Nintendo Switch - koble til internett

Få mest mulig ut av din konsolls nettfunksjoner.
Nintendo Switch - koble til internett

Ved å koble Nintendo Switch-konsollen din til internett vil du kunne spille på nett med mennesker fra hele verden. Du vil også kunne kjøpe programvare fra Nintendo eShop.

• Tilkobling til internett

Nintendo Switch-konsollen din kan kobles til internett ved hjelp av Wi-Fi eller en kablet tilkobling. Hver tilkoblingstype har forskjellige krav, som angis under.

Oppsett av Wi-Fi-tilkobling

Du trenger:

1. En internett-tilkobling
    2. En trådløs ruter
    3. En Nintendo Switch-konsoll

wifi

Oppsett av kablet tilkobling

Du kan kun velge å bruke en kablet tilkobling når konsollen er i TV-modus.

Du trenger:

1. En internett-tilkobling
    2. En ruter
    3. En LAN-kabel
    4. En LAN-adapter (selges separat)
    5. En Nintendo Switch-konsoll (TV-modus)

ethernet

Det kan være nyttig å sette opp både en kablet og en trådløs tilkobling.

Hvis du kun bruker en kablet tilkobling, vil Nintendo Switch-konsollen miste internettforbindelsen så snart du fjerner den fra dokken. Men hvis du også setter opp en trådløs forbindelse, vil Nintendo Switch-konsollen koble seg til Wi-Fi når den kablede tilkoblingen brytes.

• Oppsett av Wi-Fi-tilkobling

Du må vite din trådløse ruters SSID (navn) og passord (sikkerhetsnøkkel).

Oppsett

1. Plasser Nintendo Switch-konsollen omtrent 2-3 meter fra den trådløse ruteren. Hvis konsollen er plassert for langt fra ruteren, klarer den kanskje ikke å koble til.

Wi-Fi

2. Trykk på HOME-knappen på konsollen for å åpne HOME-menyen, og velg SYSTEM SETTINGS (systeminnstillinger).

HOME-knappen

3. Velg INTERNET ⇒ INTERNET SETTINGS (internettinnstillinger).

Inställningar

4. Velg din ruters SSID fra listen over oppdagede nettverk.

Hitta ditt trådlösa nätverk

Hvis du ikke kan finne din trådløse ruter, trykker du inn Y-knappen for å prøve igjen.

5. Skriv inn passordet til ruteren. Hvis SUCCESSFULLY CONNECTED (vellykket tilkobling) dukker opp, er oppsettsprosessen fullført.

Klart

• Oppsett av kablet tilkobling

Sett Nintendo Switch-konsollen i TV-modus.

Oppsett

1. Koble LAN-adapteren til USB-porten på Nintendo Switch-dokken og bruk en nettverkskabel til å koble LAN-adapteren til ruteren.

Anslut

2. Se på TV-skjermen for de følgende trinn.

Først trykker du inn HOME-knappen for å åpne HOME-menyen, så velger du SYSTEM SETTINGS (systeminnstillinger).

inställningar

3. Velg INTERNET ⇒ INTERNET SETTINGS (internettinnstillinger).

Internetinställningar

4. Velg WIRED CONNECTION (kablet tilkobling) fra listen over registrerte nettverk.

Wired

5. Velg CONNECT TO THE INTERNET VIA WIRED CONNECTION (koble til internett med kablet tilkobling). Hvis SUCCESSFULLY CONNECTED (vellykket tilkobling) dukker opp, er oppsettsprosessen fullført.

Klart

Det kan være nyttig å sette opp både en kablet og en trådløs tilkobling.

Hvis du kun bruker en kablet tilkobling, vil Nintendo Switch-konsollen miste internettforbindelsen så snart du fjerner den fra dokken. Men hvis du også setter opp en trådløs forbindelse, vil Nintendo Switch-konsollen koble seg til Wi-Fi når den kablede tilkoblingen brytes.

.

Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.