nintendo logo

Nintendo Switch Online

Spill online og bruk den dedikerte mobilappen til å avtale spillmøter med vennene dine.

Spill online med Nintendo Switch

Du kan spille med eller mot andre spillere online ved å logge inn med din Nintendo Account. Onlinespill er tilgjengelig uten ekstra kostnad frem til Nintendos abonnementstjeneste lanseres i september 2018.

Vær oppmerksom på at det som regel kreves at du abonnerer på denne tjenesten for å kunne spille online med Nintendo Switch (unntak kan forekomme). Tjenesten er kun et krav for Nintendo Switch og påvirker ikke Wii U og konsoller i Nintendo 3DS-familien.

Onlinelobby og chat

En dedikert mobilapp som lenkes til Nintendo Switch lar deg invitere venner til å spille online, arrangere spillmøter og chatte under pågående kamper i kompatible spill - alt via mobilappen. Innen den offisielle lanseringen i september vil en gratis, begrenset versjon av appen være tilgjengelig. Du kan laste den ned via AppStore eller GooglePlay. 

Appstore

Google Play

Nintendo Entertainment System

Spill klassiske NES-spill hvor som helst, når som helst. Spillere som abonnerer på «Nintendo Switch Online»-tjenesten vil få tilgang til en samling med klassiske NES-spill. Ved lansering kommer det til å finnes 20 NES-spill, blant annet Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. og Tennis.  Ytterligere 10 spill vil legges til ved lansering, og disse titlene vil avsløres på et senere tidspunkt. Flere titler vil også legges til etter hvert. Alle klassiske NES-spill vil fungere med voice chat-funksjonen via Nintendo Switch Online smartphone app, og du kan spille disse spillene både online og offline. 

Eksklusive kampanjer

Abonnenter kan delta i spesialkampanjer hvor de kan kjøpe produkter til en gunstigere pris i Nintendo eShop.

Pris

Du kan velge blant fire ulike medlemskap. Tre individuelle og ett for familien.  På nåværende tidspunkt vet vi dessverre ikke hvor mye de kommer til å koste i Norge.  

Individuelle medlemskap

1 måned
(30 dager)
 
3 måneder
(90 dager)
 
12 måneder
(365 dager)
 

Familiemedlemskap

12 måneder
(365 dager)
 

Benytt onlinetjenesten kostnadsfritt inntil den offisielt lanseres i september

Betalingstjenesten lar deg spille online og få eksklusive fordeler. Standardfunksjoner slik som vanlige system- og spilloppdateringer vil naturligvis være gratis for alle Nintendo Switch-brukere, uavhengig om de abonnerer på tjenesten eller ikke.

For å benytte konsollens onlinetjenester må du først ha en Nintendo Account. Du kan opprette en Nintendo Account nå.

Opprett en Nintendo Account

Vanlige spørsmål og svar

Hvordan kan jeg abonnere på denne tjenesten? 

Du kan abonnere på denne tjenesten ved å kjøpe et "Nintendo Switch Online"-medlemskap fra Nintendo eShop på Nintendo Switch, etter at tjenesten er lansert i september. 

Hvilke spill kan jeg spille online om jeg blir medlem?

Du må bli medlem for å spille online i Nintendo Switch-spill som Splatoon 2, ARMS og Mario Kart 8 Deluxe, men du trenger ikke å være medlem for å få tilgang til funksjoner som "online leaderboards" og rankinger. 

Hvilke medlemskap finnes det?

Det finnes tre individuelle medlemskap for én Nintendo Account og ett familiemedlemskap for opptil åtte Nintendo Accounts. De individuelle medlemskapene gjelder for én måned, tre måneder eller tolv måneder, mens familiemedlemskapet kun gjelder for tolv måneder. 

Må jeg kjøpe flere medlemskap om jeg har flere Nintendo Switch-konsoller?

Nei! Du kan bruke en Nintendo Account (med et aktivt medlemskap) på flere konsoller. 

Om jeg kjøper et individuelt medlemskap, kan andre brukere som spiller på samme Nintendo Switch-konsoll også bruke Nintendo Switch Online Service?

Nei, det er ikke mulig. Dersom du kjøper et individuelt medlemskap er det kun Nintendo-kontoen med et aktivt medlemskap som kan bruke Nintendo Switch Online-tjenesten på konsollen. 

Om et familiemedlem som spiller på den samme Nintendo Switch-konsollen også vil ha mulighet til å bruke tjenesten, kan en familiegruppe skapes i Nintendo Account settings, og siden kan et familiemedlemskap kjøpes (opptil åtte Nintendo Accounts). 

Vennligst merk deg at visse spill, som Mario Kart 8 Deluxe, tillater at én ekstra spiller blir som gjest online. Denne funksjonaliteten vil fungere om den første spilleren har et aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap. 

Jeg har kjøpt et familiemedlemskap, trenger jeg å gjøre noe mer?

Ja, du må skape en "Nintendo Account Family Group".

Om en forelder kjøper et familiemedlemskap, kan tilknyttede "child accounts" også benytte Nintendo Online Service?

Ja, alle kontoene i en "Family Group" som har et aktivt "Family Membership" vil ha tilgang til tjenesten.

Må jeg ha et Nintendo Switch Online service-medlemskap for å spille online på Wii U og konsoller i Nintendo 3DS-familien?

Nei, du trenger ikke å ha et medlemskap for å kunne spille online på disse konsollene. 

Kommer det til å trekkes penger automatisk fra kortet mitt når gratisperioden avsluttes i september 2018?

Nei. Gratisperioden kommer bare til å avsluttes. Du må aktivt kjøpe et medlemskap for å kunne fortsette å bruke tjenesten. 

Vil jeg ha tilgang til onlinetjenester på Nintendo Switch dersom jeg ikke kjøper et medlemskap?

Du vil fortsatt kunne benytte mange tjenester uten å betale for et medlemskap. Blant annet kommer du til å ha tilgang til Nintendo eShop, kunne legge til og håndtere venner, laste opp bilder og videoer til sosiale medier, bruke foreldrekontrollen og laste ned systemoppdateringer samt få nyheter om spill og funksjoner. 

Hvordan kan jeg begynne å lagre data i nettskyen?

Detaljert informasjon om dette kommer senere. 

Hva kommer tjenesten til å koste i Norge?

For å se den norske prisen må du logge deg inn på Nintendo eShop når tjenesten lanseres i september 2018. 

Liste over onlinetjenster

TjenesteAbonnentIkke abonnent
Onlinespill*
Nintendo Switch online app
Nintendo Entertainment system – Nintendo Switch Online
Save Data Cloud
Eksklusive medlemstilbud
Nyheter **
Systemoppdateringer
Spilloppdateringer
Tilgang til Nintendo eShop **
Registrere og håndtere venner **
Dele skjermbilder via sosiale medier **
Mobilappen Nintendo Switch Parental Controls (foreldrekontroll) **

* Med noen få unntak krever denne tjenesten tilgang til Nintendo Switch Online Service.

** En Nintendo Account er påkrevd for å benytte denne tjenesten.