fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Nintendo Switch Online

Spill online og bruk den dedikerte mobilappen til å avtale spillmøter med vennene dine.

Spill online med Nintendo Switch

Du må ha et aktivt Nintendo Switch Online-abonnement for å kunne spille med eller mot andre spillere online.

Vær oppmerksom på at det som regel kreves at du abonnerer på denne tjenesten for å kunne spille online med Nintendo Switch (unntak kan forekomme).

Onlinelobby og stemmechat

En dedikert mobilapp som lenkes til Nintendo Switch lar deg invitere venner til å spille online, arrangere spillmøter og chatte under pågående kamper i kompatible spill - alt via mobilappen. 

Appstore

Google Play

Nintendo Entertainment System

Spill klassiske NES-spill hvor som helst og når som helst. Spillere som abonnerer på «Nintendo Switch Online»-tjenesten vil få tilgang til en samling med klassiske NES-spill, som f.eks. Balloon Fight, Baseball, Donkey Kong, Double Dragon, Dr. Mario, Excitebike, Ghosts’n Goblins, Gradius, Ice Climber, Ice Hockey, The Legend of Zelda, Mario Bros., Pro Wrestling, River City Ransom, Soccer, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, Tennis og Yoshi.  Nye klassikere legges til hver måned.

Alle klassiske NES-spill vil fungere med voice chat-funksjonen via Nintendo Switch Online smartphone app, og du kan spille disse spillene både online og offline.

Eksklusive kampanjer

Abonnenter kan delta i spesialkampanjer hvor de kan kjøpe produkter til en gunstigere pris i Nintendo eShop.

Abonnement

Nintendo Switch Online

Individuelt medlemskap

1 måned (30 dager)
3 måneder (90 dager)
12 måneder (365 dager)

Familiemedlemskap

12 måneder (365 dager)

 

Nintendo Switch Online+expansion pack

Individuelt medlemskap

12 måneder (365 dagar)

Familiemedlemskap

12 måneder (365 dagar)

Nintendo Account

For å benytte konsollens onlinetjenester må du først ha en Nintendo Account. Du kan opprette en Nintendo Account nå.

Opprett en Nintendo Account

Vanlige spørsmål og svar

Hvordan kan jeg abonnere på denne tjenesten? 

Du kan abonnere på denne tjenesten ved å kjøpe et "Nintendo Switch Online"-medlemskap fra Nintendo eShop på Nintendo Switch.

Kan jeg teste Nintendo Switch Online gratis?

Du kan prøve Nintendo Switch Online gratis i sju dager. Velg alternativet Nintendo Switch Online til venstre i menyen i Nintendo eShop for å aktivere gratisperioden din. 

NB! Én gratisperiode per Nintendo Account. I løpet av gratisperioden kan du spille online, benytte deg av stemmechat via smartphone-appen, bruke Save Data Cloud og Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online-tjenesten. Det er ikke mulig å kjøpe Nintendo Entertainment-håndkontrollerne i løpet av testperioden. Om automatisk fornyelse er aktivert, vil abonnementet automatisk oppdateres som et individuelt månedsabonnement (30 dager). Om du derimot ikke vil kjøpe et medlemskap, så kan du slå av den automatiske fornyelsen i løpet av gratisperioden, slik at du ikke må betale noe.

Hva koster tjenesten i Norge?

Gjeldende priser finner du på Nintendo eShop.

Kommer det til å trekkes penger automatisk fra kortet mitt når Nintendo Switch Online-tjenesten lanseres den 19. september 2018?

Nei. Gratisperioden kommer bare til å avsluttes. Du må aktivt kjøpe et medlemskap for å kunne fortsette å bruke tjenesten. 

Onlinespilling

Hvilke spill kan jeg spille online om jeg blir medlem?

Du må bli medlem for å spille online i Nintendo Switch-spill som Splatoon 2, ARMS og Mario Kart 8 Deluxe, men du trenger ikke å være medlem for å få tilgang til funksjoner som "online leaderboards" og rankinger. 

Vil jeg automatisk bli lagt til i en stemmechat om jeg spiller online med noen som bruker denne funksjonen?

Nei, du vil ikke bli lagt til automatisk i en stemmechat. Du kan bestemme om du delta, uansett om andre spillere bruker denne funksjonen eller ikke.

Må jeg avslutte onlinespillingen for å avslutte en stemmechat?

Nei, du kan avslutte en stemmechat når som helst via Nintendo Switch Online-appen, selv om du fortsatt spiller online. Du kan også stenge av spesifikke spillere, slik at du ikke kan høre dem.

Vil jeg ha tilgang til onlinetjenester på Nintendo Switch dersom jeg ikke kjøper et medlemskap?

Du vil fortsatt kunne benytte deg av mange tjenester uten å betale for et medlemskap. Blant annet kommer du til å ha tilgang til Nintendo eShop, kunne legge til og håndtere venner, laste opp bilder og videoer til sosiale medier, bruke foreldrekontrollen og laste ned systemoppdateringer samt få nyheter om spill og funksjoner. 

Må jeg ha et Nintendo Switch Online-medlemskap for å spille online på Wii U og konsoller i Nintendo 3DS-familien?

Nei, du trenger ikke å ha et medlemskap for å kunne spille online på disse konsollene. 

Save Data Cloud

Hvordan kan jeg begynne å lagre data i nettskyen?

For å få tilgang til skylagring på du skaffe deg et Nintendo Switch Online-abonnement. Når du har blitt medlem vil det gjøres en backup av lagringsfilene dine når Nintendo Switch er koblet opp mot internett eller er i hvilemodus. Om du vil endre innstillingene for Save Data Cloud, så kan du gå inn i «System Settings» og deretter «Data Management», før du klikker på «Save Data Cloud Backup». 

Kommer filene jeg har lagret i skyen (Save Data Cloud) for Nintendo Switch- og NES-spill til å forsvinne etter at Nintendo Switch Online-abonnementet mitt har løpt ut?

Lagringsfilene som lagres med Sava Data Cloud vil ikke spares i skyen etter at abonnementet ditt har løpt ut. Det samme gjelder for lagringsfilene for NES-spill. Om du derimot lagrer filene på Nintendo Switch-konsollen din, så vil du kunne benytte deg av dem igjen om du signerer opp til et nytt abonnement.

Individuelt medlemskap og familiemedlemskap

Hvilke medlemskap finnes det?

Det finnes tre individuelle medlemskap for én Nintendo Account og ett familiemedlemskap for opptil åtte Nintendo Accounts. De individuelle medlemskapene gjelder for én måned, tre måneder eller tolv måneder, mens familiemedlemskapet kun gjelder for tolv måneder. 

Må jeg kjøpe flere medlemskap om jeg har flere Nintendo Switch-konsoller?

Nei! Du kan bruke en Nintendo Account (med et aktivt medlemskap) på flere konsoller. 

Om jeg kjøper et individuelt medlemskap, kan andre brukere som spiller på samme Nintendo Switch-konsoll også bruke Nintendo Switch Online-tjenesten?

Nei, det er ikke mulig. Dersom du kjøper et individuelt medlemskap er det kun Nintendo-kontoen med et aktivt medlemskap som kan bruke Nintendo Switch Online-tjenesten på konsollen. 

Om et familiemedlem som spiller på den samme Nintendo Switch-konsollen også vil ha mulighet til å bruke tjenesten, kan en familiegruppe skapes i Nintendo Account settings, og siden kan et familiemedlemskap kjøpes (opptil åtte Nintendo Accounts). 

Vennligst merk deg at visse spill, som Mario Kart 8 Deluxe, tillater at én ekstra spiller blir som gjest online. Denne funksjonaliteten vil fungere om den første spilleren har et aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap. 

Jeg har kjøpt et familiemedlemskap, trenger jeg å gjøre noe mer?

Ja, du må skape en "Nintendo Account Family Group".

Om en forelder kjøper et familiemedlemskap, kan tilknyttede "child accounts" også benytte Nintendo Online Service?

Ja, alle kontoene i en "Family Group" som har et aktivt "Family Membership" vil ha tilgang til tjenesten.

Kan jeg bytte til et familiemedlemskap om jeg har et individuelt medlemskap? 

Selv om du har et individuelt medlemskap, som ikke har løpt ut, så kan du kjøpe et familiemedlemskap og bytte den automatiske fornyelsen til familiemedlemskapet. I skrivende stund er det imidlertid ikke mulig å føre over eventuell resterende tid fra det individuelle medlemskapet. Om du kjøper et familiemedlemskap mens du bruker et individuelt medlemskap, så kommer den automatiske fornyelsen av det individuelle medlemskapet til å stenges av. Således vil ikke begge medlemskapene fornyes automatisk.

Hva skjer med den resterende tiden jeg har igjen av et medlemskap om jeg kjøper et ekstra medlemskap (mens jeg har et aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap)?

Om du kjøper et ekstra individuelt medlemskap, i tillegg til ditt allerede aktive individuelle medlemskap, så vil den nye tiden legges til på den nåværende tiden. Om du for eksempel har 35 dager igjen av et medlemskap på 365 dager, så vil tiden økes til 400 dager. Evt. resterende tid for en konto kan økes opptil tre år. Du kan derimot ikke kombinere den resterende tiden fra et familiemedlemskap med et individuelt medlemskap.

Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online

Kan Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch online bare spilles om jeg har en aktiv internettilkobling?

Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online kan spilles i opptil syv dager uten en aktiv internettilkobling. Om du ikke kan starte Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online, vennligst prøv å koble deg til internett på nytt.

Automatisk fornyelse

Hvordan fungerer den automatiske fornyelsen av medlemskapet?

Om du ved tidspunktet for automatisk fornyelse har tilstrekkelig med penger på Nintendo eShop-kontoen din, så vil pengene bli tatt fra denne kontoen. Om du derimot ikke har nok penger, så kommer den lagrede betalingsmetoden din til å brukes for å automatisk legge til resten av summen som kreves for å kjøpe medlemskapet.

Vennligst merk deg at du må være 18 år eller eldre for å benytte deg av en automatisk fornyelse av medlemskapet.

Hvordan blir medlemskapstypen for automatisk fornyelse bestemt?

Den samme medlemstypen som du allerede bruker vil vanligvis bli kjøpt automatisk. Om du aktiverer en sjudagers prøveperiode fra Nintendo eShop, vil et individuelt medlemskap for én måned bli kjøpt. Om du derimot kjøper en annen medlemskapstype enn den du har i dag, så vil den siste medlemskapstypen benyttes ved en automatisk fornyelse. Om du for eksempel kjøper et medlemskap på 12 måneder under et 3 måneders medlemskap, så kommer den neste automatiske fornyelsen til å skje etter 12 måneder.

Vennligst merk deg: Om du benytter deg av et familiemedlemskap vil det ikke være mulig å endre den automatiske fornyelsen til et individuelt medlemskap.

Er det mulig å slå av den automatiske fornyelsen av medlemskapet?

Ja, det kan stoppes når som helst. For å gjøre dette må du gå inn i Nintendo eShop, velge Nintendo Switch Online, klikke på «Pass Settings» og deretter «Terminate Automatic Renewal». Du kan også avbryte den automatiske fornyelsen ved å gå inn på nettsiden for Nintendo Account. Gå da inn i «Shop Menu», klikk på «Pass Settings» og siden «Terminate Automatic Renewal».

Liste over onlinetjenster

TjenesteAbonnentIkke abonnent
Onlinespill*
Nintendo Switch online app
Nintendo Entertainment system – Nintendo Switch Online
Save Data Cloud
Eksklusive medlemstilbud
Nyheter **
Systemoppdateringer
Spilloppdateringer
Tilgang til Nintendo eShop **
Registrere og håndtere venner **
Dele skjermbilder via sosiale medier **
Mobilappen Nintendo Switch Parental Controls (foreldrekontroll) **

* Med noen få unntak krever denne tjenesten tilgang til Nintendo Switch Online Service.

** En Nintendo Account er påkrevd for å benytte denne tjenesten.