i et hull på oversiden av konsollen når den ikke er i bruk.

Mikrofon

Men hvem har sagt at du bare kan spille med hendene? Med hjelp av den innebygde mikrofonen kan du styre spillene med din egen stemme! I nintendogs-spillene kan du for eksempel snakke til hunden din og lære den kommandoer. Det artige er at hunden faktisk hører på de ordene du sier, og ikke bare til toneleiet. Men vær oppmerksom på at det ikke er alle Nintendo DS-spill som støtter mikrofonen.

Innebygget batteri

Nintendo DS har et innebygget batteri som kan lades opp ved behov. Du trenger altså ikke kjøpe løse batterier til Nintendo DS. Batteritiden varierer kraftig alt ettersom hvilket spill du spiller.

Trådløst, lokalt nettverk

Med Nintendo DS kan du spille mot venner som befinner seg i nærheten helt trådløst. Glem trasige kabler og annet dyrt tilleggsutstyr, har du og dine venner hver deres Nintendo DS er det bare å koble seg til hverandre og begynne å spille. I spill som for eksempel Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? kan hele 16 spillere koble seg sammen trådløst og spille.

Onlinemuligheter (NB! Onlinetjenesten er nå avsluttet)

Nintendo DS er utrustet med trådløse nettverksmuligheter og om du allerede har et trådløst nett koblet til bredbånd hjemme, trenger du ikke noe ekstra tilbehør for å koble Nintendo DS online. Når du er koblet til nett kan du spille mot andre mennesker over hele verden og laste ned nytt materiale til spill som støtter dette. Tenk på at ikke alle Nintendo DS-spill har onlinemuligheter. Se etter det blå eller røde Nintendo Wi-Fi Connection-merket på spillesken for å se hvilke spill som kan kobles online. Dersom du har bredbånd, men ikke trådløst, kan du kjøpe en Nintendo Wi-Fi USB Connector, et USB-tilbehør til datamaskiner som lar deg koble Nintendo DS online via en datamaskin.

Last over eller ta imot en demoversjon av et Nintendo DS-spill

Med hjelp av funksjonen DS Download Play kan du sende eller ta imot en demoversjon av et spill til Nintendo DS! Om du tar imot en demoversjon kan du spille den så lenge strømmen er på. Når du slår av konsollen vil demoversjonen forsvinne (men kan selvsagt lastes inn igjen senere). Tenk over at det kun er visse Nintendo DS-spill som støtter denne funksjonen. Våre spillsider vil inneholde informasjon dersom dette er mulig. Demoversjoner er også tilgjengelig via Wii-kanalen Nintendo Channel dersom du også eier den konsollen (krever at Wii er koblet til Internett).

3D-grafikk

Nintendo DS kan håndtere 3D-grafikk som er bedre enn grafikken til Nintendo 64. Bildehastigheten er på imponerende 60 bilder per sekund og spesialeffekter som tåke og "cel shading" er ikke noe problem.

Spill Game Boy Advance-spill

Nintendo DS har inngang til Game Boy Advance-spill, så du kan spille alle slike på Nintendo DS. Tenk bare over at du ikke kan spille flerspiller på noen Game Boy Advance-spill når du spiller dem på Nintendo DS, da konsollen ikke støtter linkekabel. Noen få Nintendo DS-spill støtter også tilbehør som kobles til Game Boy Advance-inngangen, mens andre har funksjoner som låser opp bonuser dersom riktig Game Boy Advance-spill også står i konsollen.

Virtuell surroundlyd

Nintendo DS gjengir lyden i ekte stereo ettersom konsollen har to separate høyttalere på hver side, og støtter 16 lydkanaler. Konsollen har også muligheten til å gjengi virtuell surroundlyd, noe som i praksis er en simulering av ekte surroundlyd. Du kommer til å bli forbløffet over hvor bra det låter!

Sterke prosessorer og nytt mediaformat

Nintendo DS har to prosessorer - en ARM9 og en ARM7. Nintendo DS-spillene kommer på små og kompakte kort. De fleste spillene kommer på 1 gigabits-spillkort, men spillkort finnes i størrelser opp til 4 gigabit.


Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.

Sosiale medier

© Bergsala | Officiell nettside for Nintendo i Norge