Nintendo Switch - venner

Du kan bli venner med andre Nintendo Switch-brukere. Når du har blitt venner med noen, kan dere sjekke hverandres nettstatus og spille spill sammen.

For å kunne bruke denne funksjonen, må brukeren din være lenket til en Nintendo Account.

Friends

• Legge til venner

Velg brukerikonet (brukersiden) i HOME-menyen, og velg deretter ADD FRIEND (legg til venn).

Det er to måter å bli venner med noen på: sende dem en venneforespørsel som de godtar, eller godta en venneforespørsel som de har sendt deg.

Begge metoder krever en internettforbindelse.

Sende venneforespørsler

Du kan sende en venneforespørsel på følgende måter:

• Sende til lokale brukere
    • Sende til brukere du har spilt med
    • Sende via en vennekode
    Sende til lokale brukere

Du kan sende venneforespørsler til folk i nærheten som har Nintendo Switch-konsoller.

Velg SEARCH FOR LOCAL USERS (let etter lokale brukere), og følg instruksjonene som vises på skjermen.

Hvis konsollen din ikke er koblet til internett, vil venneforespørselen din lagres midlertidig og sendes automatisk neste gang du kobler deg til internett.

Sende til brukere du har spilt med

Du kan sende venneforespørsler til brukere du har spilt med på nett.

Velg SEARCH FOR USERS YOU'VE PLAYED WITH (let etter brukere du har spilt med), velg brukeren du vil bli venner med og send dem en venneforespørsel.

Sende via en vennekode

En vennekode er et nummer som gis til hver enkelt bruker når de har opprettet en lenke til en Nintendo Account.

Be personen du vil bli venner med fortelle deg vennekoden sin. Velg deretter SEARCH WITH FRIEND CODE (let med vennekode) og send dem en venneforespørsel.

Du kan se vennekoden din inne på PROFILE (profil).

Du finner også vennekoden din fra USER SETTINGS (brukerinnstillinger) ⇒ FRIEND SETTINGS (venneinnstillinger).

Venneforslag

Hvis din Nintendo Account også er lenket til apper som Miitomo, vil brukere du er venner med i de appene vises og enkelt kunne legges til som venner i Nintendo Switch.

Forslag til venner

Hvis du ikke ønsker å få venneforslag, besøker du Nintendo Account-nettsiden via en smart-enhet eller PC og velger FRIEND SUGGESTIONS (venneforslag) for å endre innstillingene dine.

• Håndtere venner

Du kan se en venns nettstatus i FRIEND LIST (venneliste) fra brukerområdet ditt. Hver bruker kan registrere opptil 300 venner.

Velg en venn for å vise mer detaljert informasjon om den brukeren.

Når du gjør noen til bestevenn, sendes de til toppen av vennelisten din. Du kan også velge OPTIONS (valgmuligheter) for å slette en bruker eller legge dem til listen din med blokkerte brukere.

Hva skjer om jeg blokkerer noen?

Du vil ikke motta venneforespørsler fra blokkerte brukere, du vil også sjelden møte disse brukerne i nettspill (unntatt i enkelte spill og spillmoduser). Du kan blokkere brukere fra vennelisten din, eller ved å velge ADD FRIEND (legg til venn) ⇒ SEARCH FOR USERS YOU'VE PLAYED WITH (let etter brukere du har spilt med).

Blokkerte brukere vil ikke varsles om at du har blokkert dem. Du kan se listen din over blokkerte brukere og fjerne blokkeringen av brukere fra USER SETTINGS (brukerinnstillinger) ⇒ MANAGE BLOCKED-USER LIST (behandling av listen over blokkerte brukere) fra brukersiden din.

Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.